Το ΠΑΔΑ ιδρύει Πανεπιστημιακό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΑ.Κ.Ε.Κ.)

02/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Την ίδρυση Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Κ.Ε.Κ.- ΠαΔΑ),προβλέπει απόφαση του Πρύτανη Παναγιώτη Καλδή, ως ακολούθως:

Ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ως αυτοτελής ερευνητική μονάδα αυτού, «Πανεπιστημιακό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Κ.Ε.Κ.- ΠαΔΑ)» («University of West Attica Research and Innovation Center» - U.W.A.I.C.), με έδρα το Αιγάλεω Αττικής, το οποίο λειτουργεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του ν. 4957/2022 (ιδίως τα άρθρα 131- 137) και τον Εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας του, όπως αυτός εγκρίνεται από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου.

Όργανα διοίκησης του ΠΑ.Κ.Ε.Κ.- ΠαΔΑ είναι το Διοικητικό Συμβούλιο, που συγκροτείται σύμφωνα με το άρθρο 132 του ν. 4957/2022 και ο Πρόεδρος αυτού, ήτοι ο Πρύτανης ή ο αρμόδιος Αντιπρύτανης, στον οποίον έχει ανατεθεί ο τομέας της έρευνας.

Το ΠΑ.Κ.Ε.Κ.-ΠαΔΑ διαρθρώνεται σε Ερευνητικά Ινστιτούτα, τα οποία ιδρύονται με απόφαση Συγκλήτου, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 131 του ν. 4957/2022, έχουν ως αντικείμενο την προαγωγή της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας σε ένα (1) ή περισσότερα προκαθορισμένα γνωστικά αντικείμενα ενός (1) επιστημονικού κλάδου ή συνδυασμού επιστημονικών κλάδων και την υποστήριξη δραστηριοτήτων του ΠΑ.Κ.Ε.Κ., και στο καθένα ορίζεται ένας Επιστημονικός Διευθυντής.

Η οικονομική διαχείριση των πάσης φύσεως πόρων του πραγματοποιείται μέσω του Ε.Λ.Κ.Ε. - ΠαΔΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ