Διάταξη στη Βουλή για παράταση συμβάσεων σε ΑΕΙ

09/12/2023

Άκουσε το άρθρο

Παράταση συμβάσεων για την κάλυψη των αναγκών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων  (Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 134 ν. 4763/2020) , προβλέπει διάταξη
η οποία κατατέθηκε σήμερα, προς ψήφιση, στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας Κ. Πιερρακάκη.

Ειδικότερα , η διάταξη ορίζει τα εξής:

1. Ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται για την καθαριότητα των χώρων του Πανεπιστημίου Πατρών, δύνανται να παρατείνονται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου, από την ημερομηνία λήξης τους έως την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών ανάθεσης παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει την 31η.3.2024. Σε κάθε περίπτωση, η μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου απαγορεύεται.

2. Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 134 του ν. 4763/2020 (Α ́ 254), περί συμβάσεων έκτακτου προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, η καταληκτική ημερομηνία «31η.12.2023» αντικαθίσταται με την ημερομηνία: «31η.12.2024» και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Η χρονική́ διάρκεια της παράτασης ή της νέας σύμβασης δεν δύναται να υπερβαίνει την ημερομηνία έκδοσης των προσωρινών πινάκων διοριστέων της προκήρυξης του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού́ (Α.Σ.Ε.Π.) και σε καμία περίπτωση πέραν της 31ης.12.2024. Αποκλείεται σε κάθε περίπτωση η αναγνώριση των συμβάσεων της παρούσας ως συμβάσεων αορίστου χρόνου, καθώς και η τυχόν αναγνώριση οποιωνδήποτε άλλων δικαιωμάτων».
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ