Το ΠΑΔΑ υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας στον κλάδο Διοργάνωσης Συνεδρίων και Επαγγελματικού τουρισμού

08/12/2023

Ενημερώθηκε: 08/12/2023, 22:23

Άκουσε το άρθρο

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας στον κλάδο Επαγγελματικού και Συνεδριακού Τουρισμού υπέγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων  & Οργανωτών Συνεδρίων (Ηellenic Αssociation of Professional Confress Organizers & Destination Events Specialists – HAPCO & DES), κ. Σίσσυ Λυγνού.

Αντικείμενο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι ο σχεδιασμός δράσεων επιμόρφωσης με εξειδίκευση στη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων, η από κοινού επιδίωξη στρατηγικών συνεργασιών με εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, με στόχο το σχεδιασμό επιμορφωτικών δράσεων και την υλοποίηση μελετών διάγνωσης εκπαιδευτικών αναγκών, εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και άλλων σχετικών δράσεων, όπως η διεξαγωγή ερευνών, η ενδυνάμωση των διεθνών επιστημονικών συνεργειών καθώς και μεταξύ άλλων η συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα και η διαμεσολάβηση των φορέων για την τοποθέτηση φοιτητών του ΠΑΔΑ σε θέσεις πρακτικής άσκησης.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, υπογράμμισε ότι το ΠΑΔΑ μέσω του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού έχει ολιστική προσέγγιση στον κλάδο του Τουρισμού, που αποτελεί, ως γνωστό, τον πλέον σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας που σημειώνει αξιοσημείωτη συνεχή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Το οικείο Τμήμα, μέσα από το πιστοποιημένο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του, αποσκοπεί στην άριστη εκπαίδευση στελεχών του κλάδου, οι οποίοι μέσω του υψηλού επιπέδου μόρφωσης και εξειδίκευσής τους, θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας. Για το λόγο αυτό, μεταξύ άλλων, σχεδιάζει τη λειτουργία Κέντρου Καινοτομίας στον Τουρισμό για την υλοποίηση υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων που προάγουν όλες τις πτυχές του τουρισμού, συμπεριλαμβανομένου και του Συνεδριακού και Επαγγελματικού Τουρισμού.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων Οργανωτών Συνεδρίων HAPCO & DES, κ. Σίσσυ Λυγνού μεταξύ άλλων τόνισε: «Η σημερινή εκδήλωση υπογραφής μνημονίου εδραιώνει τη συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας, που μας τιμά με την εμπιστοσύνη του, σηματοδοτώντας την αρχή ενός ταξιδιού προς την ενίσχυση της εκπαίδευσης για τον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό στα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών…

Σήμερα ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι εκπαίδευσης και έμπνευσης της νέας γενιάς, τους επόμενους ηγέτες του Επαγγελματικού & Συνεδριακού Τουρισμού της χώρας!»

Για τους σκοπούς υπογραφής του Πρωτοκόλλου, μίλησε η Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών ΠΑΔΑ, καθηγήτρια Αικατερίνη Κικίλια. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και δια βίου Μάθησης ΠΑΔΑ, καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης και ο Αντιπρύτανης Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων -Βιώσιμης Ανάπτυξης ΠΑΔΑ, καθηγητής Αριστείδης Παπαγρηγορίου.

Επιστημονικά Υπεύθυνη του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι η Αντιπρόεδρος και αν. καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών ΠΑΔΑ, Αθηνά Ν. Παπαγεωργίου, η οποία σημείωσε ότι ΠΑΔΑ είναι το μόνο πανεπιστημιακό τμήμα στην Ελλάδα που προσφέρει στους φοιτητές του αυτοτελώς το μάθημα της «Οργάνωσης Συνεδρίων και Εκδηλώσεων», τόσο στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, και μάλιστα σε θεωρητικό και εργαστηριακό επίπεδο, όσο και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματός με τίτλο «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό», αλλά και στο πρόγραμμα Erasmus με το μάθημα Event Management.

Από αριστερά  η Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού ΠΑΔΑ, καθηγήτρια Αικατερίνη Κικίλια, η κ. Ρουφου Βασιλική,  Administration Manager HAPCO & DE, η Πρόεδρος HAPCO & DES, κ. Σίσσυ Λυγνού, η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας,  αν. καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού ΠΑΔΑ, Αθηνά Ν. Παπαγεωργίου,  η Επίτιμη Πρόεδρος  HAPCO & DES, κ. Ρένα Τόλη, ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και δια βίου Μάθησης ΠΑΔΑ, καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης,  ο Αντιπρύτανης Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων -Βιώσιμης Ανάπτυξης ΠΑΔΑ, καθηγητής Αριστείδης Παπαγρηγορίου, η β΄ Αντιπρόεδρος του HAPCO & DES, κ. Μαρία Παπαδάκη, και η Γενική Γραμματέας  HAPCO & DES, κ. Αντωνία Αλεξάνδρου

Ομιλήτριες της εκδήλωσης που προηγήθηκε της υπογραφής ήταν οι κ.

Αντωνία Αλεξάνδρου, Γενική Γραμματέας  HAPCO & DES,  με θέμα «Χτίζοντας τα συνέδρια του αύριο: Δημιουργώντας ουσιαστικές εμπειρίες και διασυνδέσεις».

Μαρία Παπαδάκη, δεύτερη Αντιπρόεδρος του HAPCO & DES, με θέμα «Destination Events Specialists: Ξεπερνώντας τα όρια και δημιουργώντας μοναδικές στιγμές».

Ρένα Τόλη, Επίτιμη Πρόεδρος και Μέλος HAPCO & DES με θέμα «Άνοιγμα προς τους νέους».

Φωτογραφίες Ευτυχία Περιβολάρη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ