Αριθμός αφυπηρετήσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. Α' Αθήνας

17/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Των αιρετών Χρ. Τρανού και Αγγ. Γκάγκαρη


Παρατηρώντας  τον  αυξανόμενο αριθμό αφυπηρετήσεων στο μεγαλύτερο ΠΥΣΠΕ της πατρίδας μας,  όπως προκύπτει από τα αριθμητικά δεδομένα των  τελευταίων ετών, γίνεται απόλυτα αντιληπτό πως αυξάνεται η επιθυμία πολλών συναδέλφων  για απεμπλοκή από την εκπαιδευτική διαδικασία ακόμα και με δυσμενείς όρους για τους ίδιους σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που εφαρμόζονται και του αυξανόμενου φόρτου εργασίας που συνεπάγονται για τον Έλληνα εκπαιδευτικό!

Στο σημείο αυτό η αποδοχή από τη ΔΟΕ της πρότασης των μελών της ΔΑΚΕ των Συλλόγων της Α’ Αθήνας για ένταξη στο διεκδικητικό πλαίσιο των 30 εργασιακών ετών στα 60 ηλικιακά αναλογικά και όχι τιμωρητικά αποκτά ιδιαίτερη αξία! Η θέση αυτή που έγινε και θέση του κλάδου πρέπει το επόμενο διάστημα να απαιτηθεί από όλα τα πολιτικά κόμματα!

Με βάση τον μαθηματικό τύπο που έχουν επεξεργαστεί τα μέλη μας, συνάδελφος με 30 εργασιακά έτη, αν δεν υποστεί penalty παίρνει καθαρά 1134 Ευρώ.

Επομένως το επόμενο διάστημα απαιτούμε από όλους τους πολιτικούς όλων των πολιτικών σχηματισμών 30 εργασιακά-60 ηλικιακά αναλογικά όχι τιμωρητικά για τους εκπαιδευτικούς και όλους τους δημοσίους υπαλλήλους!

Για τους τρίτεκνους-πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, λόγω και του προβλήματος της υπογεννητικότητας, 25 εργασιακά χωρίς όριο ηλικίας αναλογικά και όχι τιμωρητικά των ετών εργασίας!
 

Σχόλια (1)

Μεταταγμένος
|

Με τους εργασιακούς όρους, όπως αυτοί διαμορφώνονται την τελευταία πενταετία ειδικά, θα πρέπει κάποιος να μην έχει άλλη επιλογή για να μένει στην εκπαίδευση.
Προσωπικά, από όταν άφησα την εκπαίδευση για άλλη υπηρεσία βρήκα, εκτός από σημαντικά καλύτερη αμοιβή, και την υγειά μου.
Καλή δύναμη σε αυτούς που μένουν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ