Γ.Γ. υπ. Παιδείας:Έρχονται μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών-Μέσα στο μήνα η Ε' φάση πρόσληψης αναπληρωτών

Με το ισχύον σύστημα "Γαβρόγλου" οι επόμενοι διορισμοί εκπαιδευτικών

09/12/2023

Ενημερώθηκε: 09/12/2023, 22:55

Άκουσε το άρθρο

 “Υπάρχει ο σχεδιασμός και η πρόθεση για μαζικούς και ισόρροπους διορισμούς σε όλους τους κλάδους με το ισχύον σύστημα”,δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός κατά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία  των Συλλόγων Π.Ε.ΣΥ.Θ., ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ., Π.Ε.ΚΑ.Π και Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. 

Σχετικά με την Ε' φάση πρόσληψης αναπληρωτών, ο Γ. Κατσαρός ανακοίνωσε πως θα εκδοθεί  νέα πρόσκληση  ( Γενική και την Ειδική Αγωγή)μέσα στο Δεκέμβριο για όλες τις ειδικότητες.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση από την   ΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Χθες Πέμπτη 7/12/2023 και μετά την από κοινού παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Π.Ε.ΣΥ.Θ., ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ., Π.Ε.ΚΑ.Π και Π.ΕΝ.Α.Φ.Α., ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, δέχτηκε τετραμελή αντιπροσωπεία των προαναφερθέντων Σωματείων, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στο κοινό αίτημά μας για σύσταση οργανικών θέσεων και κατ’ επέκταση διορισμούς.

Ο κ Γ.Γ. αναγνώρισε ότι έχουν καταγραφεί από τις Δ/νσεις Π.Ε. οι εισηγήσεις για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων από την περασμένη χρονιά και ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο η διαδικασία σύστασής τους. Αντίστοιχα, αναμένεται να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συναδέλφων/ισσών μας για μετάθεση.

Αν και δε θέλησε να μιλήσει με αριθμούς, ωστόσο είπε πως “υπάρχει ο σχεδιασμός και η πρόθεση για μαζικούς και ισόρροπους διορισμούς σε όλους τους κλάδους”, με το τρέχον σύστημα. Από τη στιγμή που θα είναι “μαζικοί” θα είναι και περισσότεροι, από όσοι ήταν ως τώρα και στα αστικά κέντρα. Για άλλη μια φορά, ο οικονομικός παράγοντας είναι αυτός που θα καθορίσει το πλήθος των διορισμών. Το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε για τα παραπάνω, ήταν στα μέσα Ιανουαρίου, με αρχές Φεβρουαρίου.

Σχετικά με την επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, μας ενημέρωσε ότι θα γίνει νέα πρόσκληση για τη Γενική και την Ειδική Αγωγή μέσα στο Δεκέμβριο και θα αφορά όλες τις ειδικότητες.

Όσον αφορά στη Φυσική Αγωγή :

• Σχετικά με το θέμα της εισαγωγής του μαθήματος στην Προσχολική Αγωγή, αν και έχει εξαγγελθεί από την απερχόμενη Υπουργό, δεν έδωσε κάποια δεσμευτική απάντηση για άμεση εφαρμογή.

• Για το θέμα της “παράλληλης στήριξης” με Καθηγητή Φυσικής Αγωγής που έχει λάβει Ειδικότητα ΕΑΕ στα ΤΕΦΑΑ επιφυλάχτηκε για περαιτέρω διερεύνηση, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο.

• Όσον αφορά στις πρόσφατες εξαγγελίες του κ Υπουργού για την ίδρυση αθλητικών σχολείων και την αύξηση κατά μια ώρα της διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής, αφού τον ευχαριστήσαμε γιατί αποτελεί δικαίωση για τον κλάδο μας, μας ενημέρωσε ότι το χειρίζεται ο κ. Υπουργός και ότι θα αναλυθεί περαιτέρω, έως ότου εκδοθούν οι γενικές κατευθύνσεις εφαρμογής.

Η γενικότερη αίσθηση που αποκομίσαμε, ήταν ότι θα γίνει προσπάθεια για την πραγματοποίηση διορισμών, οι οποίοι θα είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, ανάλογα βέβαια με τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας, ενώ ταυτόχρονα, ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά θα γίνει προσπάθεια να είναι αισθητά καλύτερος από τη φετινή, σε όλα τα επίπεδα.

Με τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΣΧΙΝΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΑΛΜΠΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ 

Σχόλια (8)

Νίκος
|

Υπάρχει τίποτα νεότερο για τους μόνιμους διορισμούς του 2024?

Μάλιστα...
|

@Χάρις, λίγοι είναι...του χρόνου βγαίνουν πολλοί στη σύνταξη βάλε 100.000 να είμαστε σίγουροι. Λεφτά υπάρχουν!

Χάρις
|

Μαζικοί διορισμοί! Δηλαδή 50000 εκπαιδευτικοί;;; τόσους χρειάστηκαν φέτος

από την προηγούμενη 4ετία
|

δεν έλεγαν για τον νόμο γαβρόγλου ; δυο ΓΓ πέρασαν (δάσκαλοι) και πάλι τα ίδια; αλφαδιά. με το καλό οι γυμνασταί και τα γυμνάσια

Βασιλης
|

Από τις καλύτερες ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας.

@ριστεία, όχι αστεία
|

500 μέτρα από την πύλη της Α. Παπανδρέου και μαθητές δεν έχουν μαθηματικό, τελειωνουν στο 4ωρο και 5ωρο και έφτασαν Χριστούγεννα. Μιλα μου για ΟΟΣΑ και ΡISA. Άριστα!!!

Ολοήμερα Δήμου Διονύσου
|

Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά...και τα Ολοήμερα τμήματα του Δήμου Διονύσου, ακόμα έχουν κενά...

ΥΠΕΘΑ όπως ΕΙΠΕΘΑ και "ήξεις αφήξεις"
|

Και εξέδωσε χρησμό: "θα γίνουν πολλοί διορισμοί αλλά στο με΄τρο του δυνατού". Αυτά παθαίνει κανείς αν συνδιαλέγεται όλη την ώρα με τους συνδικαλιστές, καταλήγει να ανακοινώνει αερολογίες.
Άντε παραέξω, πάτε και από τα σχολεία μήπως και αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην πράξη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ