ELEMASYN®- Διεθνή Μαθητικά Συνέδρια: Η αναγνώριση της δράσης της στην Ευρώπη

Το 3ο Διεθνές Μαθητικό της Συνέδριο θα λάβει χώρα στην Πράγα, από την 1η έως και την 5η Μαρτίου του 2024, με τη συμμετοχή 5.000 μαθητριών και μαθητών από 150 σχολεία και 5 χώρες της Ευρώπη

22/01/2024

Ενημερώθηκε: 22/01/2024, 14:00

Άκουσε το άρθρο

Η ELEMASYN®, διεθνής εκπαιδευτικός φορέας με έδρα στην Ελλάδα, πραγματοποίησε το Μάρτιο του 2023 το 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στη Φλωρεντία. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με συμμετοχή περισσότερων από 2.500 μαθήτριες και μαθητές, αλλά και 250 εκπαιδευτικούς.

Το 3ο Διεθνές Μαθητικό της Συνέδριο θα λάβει χώρα στην Πράγα, από την 1η έως και την 5η Μαρτίου του 2024, με τη συμμετοχή 5.000 μαθητριών και μαθητών από 150 σχολεία και 5 χώρες της Ευρώπης.

Σκοπός των Συνεδρίων της ELEMASYN® είναι οι μαθητές να αγαπήσουν την έρευνα και τη γνώση και να συνεργαστούν με συνομηλίκους τους από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της, η προσήλωση στο όραμά της, το οποίο είναι η προώθηση του Πολιτισμού και όσων αυτός συνεπάγεται, επισφραγίζεται – εκτός της θεματολογίας που επιλέγεται στο κάθε της Συνέδριο – κι από εμβληματικές αιγίδες και συνεργασίες που έχει παγιώσει.

Μάλιστα, οι αιγίδες για το 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο, είναι:

  • Αυτή του Συμβουλίου της Ευρώπης και
  • Του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Παράλληλα, βέβαια, η αξιοπιστία της πιστοποιείται και από την κατοχύρωση της επωνυμίας της ELEMASYN®️ από το European Union Intellectual Property Office (EUIPO), με την απόφαση No 2023/152 της 15/08/2023.

Για το 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στη Φλωρεντία έλαβε τις αιγίδες:

  • Του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • Του Δήμου της Φλωρεντίας
  • Της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Εξαρχίας Νοτίου Ευρώπης
  • Του Ελληνικού Προξενείου στη Φλωρεντία

Με αγόγγυστη, συστηματική και συλλογική προσπάθεια, η ELEMASYN®️ κατόρθωσε να εξασφαλίσει ποικίλες συνεργασίες. «Εκτός των άλλων, θέλουμε συνεχώς να παρέχουμε μία ουσιαστική Βεβαίωση Συμμετοχής για τις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των χωρών που συμμετέχουν στα Συνέδριά μας», αναφέρει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η συνεργασία της ELEMASYN® με το Future Classroom Lab (FCL) του European Schoolnet (https://fcl.eun.org/elemasyn) συνιστά ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Να σημειωθεί, δε, ότι η ELEMASYN® έλαβε τιμητική πρόσκληση για συμμετοχή στο Συνέδριο ΕΜΙΝΕΝΤ2023 του European Schoolnet, 5-6 Δεκεμβρίου 2023 στη Ρώμη, όντας, μάλιστα, ο μόνος Οργανισμός που εκπροσώπησε την Ελλάδα (πλην του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που ούτως ή άλλως συμμετέχει σε αυτό κάθε χρόνο, ως μέλος του European Schoolnet).

Πρόσφατα, δε, η ELEMASYN® έγινε δεκτή ως μέλος του Culture Action Europe (CAE), ενώ έπεται και μια άλλη, επίσης εμβληματική, συνεργασία, αποκλειστικά για το 3ο Διεθνές Μαθητικό της Συνέδριο στην Πράγα.

«Είμαστε περήφανες και περήφανοι για όσα έχουμε οικοδομήσει ως τώρα, αλλά και για όσα θα καταφέρουμε να προσφέρουμε στο μέλλον», επισημαίνει η CEO του Οργανισμού.  

«Στην  ELEMASYN® αφουγκραζόμαστε, τόσο τις/τους εκπαιδευτικούς, όσο και τις μαθήτριες και τους μαθητές», τονίζει, προσθέτοντας: «Για εμάς, η συμπερίληψη είναι ταυτοτικό κι αδιαπραγμάτευτο στοιχείο. Η εκπαίδευση έχει ανάγκη από ακόμη περισσότερη συμπερίληψη. Εμείς φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε ένα πρώτο, σημαντικό βήμα, προκειμένου να γίνει πράξη. Να αναδειχθούν τα μοναδικά ταλέντα όλων των παιδιών και να σπάσουν τα στερεότυπα, ενθαρρύνοντας και προωθώντας τη διαπολιτισμική συν εργασία και κατανόηση».

Το σίγουρο είναι ότι η ELEMASYN® διαρκώς εξελίσσεται, επιθυμώντας να παρέχει διαρκώς ολοένα και περισσότερα εφόδια κι ερεθίσματα στις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετέχουν στα Συνέδριά της.

Η υπόσχεση είναι μία:

Ότι δε θα σταματήσει να έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Δηλαδή στις νέες γενιές.

Ανακοίνωση του  ELEMASYN®

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ