Ορκωμοσία αποφοίτων του ΠΜΣ «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών»

Το ΠΜΣ υλοποιείται από κοινού από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος

12/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Πριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η ορκωμοσία των αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών»  

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από κοινού από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, είναι δε το μοναδικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Χώρας, που υλοποιείται σε συνεργασία ενός Πανεπιστημίου και ενός Σώματος Ασφαλείας.

Απόφοιτοί του είναι Αξιωματικοί πτυχιούχοι της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, πτυχιούχοι της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΛΑΣ, Αξιωματικοί των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της χώρας, όπως και πτυχιούχοι ΑΕΙ Ελληνικών Πανεπιστημίων, Θετικής κατεύθυνσης.

Το Μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα υλοποιείται από το 2015, βάσει Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Πρυτανικών Αρχών και του Αρχηγού του Π.Σ.Ε. και το οποίο πρόσφατα ανανεώθηκε από τα δυο μέρη, με ισχύ εως το 2027.

Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων που παραβρέθηκαν,  ο Δ/ντής του Μεταπτυχιακού καθηγητής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Δ. Εμμανουλούδης, σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία, στα πλεονεκτήματα και στο πεδίο σπουδών του MSc.

Την τελετή της ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν Πτυχία στους αποφοίτους, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας υποστράτηγος Κων/νος Θεοφιλόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Π. Κουτσουμπέλης , ο Περιφερειακός Διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Κ. Δαδούδης,  η Διοικήτρια της Πυροσβεστικής Ακαδημίας/ Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαϊδας, Πύραρχος Α. Σερέτη, Καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος κλπ.

Στις φωτό απεικονίζονται στιγμιότυπα από την Ορκωμοσία αυτή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ