Η διάταξη για το ασυμβίβαστο των μελών ΔΕΠ να διδάσκουν στα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

08/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Διάταξη για το ασυμβίβαστο των μελών ΔΕΠ να διδάσκουν στα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια, περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Ακολουθεί η διάταξη

Άρθρο 80
Ασυμβίβαστα μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 159 ν. 4957/2022

Στο πρώτο εδάφιο της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 159 του ν. 4957/2022 (Α’ 141) περί ασυμβιβάστων, μετά τη φράση «ή ερευνητικών υπηρεσιών,» προστίθεται η φράση «καθώς και στα Νομικά Πρόσωπα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Ν.Π.Π.Ε.),» και η περ. α) διαμορφώνεται ως εξής:

«α) Να παρέχουν υπηρεσίες, να απασχολούνται, να συμμετέχουν με οποιαδήποτε σχέση ή να αναλαμβάνουν διοικητικά, διδακτικά ή ερευνητικά καθήκοντα σε φορείς με καταστατικό σκοπό την παροχή εκπαιδευτικών ή ερευνητικών υπηρεσιών, καθώς και στα Νομικά Πρόσωπα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Ν.Π.Π.Ε.), εφόσον οι φορείς δεν υπάγονται στον δημόσιο τομέα όπως αυτός οριοθετείται στην περ.

α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α' 143). Κατ' εξαίρεση τα μέλη Δ.Ε.Π. επιτρέπεται να απασχολούνται, σε μη κερδοσκοπικά ερευνητικά κέντρα, τα οποία αποτελούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Επίσης, επιτρέπεται να απασχολούνται σε φορείς, που δεν υπάγονται στον δημόσιο τομέα όπως αυτός οριοθετείται στην περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014, αν πληρούνται σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις: αα) στον φορέα που πρόκειται να απασχοληθεί το μέλος Δ.Ε.Π. συμμετέχει το Α.Ε.Ι. και αβ) το μέλος Δ.Ε.Π. λαμβάνει σχετική άδεια από τη Συνέλευση του Τμήματος, στην οποία αναφέρεται ότι η εν λόγω απασχόληση είναι συμβατή με τα καθήκοντα της θέσης του.».
 

Σχόλια (4)

@ ΔΕΠ
|

οι 407, ακαδημαϊκές εμπειρίες, εντεταλμένοι διδάσκοντες κλπ τι είναι;

ΔΕΠ
|

Απαγόρευση λοιπόν, ΟΚ. Ταυτόχρονα το Αρ. 16 λέει "Oι καθηγητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι δημόσιοι λειτουργοί." Αυτοί στα μη-κρατικά τι θα είναι; Διπλοθεσίτες ΔΕΠ ή αντισυνταγματικοί; Γιατί 3η επιλογή δεν υπάρχει.

Panaes
|

Δηλαδη όλα πανε τελικα στο ΣτΕ.
Μαλιστα..
Για να δουμε
Τι λεει το Συνταγμα
Τι λενε ολοι
Τι θα πει το ΣτΕ.
Ετοιμαστειτε

Ομότιμοι??
|

οι ομότιμοι να μπορούν τα πάντα, και να είναι το δημόσιο με διδάκτορες κτλ και να είναι σε ιδιωτικά...εμ βέβαια δεν είναι άλλωστε ΔΕΠ...ωραία προσθήκη στην πενιχρή σύνταξη...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ