Καταργείται το "πλαφόν" στις πρόσθετες αμοιβές των πανεπιστημιακών από το ΚΕΔΕΒΙΜ

Με διάταξη του Κ. Πιερρακάκη στο πολυνομοσχέδιο

09/02/2024

Ενημερώθηκε: 09/02/2024, 20:32

Άκουσε το άρθρο

Καταργείται το "πλαφόν" στις πρόσθετες αμοιβές των πανεπιστημιακών δασκάλων από έργα και προγράμματα του ΚΕΔΕΒΙΜ, με διάταξη του υπουργού Κ. Πιερρακάκη,  η οποία  περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Ειδικότερα η νέα διάταξη ορίζει τα εξής

Αμοιβές εκπαιδευτών του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 120 ν. 4957/2022

Στην παρ. 2 του άρθρου 120 του ν. 4957/2022 (Α ́141), περί της αμοιβής των εκπαιδευτών του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), αντικαθίσταται το τελευταίο εδάφιο και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Για την απασχόλησή τους σε προγράμματα που διαχειρίζεται το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ., όλες οι κατηγορίες εκπαιδευτών της παρ. 1 αμείβονται αποκλειστικά από τους πόρους των έργων/προγραμμάτων του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ή από τους πόρους του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Το ύψος της αμοιβής κάθε εκπαιδευτή καθορίζεται κατόπιν εισήγησης του Επιστημονικού Υπευθύνου του έργου προς την Επιτροπή Ερευνών. Για το σύνολο των αποδοχών των εκπαιδευτών των περ. β) έως ε) της παρ. 1 από τη συμμετοχή του σε έργα/προγράμματα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. δεν εφαρμόζεται το όριο της παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 (Α’ 176).».

Τι ορίζει η  αρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 οποία καταργείται

Η παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) η οποία καταργείται με την διάταξη του Κυριάκου Πιερρακάκη προβλέπει

1. Οι πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη, που καταβάλλονται στους λειτουργούς ή υπαλλήλους ή μισθωτούς με σχέση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου των φορέων του άρθρου 7, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, απαγορεύεται να υπερβαίνουν τις εκάστοτε αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Στο ανωτέρω όριο δεν συνυπολογίζονται το επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις, τα προβλεπόμενα στα άρθρα 34 και 34Α του Ν. 2682/1999 (Α΄ 16) επιδόματα, αμοιβές και αποζημιώσεις, καθώς και οι αμοιβές από κάθε είδους προγράμματα χρηματοδοτούμενα από διεθνείς ή ιδιωτικούς πόρους των ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων που επιχορηγούνται και εποπτεύονται από το κράτος, καθώς και των Ε.Λ.Κ.Ε. των Α.Ε.Ι..

Τι ισχύει σήμερα

Για την απασχόλησή τους σε προγράμματα που διαχειρίζεται το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ., όλες οι κατηγορίες εκπαιδευτών της παρ. 1 αμείβονται αποκλειστικά από τους πόρους των έργων/προγραμμάτων του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ή από τους πόρους του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Το ύψος της αμοιβής κάθε εκπαιδευτή καθορίζεται κατόπιν εισήγησης του Επιστημονικού Υπευθύνου του έργου προς την Επιτροπή Ερευνών. Το σύνολο των αποδοχών κάθε εκπαιδευτή από τη συμμετοχή του σε έργα/προγράμματα του Κ.Ε.ΔΙ. ΒΙ.Μ. δεν μπορεί να υπερβαίνει το όριο της παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 (Α’ 176).

Σχόλια (4)

Μάνος
|

Σούπερ Μάρκετ άνευ πλαφόν δλδ

@Λειτουργός
|

...και έτσι αντί να δοθούν αξιοπρεπείς μισθοί σου λένε 'πάρε όσα θες, αρκεί να τα βρεις εσύ!' προς ικανοποίηση των μεγαλοκαθηγητάδων συγκεκριμένων Σχολών!

Άνθρακες ο Θησαυρός, αντισυνταγματικό νομιμοφανές το σχέδιο
|

Ως αντισυνταγματικό το σχέδιο θα ακυρωθεί με δικαστικές προσφυγές οπότε όλα τα περιεχόμενα του θα ακυρωθούν.

Λειτουργός
|

Προφανώς αν είσαι λειτουργός δεν μπορεί να υπάρχουν πλαφόν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ