Καθαίρεσαν Υποδιευθύντρια Σχολείου επειδή συμμετείχε στην απεργία- αποχή για την αξιολόγηση

Η απόφαση ελήφθη από τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, πριν την εκδίκαση προσφυγής του υπουργείου στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της απεργίας-αποχής

10/02/2024

Ενημερώθηκε: 11/02/2024, 10:34

Άκουσε το άρθρο

Την απαλλαγή  εκπαιδευτικού από τη θέση της Υποδιευθύντριας του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Εχίνου, αποφάσισε η αναπληρώτρια  Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ,μετά από εισήγηση της Διευθύντριας Π.Ε. Ξάνθης, επειδή συμμετέχει στην απεργία – αποχή του κλάδου από την ατομική αξιολόγηση.

Η απόφαση είναι παράνομη καθώς η συμμετοχή της Υποδιευθύντρια στην απεργία-αποχή είναι νόμιμη , βάσει της απόφασης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Μία τέτοια απόφαση θα μπορούσε κάποιος, ενδεχομένως, να τη θεωρήσει νόμιμη εφόσον δικαστήριο είχε κηρύξει παράνομη την  απεργία-αποχή.

Τέτοια απόφαση προς το παρόν δεν υπάρχει.

Αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η προγραμματισμένη,  γα τις 16 Φεβρουαρίου, συζήτηση  της κατεπείγουσας αγωγής ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, την οποία  κατέθεσε   ο  υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης  κατά της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ  για την απεργία-αποχή που κήρυξαν οι δύο Ομοσπονδίες.

  • Πατήστε εδώ για να δείτε λεπτομέρειες για τη προσφυγή του υπουργείου Παιδείας

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ESOS

Ανακλήθηκε η απόφαση

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης  μετά τη δημοσίευση του χθεσινού αποκλειιστικού ρεπορτάζ του  esos  προχώρησε σήμερα  Κυριακή  στην ανάκληση  της απόφασης καθαίρεσης της  Υποδιευθύντριας του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Εχίνου , με το εξής αιτιολογικό:

  • Λόγω εσφαλμένης υπαγωγής των πραγματικών περιστατικών στον συγκεκριμένο κανόνα δικαίου, ήτοι στην παρ. 8 του άρθρου 56 του ν. 4823/2021 (Α'136).
  • Συγκεκριμένα, η κα... είναι δόκιμη εκπαιδευτικός που υπέχει υποχρέωση αξιολόγησης προκειμένου να μονιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικός και όχι ως στέλεχος εκπαίδευσης.
  • Ως εκ τούτου, και λαμβανομένων υπόψιν των ανωτέρω συνάγεται ότι στην περίπτωσή της δεν εφαρμόζεται η παρ. 8 του άρθρου 56 του ν. 4823/2021.

Το "ποινολόγιο" για εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης που αρνούνται την αξιολόγηση

Η συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης τόσο για τους αξιολογητές όσο και για τους αξιολογούμενους αποτελεί εκπλήρωση υπαλληλικού καθήκοντος και υποχρέωση.

Η παράλειψη στελέχους της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικού ή μέλους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. να λάβει μέρος, να διευκολύνει ή να προβεί, σε επιβαλλόμενη ή απλώς προβλεπόμενη από τον νόμο άσκηση αρμοδιότητας ή σε οποιοδήποτε στάδιο της αξιολογικής διαδικασίας στελέχους της εκπαίδευσης ή εκπαιδευτικού ή μέλους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. συνιστά ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο τιμωρείται με τις πειθαρχικές ποινές του άρθρου 109 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ν.π.δ.δ. (ν. 3528/2007, Α ́ 26),όχι κατώτερη του προστίμου ίσου με τις αποδοχές ενός μηνός.

Περαιτέρω, σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στην παραπάνω υποχρέωση δύνανται να επιβάλλεταιαναστολή οιασδήποτε διαδικασίας εξέλιξης του στελέχους της εκπαίδευσης,του εκπαιδευτικού ή του μέλους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης του.

Ειδικότερα, για τα στελέχη εκπαίδευσης που αρνούνται να λάβουν μέρος στη διαδικασία αξιολόγησης σε οποιοδήποτε στάδιο αυτής ή την παρακωλύουν με την εν γένει στάση τους, τότε το στέλεχος αντικαθίσταται και αποκλείεται από την διαδικασία επιλογής για την πλήρωση οποιασδήποτε θέσης στελέχους για τα επόμενα οκτώ (8) έτη.
 

Σχόλια (28)

Σ.Ε.
|

Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης πρέπει να παίρνουν άμεσα πειθαρχικά μέτρα για τους αρνητές της αξιολόγησης.. Εφαρμογή του νόμου.

Άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος
|

@Πλατάρος Γιάννης | 12 Φεβ 2024 15:26

Ως προς το 2 που γράψατε το Άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος αναφέρει:

1. Oι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. (...)

Λέει "από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου": έχουν μεν υπερνομοθετική ισχύ αλλά όχι υπερσυνταγματική. Υπερισχύουν των εθνικών νόμων αλλά όχι του Συντάγματος.

Φιλόλογος απών
|

@Πλατάρος Γιάννης | 12 Φεβ 2024 15:26
Αγανακτισμένο σχόλιο, απρεπέστατα συντεθειμένο και πλημμυρσιμένο με τις παροιμιώδεις πλέον ελληνικούρες και ανορθογραφίες ενός προπετή αρχισχολιαστή που απολαμβάνει ειδικής προστασίας εν σχέσει με τους όρους δημοσιοποίησης σχολίων, ώστε αυτός και μόνο να έχει το ειδικό προνόμιο να κρίνει και να κατακεραυνώνει τους "αντιφρονούντες" παριστάνοντας τον άσπιλο τιμητή ακόμη κι όταν δεν έχει να πει απολύτως τίποτε διαφορετικό από τον κρινόμενο, αλλά συμφωνεί εν πολλοίς μαζί του, όπως σε τούτο το κενό παντός ενδιαφέροντος επιθετικό σχόλιο μηδενικής σοβαρότητας, όπου μάλιστα "γκεμπελίζει" απελπιστικά αποδίδοντας στον κρινόμενο υποθετικές απόψεις για παρελθούσες καταστάσεις με λογικές ακροβασίες απείρου κάλλους!
ΥΓ. Οι ...ευγενείς υποδείξεις-επισημάνσεις υπ' αριθ. 6, 7 και (ξανά) 7 πέραν του ότι είναι καταφανώς άσχετες με το δικό μου σχόλιο, αποτελούν και το κύριο αποδεικτικό υλικό της απρόκλητης απρέπειας του σχολιαστή επί αλλοτρίου θέματος, επί ζητήματος δηλαδή με το οποίο εγώ δεν ασχολήθηκα ούτε έγραψα το παραμικρό! Τις θέτω λοιπόν στην κρίση της σύνταξης του esos...

Πλατάρος Γιάννης
|

@Φιλολογος απών, ανησυχών:
Γράφεις αγανακτησμενα σαν τους τύπους της πλατείας συντάγματος την αποχή της οικονομικής κρίσης.
"Μάθε μπαλίτσα!...."
1. Το Σύνταγμα, άρθρο 16, σαφώς, σαφέστατα, προδηλως αποκλείει τους ιδιώτες. Δεν είναι ανάγκη να ωριεσαι, όλοι όσοι ξέρουν ανάγνωση, αυτό καταλαβαίνουν.
2. Έχεις ακούσει ότι το Σύνταγμα έχει πάψει να είναι το υπέρτατο νομικό κείμενο του έθνους, αλλά υπάρχει ΠΑΡΑΠΆΝΩ το Ενωσιακό και Διεθνές;
3. Οι αλληλοσυγρουομενες γνωμοδοτήσεις δεκάδων συνταγματολογων δεν σε προσγειωνουν ότι το θέμα είναι αμφιλεγόμενο γενικως;
4. Που ήσουνα κρυμμένος, σε ποιο λαγούμι, όταν είχαμε τα καρναβάλια με τις ψηφοφορίες για στελεχη εκπαίδευσης; Είχες αγκυλωση; χάλασε το πληκτρολόγιο; Ήπιες το αμίλητο νερό; Εκεί δεν ίσχυε το Σύνταγμα;
5. Είναι σοβαρό επιχείρημα το "... Ναι αλλά και σεις κατά πιέζετε τους Μαύρους;..."
6. Δεν διάβασες την πλήρη προσέγγιση των νομικών δεδομένων που έκανα; Τουλάχιστον βιάστηκαν να τιμωρισουν την υποδιευθυντρια.
Τα έγραψαν κι άλλοι. Υπάρχει πρωτόκολλο και διαδικασία.
7. Υπάρχει πληθυσμός χιλιάδων στελεχών της εκπαίδευσης που είναι άσχετοι και σπεύδουν να υλοποιήσουν εμπψηφισμενη - σε φεκ- νομοθεσία, επειδή στο τέλος γραφει:
" Η ισχύς του παρόντος άρχεται μετά την δημοσίευσίν του εις την εφημερίδαν της Κυβερνήσεως" Δεν γνωρίζουν οι τάλαινες ότι "δεν κουνιέται φύλλο" αν δεν έλθει ειδική εφαρμοστικη εγκύκλιος;;; Ποιος να τους το πει;; Εσύ το έχεις μάθει ότι έχουμε αιώνες συγκεντρωτικο σύστημα διοίκησης και δεν εφαρμόζεται κανένας νόμος αν δεν έλθει ειδική εγκλυκλιος...
7." Δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς" όπως έλεγε ο Κουτσογιωργας, αν όταν έπρεπε να ομιλήσεις, εσιωοησες.
8 Οι στήλες το esos. gr είναι εξαιρετικά φιλοξενενες. Γράψε μας την επιστημονική σου γνώμη για την οποίαν ερίζουν δεκάδες συνταγματολογοι.
Τα καθρεφτακια με τις" ιερές αγανακτήσεις" , ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ!
Γράψε άρθρο να μας τα εξηγήσεις, να μάθουμε και το ονοματεπώνυμο σου, ώ! ιερως αγανακτούντα απόντα και παρόντα κατά το δοκούν, όπου δεί...

Φιλόλογος απών
|

Αποτελεί ακραίο και καταγέλαστο δείγμα λαϊκισμού και υποκρισίας η εμμονή κάποιων σχολιαστών στην τήρηση του νόμου όσον αφορά στην "αξιολόγηση", ενώ την ίδια στιγμή δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για τη σχεδιαζόμενη υπέρτατη κυβερνητική παρανομία, δηλαδή την ευθεία και κατάφωρη καταπάτηση του πιο ξεκάθαρου άρθρου του Συντάγματος που απαγορεύει ρητά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων! Εκεί δε δυσκολεύονται να αποδεχθούν τις σοφιστείες του υπουργού με τα ευτελή νομικίστικα τεχνάσματα που τόσες δεκαετίες άλλοι προκάτοχοί τους δε διανοήθηκαν καν να φανταστούν, όχι να υλοποιήσουν!
ΥΓ. Δεν αμφιβάλλω πάντως ότι όλη η μεθόδευση θα οδηγήσει στη "νομιμοποίηση" της de facto ακύρωσης του άρθρου 16 του Συντάγματος, χωρίς να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία αναθεώρησης! Αν ωστόσο το ΣτΕ κάνει την έκπληξη και κηρύξει αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο, τότε τι πρέπει να πράξει ο υπουργός και ο φυσικός του προϊστάμενος;

Πιο άριστα δεν....
|

Την ανάκληση της απόφασης, τη διάβασαν οι "κυρ' Παντελίδες" που σχολιάζουν?
Συγχαρητήρια γι' άλλη μια φορά στο esos, που με ένα δημοσίευμα ανέδειξε το θέμα και προκάλεσε την άτακτη (Κυριακάτικη) υποχώρηση της Διοίκησης.
Διοίκησης που πρέπει να λύνει προβλήματα κι όχι να δημιουργεί.... παρασυρόμενη από την πολύ αριστεία.

ERT
|

Περιμένουμε και την περικοπή μισθού. Τι δεν έχει; Ωραία απεργία. Καλώ την ΟΛΜΕ να αποφασίσει (sic) απεργία αποχή από τα ακόλουθα: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΈΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ,ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΩΝ. Γιατί δεν το κάνει;

@Σ.Ε.
|

Και ποιος σου είπε κύριε/κυρία Σ.Ε. ότι ενδιαφέρει τον καθένα να είναι στέλεχος εκπαίδευσης;;; Αυτό που δεν ξέρεις (γι' αυτό μην μιλάς) είναι ότι στα μειονοτικά οι Διευθυντές και οι Υποδιευθυντές ορίζονται κάθε χρόνο και έχουν θητεία ενός μόνο έτους. Οπότε πολλοί/πολλές από αυτούς αναλαμβάνουν καθήκοντα όχι γιατί το θέλουν, αλλά είτε για να εξυπηρετήσουν την υπηρεσία για έναν χρόνο είτε και με ορισμό (χωρίς να το θέλουν). Χάρισμά σας λοιπόν τα 150 ευρουλάκια (μεικτά) και η αξιολόγησή σας.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ
|

Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα. είναι μια "σοβαρή" χώρα. Τόσο σοβαρή που ψηφίζει νόμους που δεν μπορεί(;) να εφαρμόσει.

Αντώνης
|

Όσο η απεργία δεν έχει κριθεί παράνομη από το δικαστήριο η απόφαση της περιφέρειας είναι παράνομη. Αυτά τα γνωρίζει και ένας πρωτοετής φοιτητής νομικής και δεν τα ήξερε η περιφέρεια που έχει νομικό τμήμα; Θα πρέπει και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας Ξάνθης και η περιφερειακή αναπληρώτρια που υπέγραψε να ελεγχθούν για πειθαρχικό παράπτωμα. Και στην αιτιολόγηση της ανάκλησης τι είναι αυτά που γράφουν; Έπρεπε να γράψουν ότι απεργούν ως έχουν νόμιμο δικαίωμα και τέρμα.

Μανώλης
|

Όπως συνήθως, στην Ελλάδα ζούμε, που λέμε με χαμόγελο η με πίκρα, όσοι βλέπουμε κάθε μέρα να μην εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα. Εμφανίζεται μια ομάδα ανθρώπων που υποτίθεται εκπροσωπούν ένα σύνολο και επιβάλλουν κάτι αντίθετο από τα προβλεπόμενα, το οποίο στη συνέχεια βαφτίζουν νόμιμο επειδή το αποφάσισαν αυτοί. Και οι υπόλοιποι κουνάμε το κεφάλι γιατί ... στην Ελλάδα ζούμε.

ανακοίνωση Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης (9.2.2024)
|

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
«Βραβείο Αριστείας στη διοικητική αυθαιρεσία»
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΧΙΝΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα την αυθαίρετη και καταφανώς παράνομη απόφαση της αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (μετά από εισήγηση της Διευθύντριας Π.Ε. Ξάνθης) για απαλλαγή συναδέλφισσας από τη θέση της Υποδιευθύντριας του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Εχίνου.
Με την παράνομή τους αυτή απόφαση οι Διευθύντριες Εκπαίδευσης στοχοποιούν τη συγκεκριμένη συναδέλφισσα, η οποία – όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου του Εχίνου- συμμετέχει στην απεργία – αποχή του κλάδου από την ατομική αξιολόγηση, καθαιρώντας την από Υποδιευθύντρια λόγω της συμμετοχής της σ’ αυτήν, σύμφωνα με την αιτιολογία της απόφασης! Δεν γνωρίζουν η αναπληρώτρια Περιφερειακή Δ/ντρια Α.Μ.Θ. και η Δ/ντρια Π.Ε Ξάνθης πως η νόμιμη συνδικαλιστική δράση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εμποδίζεται;
Σημειώνουμε ότι η απεργία-αποχή είναι νόμιμο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και είναι σε ισχύ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, να βγει απόφαση και να επιδοθεί στις Ομοσπονδίες.
Διοικητικά όργανα, τα οποία τυχόν ήθελε επιχειρήσουν να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες από το άρθρο 56 του ν.4823/2021 συνέπειες, εις βάρος απεργών υπαλλήλων, υπέχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ιδίως δε για παράβαση καθήκοντος, αφού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους επιχειρούν να εμποδίσουν την άσκηση ενός νομίμου δικαιώματος και την ίδια στιγμή, παραβιάζουν τις απορρέουσες από το άρθρο 22 του Συντάγματος και από το άρθρο 23 παρ.1 σε συνδυασμό προς το άρθρο 14 παρ.2 του ν.1264/1982 απορρέουσες υποχρεώσεις τους.
Οι Δ/ντριες Εκπ/σης με τις ενέργειές τους έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο να υλοποιήσουν τη γραμμή του Υπουργείου για άσκηση πιέσεων ώστε να επιβληθεί η ατομική αξιολόγηση και να σταθούν απέναντι στον κλάδο. Δεν δίστασαν να δυναμιτίσουν την «εύρυθμη λειτουργία» δύο σχολείων, για την οποία ισχυρίζονται ότι κόπτονται, προκειμένου να στείλουν ένα προκλητικό μήνυμα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού προς την αγωνιζόμενη εκπαιδευτική κοινότητα.
Ο Κλάδος ενωμένος θα δώσει με αποφασιστικότητα την απάντηση σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, υπερασπίζοντας τα εργασιακά και συνδικαλιστικά του δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.
Απαράδεκτη και η στάση των μελών του ΠΥΣΠΕ Ξάνθης, που για να καταστεί δυνατή η υλοποίηση της παραπάνω διαδικασίας, προχώρησαν στη μέση της σχολικής χρονιάς σε απόσπαση συναδέλφισσας σε σχολική μονάδα που δεν υπήρχε κενό –την ίδια ώρα μάλιστα που υπάρχουν κενά σε μια σειρά σχολεία, τα οποία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Εκπ/σης, καλύπτονται «εκ των ενόντων». Να σημειωθεί ότι το ίδιο ΠΥΣΠΕ στην έναρξη της σχολικής χρονιάς είχε απορρίψει αίτηση απόσπασης συναδέλφου σε σχολική μονάδα που υπήρχε κενό με την αιτιολογία ότι έγινε εκπρόθεσμα!...
Απαιτούμε να ανακληθεί ΤΩΡΑ η αυθαίρετη και παράνομη απαλλαγή της συναδέλφισσας από τη θέση της Υποδιευθύντριας του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Εχίνου!
Διεκδικούμε διαφάνεια και πληροφόρηση για τις υπηρεσιακές μεταβολές, δικαιοσύνη και ισότιμη μεταχείριση έναντι του νόμου όλων των συναδέλφων και συναδελφισσών!
Το Δ.Σ του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε κινητοποίηση καταγγελίας της πρωτοφανούς απόπειρας χτυπήματος του δικαιώματος στην απεργία, στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Ξάνθης τη Δευτέρα 12/2 στις 2 μ.μ.
Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης σε συνεργασία με τη ΔΟΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα αξιοποιήσει όλα τα μέσα για να ακυρωθεί η απόφαση και η συναδέλφισσα να επανέλθει άμεσα στη θέση της.
Σε τέτοιες περιπτώσεις ωμής αυθαιρεσίας και αυταρχισμού, η αντίσταση δεν είναι απλά δικαίωμα, γίνεται καθήκον!
ΤΩΡΑ όσοι/ες δεν έχουμε υπογράψει ακόμη το κείμενο της απεργίας – αποχής, το υπογράφουμε.
ΤΩΡΑ είναι η ώρα για την αποφασιστική σύγκρουση με την αυταρχισμό και την τρομοκράτηση του κλάδου!
Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα για να μη γίνουν τα σχολεία μας αρένες, για να μη διαλυθεί το παιδαγωγικό κλίμα, για να μη προχωρήσει η αντιεπιστημονική και τιμωρητική αξιολόγηση και η κατηγοριοποίηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Μάλιστα...
|

Το αυτονόητο....

@ριστεία, όχι αστεία
|

Αφού κάποιος πρωτοετής νομικής τις υπέδειξε το λάθος, το μάζεψαν αναλογιζομενες τις ποινικές συνέπειες. Οι αστικές ευθυνες παραμενουν και πρέπει να αναζητηθουν προς γνώση και συμμόρφωση.

Σ.Ε.
|

Εάν έχει αρνηθεί την αξιολόγηση ως εκπαιδευτικός στέρηση μισθού ενός μήνα τουλάχιστον και δεν μπορεί να είναι στέλεχος.... επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος

Θα υπάρξουν κυρώσεις για την παράνομη καθαίρεση;
|

Η αναπληρώτρια διευθύντρια της περιφέρειας και η διευθύντρια της ΠΕ Ξάνθης τι κυρώσεις θα έχουν που παράνομα καθαίρεσαν την υποδιευθύντρια; Δεν είναι πειθαρχικό παράπτωμα αυτό που έκαναν; Ούτε καν ρώτησαν τη νομική υπηρεσία της περιφέρειας. Τα στελέχη μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα; Φαίνεται στις συνεντεύξεις στελεχών σας ενδιέφερε μόνο η αξιολόγηση και δεν εξασφαλίσατε ότι τα στελέχη κατέχουν τα βασικά της διοίκησης.

Εφαρμογή νόμου
|

Τα υποψήφια στελέχη εκπαίδευσης γνώριζαν πολύ καλά ότι όταν θα τοποθετηθούν θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση σε όλα τα στάδια είτε ως αξιολογητές είτε ως αξιολογούμενοι. Αν υπάρχουν κιόλας στελέχη που παρακινούν για μη συμμετοχή, τότε ας απαλλαγούν από μόνοι τους από τα καθήκοντά τους. Είναι απλό. Και μετά α

@Πάνος
|

Αν η αξιοπρέπεια σας θίγεται επειδή ο εργοδότης σας απαιτεί να σας αξιολογήσει για τη δουλειά για την οποία σας πληρώνει, μάλλον κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

@ριστεία, όχι αστεία
|

Πολύ καλό πάτημα για την ΔΟΕ όταν εκδικαστεί η αγωγή και η μήνυση που πρέπει να γίνει.

Μπράβο
|

Μπράβο μπράβο μπράβο. Παντού όμως, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

τα πράγματα είναι απλά
|

όσοι και όσες είναι αντίθετοι με την αξιολόγηση παραιτούνται από οποιαδήποτε θέση στελέχους κατέχουν (σύμβουλοι, διευθυντές, υποδιευθυντές, τομεάρχες κλπ)

ERT
|

Επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος. Να παίρνουν σειρά και άλλοι.

Πάνος
|

Εύγε στη συνάδελφο! Η αξιοπρέπεια μας πάνω από όλα!

Πλατάρος Γιάννης
|

Το θέμα γενικα έχει ως εξής :
1. Η απεργία είναι νόμιμη.
2. Η απεργιακή αποχή από καθήκον, είναι νόμιμη.
3. Η λεγόμενη λευκή απεργία, είναι νόμιμη.
4. Η παράνομη προκήρυξη Πανελλήνιας απεργίας από μια τοπική ΕΛΜΕ, είναι μεν προδηλως παράνομη, ως αναρμόδια, αλλά μέχρι να καταπέσει από δικαστήριο, θεωρείται νόμιμη και "καλύπτει" όσους μετέχουν.
5. Το ιδιώνυμο παράπτωμα της αποχής από την αξιολόγηση, είναι θεσμοθετημενο πριν τις κρίσεις και αιτήσεις των στελεχών.
6. Το δικαίωμα και υποχρέωση της διοίκησης να επιβάλλει παρακράτηση μισθού από οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση," περιεργως πως'', ΔΕΝ ασκείται από την διοίκηση, λ. χ. Στην εσωτερική αυτοαξιολόγηση.
Είναι δηλ. κάτι σαν τις καταλήψεις που και προφανώς είναι παράνομο ιδιώνυμο αδικημα, αλλά δεν ασκούνται διώξεις, ούτε ποινικές, ούτε πειθαρχικες.
Όλα τα παραπάνω είναι δεδομένα....
Μονοσήμαντο συμπέρασμα, δεν μπορώ να βγάλω.
Ξέρω τι θα έκανα αν είχα την ευθύνη της απόφασης για την απεχουσα υποδιευθυντρια:
Δεν θα έκανα απολύτως τίποτα, διότι ΓΝΩΡΊΖΩ ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΆ δεδομένα και κάποια άλλα εκατοντάδες παραδείγματα και εμπειρίες...
Λέει ο αλλος:
- " Το λέει καθαρά ο νόμος!... Εφαρμόζω τον νόμο!....
Ετσι είπαν σύμφωνα με την καλύτερη υπάρχουσα εκδοχή από τις υπάρχουσες συνολικά τέσσερις.
Αυτά.

Εκπαιδευτικός
|

Υπάρχουν και άλλοι στην ΠΑΜΘ. Να τους τσεκαρετε έναν προς έναν. Αλλιώς ο νόμος είναι απλώς χαρτί με λέξεις και φυσικά άδικος για όλους τους υπόλοιπους.

Επιτέλους!
|

Εφαρμογή του νόμου, απλά!
Εύγε στη ΔΠΕ ξάνθης!

Μαιρη
|

Ντροπή!!!! Η υποδιευθυντρια να στηριχτεί από τους συναδέλφους και τη ΔΟΕ! Αυτή η απόφαση ειναι απαράδεκτη!

Κώστας
|

"αποφασίζομεν και διατάσσομεν"
Οι σύγχρονες χούντες δεν κατεβάζουν τανκς στους δρόμους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ