Διαβεβαίωση Κ. Πιερρακάκη: Παραμένουν τα δύο πανεπιστημιακά τμήματα στη Δράμα

09/12/2023

Άκουσε το άρθρο

Τη διαβεβαίωση ότι τα δύο (2) πανεπιστημιακά τμήματα (Οινολογίας – Δασοπονίας) θα παραμείνουν στη Δράμα, διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης, σε συνάντηση με   Βουλευτή    Δημήτρης Κυριαζίδης, η οποία έγινε με αφορμή   την επικείμενη ενσωμάτωση των δύο τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.).

Ο  κ. Κυριαζίδης κατέθεσε στον κ. Πιερρακάκη και σχετική πρόταση για την αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Δράμας. 

Την εν λόγω πρόταση  ο Βουλευτής κατέθεσε και στην Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.
 

Σχόλια (9)

#Πόση αριστεία πχια? Και @polar fish
|

Μα αύτό είναι το ζήτημα. Πάει να εκλογικευτεί ο ακαδημαικός χάρτης και να γίνει το λογικό και αρχίζουν οι παρελάσεις των μικροπολιτικών παραγόντων της επαρχίας στα γραφεία των υπουργών και τα τηλέφωνα από τους γραμματείς των δήμων. Μιλάμε για αδιανόητη κατάσταση.
Τα πανεπιστήμια ξέρουν τι πρέπει να γίνει και η Κεραμέως είχε διατυπώσει πρόταση αναδιάρθρωσης εσωτερικά, σε γνώση μόνο των ιδρυμάτων. Δεν είχε προχωρήσει καθώς μάλλον πιέστηκε και φυσικά όλα τα πανεπιστήμια διαφώνησαν.
Ελπίζω να μη γίνει το ίδιο με τον Πιερακάκη.
Και ελπίζω οι διοικήσεις να καταλάβουν ότι προτάσεις για συγχωνεύσεις ομοειδών τμημάτων είναι προς το συμφέρον του ιδρύματος, ειδικά σε τμήματα που μένουν άδεια. Επιπλέον, θα πρέπει όλοι να καταλάβουν το αυτονόητο, ότι δεν μπορούν να συντηρούνται από το κράτος τμήματα απομονωμένα σε μικρές επαρχιακές πόλεις. Που ζούμε; Δεν έχουν διαβάσει τίποτα για το boost που δίνει το ευρύ ακαδημαικό περιβάλλον σε σπουδές και έρευνα;

Polar_Fish
|

Eπι Υπουργείας Κεραμέως το μονο που εγινε ήταν η αποδοχή των προτάσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο σοφός είπε:
|

Χάλια αδιόρθωτα!

Polar_Fish
|

Τα ιδρυματα ξέρουν.

Πόση αριστεία πχια?
|

Δηλαδή οι τοπικοί Βουλευτές θα κάνουν "παρέλαση" στο γραφείο του Υπουργού, για τα Τμήματα που θα μείνουν ή θα φύγουν ή θα συγχωνευτούν? Έτσι θα σχεδιαστεί ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης? Ούτε επί Κεραμέως δεν γινόταν αυτά.

@Πώς εξηγείται;
|

Εξηγείται απλά ότι και στη Δράμα και στην Ορεστιάδα υπάρχουν τμήματα Δασολογίας άρα προφανώς το τμήμα της Δράμας θα αλλάξει (πάλι) όνομα και ελαφρώς και αντικείμενο. Τα υπόλοιπα 6 τμήματα μπορούν να μεταφερθούν ως έχουν χωρίς καμία αλλαγή.

Ετεοκρής
|

Να κλείσουν, δάση έχουμε ελάχιστα. Οινολόγοι είμαστε σχεδόν όλοι, ο μπαρμπα Μήτσος είναι κορυφαίος οινολόγος και πρώην κορυφαίος μαθηματικός.
Κλείστα, μην ακούς κανέναν!

Πώς εξηγείται;
|

Στο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου για το 2024 αναφέρεται:
"... και την ενσωμάτωση σε αυτό έξι υφιστάμενων Τμημάτων, της Καβάλας και Δράμας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος."
(https://www.esos.gr/arthra/85920/hronodiagramma-ton-nomothetikon-protov…).
Τα τμήματα που μετα΄φερονται είναι επτά. Κ΄άτι ΔΕΝ πάει καλά. Λείπει ένα τμήμα, μάλλον της Δράμας που κλείνει.

ΔΗΜΟΣ
|

Στα ΕΠΑΛ campus και στα πανεπιστήμια camping.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ