Χημικό ΑΠΘ: Η εξεταστική μεταφέρεται για το τέλος του εαρινού εξαμήνου

Κατά την εβδομάδα από Δευτέρα 19/2/2024 μέχρι και Σάββατο 24/2/2024, να γίνουν εξ αποστάσεως εξετάσεις αποκλειστικά και μόνο για τους επί πτυχίω φοιτητές που οφείλουν μέχρι και 5 μαθήματα

15/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Η Συνέλευση του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, αποφάσισε τα εξής:

Μετά τη λήξη των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου θα δοθεί διευρυμένη εξεταστική περίοδος διάρκειας 4 εβδομάδων (αντίστοιχη με αυτή του Σεπτεμβρίου), η οποία θα περιλαμβάνει και τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου.

Κατά την εβδομάδα από Δευτέρα 19/2/2024 μέχρι και Σάββατο 24/2/2024, να γίνουν εξ αποστάσεως εξετάσεις των φοιτητών ERASMUS και των πτυχιακών εργασιών.

Τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου 2023-2024 θα αρχίσουν την Δευτέρα 26/2/2024. Αν η κατάληψη συνεχίζεται, οι διαλέξεις θα γίνουν ηλεκτρονικά.

Κατά την εβδομάδα από Δευτέρα 19/2/2024 μέχρι και Σάββατο 24/2/2024, να γίνουν εξ αποστάσεως εξετάσεις αποκλειστικά και μόνο για τους επί πτυχίω φοιτητές που οφείλουν μέχρι και 5 μαθήματα για τη λήψη του πτυχίου, αναφορικά με τα μαθήματα χειμερινού και εαρινού εξαμήνου που δεν θα εξεταστούν από Τετάρτη 14/2/2024 μέχρι Παρασκευή 16/2/2024. Οι φοιτητές που καλύπτουν την παραπάνω προϋπόθεση αναγράφονται στον πίνακα που συνοδεύει την ανακοίνωση, με βάση τον ΑΕΜ τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: για να μπορέσουν οι συγκεκριμένοι επι πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν στις εξετάσεις, πρέπει να εισέλθουν στο περιβάλλον ηλεκτρονικής γραμματείας https://students.auth.gr και να επιλέξουν:

Εξυπηρέτηση > Συμμετοχή στην επόμενη εξεταστική περίοδο (https://students.auth.gr/#/requests/ExamPeriodParticipateActions/apply) και να υποβάλουν τη ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, κατά την οποία πρέπει επίσης να επιλέξουν ( με τικ στο κουτάκι) την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ αποδοχής των όρων εξασφάλισης του αδιάβλητου των εξετάσεων. Τα μαθήματα για τα οποία θα εκδηλώσουν πρόθεση συμμετοχής για τις εξετάσεις, πρέπει να είναι μεταξύ αυτών που επέλεξαν στη δήλωση μαθημάτων για το 2023-2024. Η δήλωση πρόθεσης συμμετοχής στις εξ αποστάσεως εξετάσεις μπορεί να υποβληθεί μόνο μία φορά και δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Για τεχνικά προβλήματα της εφαρμογής ηλεκτρονικής γραμματείας https://students.auth.gr, μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΗΔ, στη διεύθυνση support@auth.gr.

Ο τρόπος εξέτασης κάθε μαθήματος θα αποφασιστεί από τους διδάσκοντές του και μπορεί να συνδυάζει διάφορες τεχνικές αξιολόγησης συμπεριλαμβανομένης της προφορικής εξ αποστάσεως εξέτασης. Θα υπάρξει απευθείας επικοινωνία από τους διδάσκοντες για τις λεπτομέρειες της εξέτασης του κάθε μαθήματος.

Αναλυτικό Πρόγραμμα ηλεκτρονικών εξετάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

   

 

Σχόλια (6)

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος
|

Για την αδιαβλητοτητα των διαδικτυακών εξετάσεων, φαντάζομαι. Γιατί αν προσφύγει κανένας που θεωρεί ότι αδικήθηκε ή είχε πρόβλημα συνδεσης, καλά ξεμπερδεματα

Ενός κακού μύρια έπονται.
|

Η μετάθεση των εξετάσεων είναι θέμα της Συγκλήτου του πανεπιστημίου και όχι της Συνέλευσης του τμήματος. Επίσης ο Ν 4957/2022 αναφέρει: "Αν η αξιολόγηση πραγματοποιείται με τελικές εξετάσεις, οι εξετάσεις διενεργούνται μετά από την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού εξαμήνου". Κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο τμήμα.

Θύμιος
|

Τα εργαστήρια Χημείας θα εξεταστούν κι αυτά προφορικά;

Ενήλικας
|

Επί πτυχίο φοιτητής θα πει: για παράδειγμα το τμήμα χημείας περιέχει 8 εξάμηνα σπουδων. Όταν έχεις ξεπεράσει τα 8 εξαμηνα, δηλαδή από το 9ο εξάμηνο και άνω λέγεσαι επί πτυχίω φοιτητής.

Θα πρέπει επιτέλους...
|

... να ορισθεί το τι σημαίνει "φοιτητής επί πτυχίω". Σήμερα, μπορεί να χρωστάει κανείς όλα τα μαθήματα και να χαρακτηρίζεται ως "επί πτυχίω" αρκεί να έχει συμπληρώσει τα ελάχιστα έτη σπουδών από την ημερομηνία εγγραφής του. Και ως "επί πτυχίω" να δικαιούται και την έξτρα εξεταστική (τα μαθήματα του χειμερινού να τα εξετάζεται στο τέλος του εαρινού εξαμήνου και τα μαθήματα του εαρινού στο τέλος του χειμερινού). Δεν νοείται φοιτητής "επί πτυχίω" και να χρωστάει μαθήματα των πρώτων εξαμήνων. Θα πρέπει νομοθετικά να καθοριστεί η έννοια αυτή και να μην επωφελούνται μερικοί που τα "βρόντηξαν" π.χ. για 4 χρόνια να δηλώνουν "επί πτυχίω"!

Διεθνής πρωτοπορία
|

Οι σπουδές, όπως η ζωή και το σώου πρέπει να συνεχιστούν, ως επαναλαμβανόμενη φάρσα. Δυστυχώς με τον τρόπο αυτό εξακολουθούμε να διδάσκουμε στα βλαστάρια μας ότι στην χώρα μας οι "αγώνες", ακόμα και με την πιο ακραία μορφή της απεργίας/αποχής/κατάληψης δεν έχουν ουδεμία συνέπεια για τους "αγωνιστές". Και όχι μόνο αυτό, αλλά και ότι πάντα πρέπει να βρίσκουμε τρόπο να τα δίνουμε όλα εξ αρχής έτοιμα στο πιάτο ώστε να αποφεύγουμε τον βραχνά ενός ακόμα γύρου καταλήψεων με ζητούμενο μια εξτρα εξεταστική. Μαθήματα δημοκρατίας και επανάστασης του 21ου αιώνα. Πρόοδος. Αριστεία. Τέλος καλό, όλα καλά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ