Συνάντηση της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη με την ηγεσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

08/02/2024

Ενημερώθηκε: 08/02/2024, 14:39

Άκουσε το άρθρο

Με την  υφυπουργό Τουρισμού Έλενα  Ράπτη συναντήθηκε η  ηγεσία  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού, αποτελούμενη από τον  Πρύτανη Παναγιώτη Καλδή, Αντιπρύτανη Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων-Βιώσιμης Ανάπτυξης Αριστείδη Παπαγρηγορίου,  Αντιπρύτανη Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης Πέτρο Καλαντώνη και την Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού Κατερίνα Κικίλια.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η σημαντικότητα του τουρισμού για τη χώρα ως φυσικός και ψηφιακός προορισμός, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της ψηφιακής μετάβασης και της ένταξης καινοτόμων δράσεων στην τουριστική βιομηχανία της χώρας, που θα οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Η επικείμενη ίδρυση του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας στον Τουρισμό από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα συμβάλει τα μέγιστα προς αυτόν τον σκοπό.

Η υφυπουργός ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο για την αναβάθμιση της παρεχόμενης τουριστικής εκπαίδευσης καθώς και τις δράσεις αναφορικά με τις ειδικές μορφές τουρισμού, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το 2024.

 

Η κα Ράπτη δήλωσε:

«Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού την ηγεσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού και να συζητήσουμε για κοινά θέματα σύζευξης των ειδικών μορφών τουρισμού με την τουριστική εκπαίδευση. Χαιρετίζουμε την ίδρυση του νέου Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας στον Τουρισμό από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Η έρευνα και η καινοτομία στον τουρισμό μπορούν να δράσουν πολλαπλασιαστικά στο έργο μας για την ποιοτικότερη αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στον εμπλουτισμό δράσεων για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Τουρισμού».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ