5 τρόποι για να βελτιώσετε την ομιλία σας στα Αγγλικά

09/02/2024

Ενημερώθηκε: 09/02/2024, 13:55

Άκουσε το άρθρο

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών, η μεγαλύτερη πλατφόρμα στην Ελλάδα για ιδιαίτερα μαθήματα, προτείνει 5 τρόπους για να βελτιώσετε τον προφορικό λόγο στα Αγγλικά.

1.    Κάντε μεγαλόφωνη ανάγνωση αγγλικών κειμένων.

Η ανάγνωση αγγλικών κειμένων αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο για να ενισχύσετε την κατανόηση και το λεξιλόγιο σας. Ξεκινήστε με επίπεδα όπου αισθάνεστε άνετα και σταδιακά επιλέξτε πιο προχωρημένα κείμενα. Αναζητήστε άρθρα, βιβλία, ιστοσελίδες ειδήσεων ή ακόμα και blogs στην αγγλική γλώσσα. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, σημειώστε καινούργιες λέξεις και φράσεις, που σας ενδιαφέρουν, για να τις ενσωματώσετε στο λεξιλόγιό σας.

2.    Κάντε ιδιαίτερα μαθήματα με εξειδικευμένο καθηγητή αγγλικών.

Η συχνή εξάσκηση της γλώσσας με έναν εξειδικευμένο καθηγητή αγγλικών είναι αναμφισβήτητα  η πιο αποδοτική μέθοδος για να βελτιώσετε τον προφορικό σας λόγο. Ο καθηγητής μπορεί να σας προσφέρει προσαρμοσμένη διδασκαλία που θα επικεντρώνεται στις ανάγκες και στις αδυναμίες σας και θα σας καθοδηγεί σε γραμματικούς κανόνες, προφορικές δεξιότητες και στρατηγικές επικοινωνίας. Τα μαθήματα μπορούν να πραγματοποιούνται από απόσταση μέσω διαδικτύου (online), προσφέροντάς σας άνεση και ευελιξία.

3.    Παρακολουθήστε ταινίες με αγγλικούς υπότιτλους.

Η παρακολούθηση αγγλόφωνων ταινιών με αγγλικούς υπότιτλους είναι μια εξαιρετική πρακτική για τη βελτίωση της κατανόησης και της προφορικής δεξιότητας. Αρχίστε με ταινίες που σας ενδιαφέρουν και, όταν αντιληφθείτε μια δύσκολη λέξη ή φράση, κάντε παύση και εξετάστε τη σημασία της. Οι υπότιτλοι βοηθούν στην κατανόηση του περιεχομένου, ενώ παράλληλα η ακουστική έκθεση στη γλώσσα εκπαιδεύει το αυτί σας στην αγγλική προφορά.

4.    Μπείτε σε group εξάσκησης του speaking.

Η συμμετοχή σε ομάδες εξάσκησης του speaking είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να βελτιώσετε τις προφορικές σας δεξιότητες σε ένα φιλικό περιβάλλον. Μπορείτε να συμμετέχετε σε συνομιλίες, σε παιχνίδια λόγου και να παρουσιάζετε διάφορα θέματα. Η αμοιβαία υποστήριξη από άλλους μαθητές θα σας εμπνεύσει και θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας. Το Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών έχει δημιουργήσει ολιγομελή τμήματα, ειδικά για εξάσκηση στο speaking για την απόκτηση ευχέρειας στην προφορική επικοινωνία.

5.    Φτιάξτε ιστορίες με 10 τυχαίες λέξεις

Μια διασκεδαστική και δημιουργική πρακτική είναι να φτιάχνετε ιστορίες χρησιμοποιώντας 10 τυχαίες λέξεις. Διαλέξτε λέξεις από ένα λεξικό ή κάποιο βιβλίο. Σκεφτείτε μια πλοκή ή ένα θέμα και ενσωματώστε τις επιλεγμένες λέξεις στην ιστορία σας. Αυτή η δραστηριότητα θα σας βοηθήσει να εκπαιδεύσετε τη δημιουργικότητά σας στη γραφή και στον λόγο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ