Πρόεδροι πανεπιστημιακών τμημάτων μπορούν να γίνουν καθηγητές και από άλλα συναφή τμήματα

Τα αρχαιότερα κατά σειρά μέλη του Τμήματος εκτελούν τα καθήκοντα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου αντίστοιχα, αν απουσιάζουν ή κωλύονται προσωρινά αμφότεροι

11/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου ή Αντιπροέδρου Τμήματος μπορεί να θέσει Καθηγητής ή Αναπληρωτής Καθηγητής άλλου συναφούς Τμήματος, σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση .

Επίσης η θητεία του Προέδρου και  Αντιπροέδρου Τμήματος αυξάνεται στα τρία έτη από δύο που ισχύει σήμερα.

Το Σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης τα εξής:

  • Ο Αντιπρόεδρος τμήματος εκτελεί τα καθήκοντα του Προέδρου, αν ο Πρόεδρος απουσιάζει ή κωλύεται προσωρινά. 
  • Τα αρχαιότερα κατά σειρά μέλη του Τμήματος εκτελούν τα καθήκοντα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου αντίστοιχα, αν απουσιάζουν ή κωλύονται προσωρινά αμφότεροι.
  • Ο Πρόεδρος του τμήματος   χορηγεί εκτός από τις άδειες   στα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος, και τις άδειες   που αφορούν στο προσωπικό των κατηγοριών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.), για τις οποίες είναι αρμόδιος ο Πρόεδρος, έπειτα από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος,

Σχόλια (4)

@Polar_Fish, @Κάτι έχει κατά νου...
|

Όντως φαίνεται τελείως "άκυρη" η διάταξη. Από την εμπειρία μου, ο πιο συχνός λόγος για τέτοιες διατάξεις είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις οι οποίες "πρέπει" να τακτοποιηθούν.
Θα το καταλάβουμε αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, όπου σε κάποιο τμήμα προβλέπω ότι άμεσα θα χρησιμοποιήσουν τη διάταξη αυτή.

ΔΕΠ
|

Τα πανεπιστημιακά Τμήματα δεν είναι σχολεία να φέρνεις Διευθυντές από αλλού. Έλεος με αυτά που διαβάζουμε.

Σε λίγο θα φέρει Προέδρους και από την αγορά.

Κάτι έχει κατα νου
|

Καμία διάταξη, και ειδικά τέτοιου τύπου, δεν μπαίνει έτσι στο ξεκαρφωτο. Κάτι έχει κατα νου ο καλύτερος υπαιθα (πάντα ο επόμενος είναι πολύ καλύτερος του προηγούμενου και όλοι έχουν το αλάθητο)

Polar_Fish
|

Ποια η χρησιμοτητα αυτης της διάταξης?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ