Απολύθηκε εκπαιδευτικός για τριετή αδικαιολόγητη αποχή από τα καθήκοντα

15/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Την απόλυση εκπαιδευτικού αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, σε εκτέλεση απόφασης Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου με την οποία τής επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης για το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων της από 19-11-2014 έως και τις 2-10-2017 (τουλάχιστον) που προβλέπεται από τις διατάξεις του αρ. 107 του Ν.3528/2007, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.1 του άρθρου 6 του Ν. 4325/2015, και απολύεται αυτοδίκαια από την υπηρεσία  από 22-11-2023, ημερομηνία άπρακτης παρέλευσης της προθεσμίας άσκησης προσφυγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σχόλια (3)

Πρόμαχος
|

Υπάρχουν αρκετές ερμηνείες γι΄ αυτή την καθυστερημένη απόφαση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου δεδομένου ότι διαπιστώθηκε και καθυστερημένα η απουσία της εξκπαιδευτικού από τα υπηρεσιακά καθήκοντα (από 19-11-2014 και τουλάχιστον έως 2-10-2017). Για παράδειγμα μπορεί να είχε παραπέσει ο πειθαρχικός φάκελος, μπορεί ο/η αρμόδιος/α υπάλληλος και γραμματέας του πειθαρχικού συμβουλίου να μην επέδειξε την αρμόζουσα επιμέλεια στη διεκπεραίωση της υπόθεσης ή να υπήρξε εναλλαγή προσώπων στη συγκεκριμένη θέση χωρίς παράλληλη ενημέρωση κατά την παράδοση και παραλαβή των καθηκόντων κλπ κλπ. Γι΄αυτό τον λόγο πλέον έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή «e-Peitharxika» για την άμεση και σε πολλαπλά επίπεδα παρακολούθηση των πειθαρχικών υποθέσεων μέσω της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.)

acritas
|

Ρε, δε ντρέπεστε! Απολύθηκε μετά από 10 χρόνια και το προβάλλετε! Ούτε στην Αφρική δε γίνονται αυτά!

Γιώργος Αναγνωστόπουλος
|

επιτέλους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ