Voucher 300€ σε 35.000 μαθητές της Α' Γυμνασίου για την άθλησή τους

Ποιο το σχέδιο του Κυριάκου Πιερρακάκη για την άθληση των μαθητών

17/02/2024

Ενημερώθηκε: 17/02/2024, 23:02

Άκουσε το άρθρο

Πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές της 1ης Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό,προβλέπει, μεταξύ άλλων  το σχέδιο του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη για την άθληση των μαθητών.

Το πρόγραμμα προβλέπει χορήγηση επιταγής 300 ευρώ σε 35.000 μαθητές , από τους   100.000 περίπου που φοιτούν στην Α' Γυμνασίου.

Τα κριτήρια χορήγησης της επιταγής στους μαθητές   τα  οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια

Επίσης το σχέδιο του Κυριάκου Πιερρακάκη προβλέπει:

Επέκταση του Προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης

  • Σχεδιασμός και Οργάνωση του Προγράμματος Κολύμβησης στα σχολεία σε περισσότερες τάξεις του Δημοτικού

Πρόγραμμα ενημερωτικών επισκέψεων επιφανών αθλητών σε σχολεία

  • Οργάνωση επισκέψεων και ομιλιών στα Σχολεία από αναγνωρισμένους αθλητές (αθλητές - πρεσβευτές) της Επιτροπής του BEACTIVE και του ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ για τις ευεργετικές επιδράσεις του αθλητισμού, την προαγωγή των αξιών του αθλητισμού, την ακεραιότητα, τη σημασία της υγιεινής διατροφής κ.α.

Επέκταση Σχολικών Πρωταθλημάτων στα Γυμνάσια-πιλοτική εφαρμογή σε μία Περιφέρεια το σχολικό έτος 2024-2025

  • Τα σχολικά πρωταθλήματα γίνονται μόνο για τις τάξεις του Λυκείου και τώρα θα επεκταθεί ο θεσμός και στα Γυμνάσια

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σχολείων στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία στην Ολυμπία

  • Οργανωμένο πρόγραμμα τριήμερων επισκέψεων σχολείων στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία και βιωματικές δράσεις για τις Ολυμπιακές Αξίες και την Αθλητική Ακεραιότητα

Αναβάθμιση Πανεπιστημιακών Πρωταθλημάτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ

  • Αναβάθμιση των αθλητικών δράσεων είτε σε επίπεδο ψυχαγωγικού αθλητισμού είτε σε επίπεδο διαπανεπιστημιακών αθλητικών διοργανώσεων με τη συνδρομή των ΑΕΙ

Στήριξη οργανωμένων δράσεων εργασιακού αθλητισμού

  • Προώθηση δράσεων αθλητισμού σε επίπεδο επιχείρησης και οργανισμού και στήριξη της διοργάνωσης αθλητικών αγώνων με συμμετοχή εργαζομένων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς

Σχόλια (12)

Κώστας Δημήτρης
|

Σε κάθε νέα Σχολική μονάδα να προβλέπεται έξη (6) μέτρα τουλάχιστον Ημιυπόγειες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων για το μάθημα Φυσικής Αγωγής και όχι μόνον... αεριζόμενες και ηλιόλουστες.! Αξιοποίηση δηλαδή του ίδιου οικοπέδου με ίδιες γραμμές Η/ Μ Και θέρμανση.!!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΙΔΕΑ
|

Εξαιρετική ιδέα. Μακάρι να επεκταθεί. Οι σχολικές μονάδες στις πόλεις είναι κατασκευασμένες λάθος και δεν επιτρέπουν τη σωστή άθληση με μικρές αυλές στρωμένες με τσιμέντο οι οποίες ενίοτε γεμίζουν με προκατ αίθουσες διδασκαλίας. Σε αυτές τις συνθήκες η επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων δυστυχώς δεν είναι εφικτή. Τελικά στη συντριπτική πλειοψηφία γυμναστική σημαίνει πάρτε μια μπάλα και παίξτε. Για αυτό δεν φταίνε οι γυμναστές αλλά οι υποδομές. Το πρακτικό είναι να αποδεχτούμε αυτή την πραγματικότητα να μειώσουμε τις ώρες της γυμναστικής και να στείλουμε τα παιδιά σε οργανωμένα σωματεία να κάνουν το άθλημα που επιθυμούν π.χ. κολύμβηση που δεν μπορεί να την υποστηρίξει κανένα σχολείο. Το πρακτικό κομμάτι δηλ πως θα γίνεται έλεγχος θα το βρούμε αλλά και τώρα που πληρώνουμε χιλιάδες γυμναστές και έχουμε υπέρβαρη νεολαία πάλι είναι αδιέξοδο. Ίσως να μετατεθούν οι γυμναστές στα γυμναστήρια, κολυμβητήρια κλπ

ΔΠ
|

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ;
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕ ΓΥΜΝΣΤΗΡΙΑ! ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.

Μαρία
|

Και για εμάς που είναι στο Λύκειο και κάνουμε χιλιόμετρα για τις προπονήσεις τίποτα δεν βαριέσαι τα παιδιά μας να είναι καλά από εσάς δεν περιμένουμε τίποτα πια

ΜΠΑΜΠΑΣ
|

Κι άμα δεν πάει το παιδί, μήπως μπορώ να πάω εγώ; Να χάσω και κανένα κιλό... Γιατί μάλλον αυτό προβλέπω να γίνεται! Ε, ρε γλέντια!!! (που έλεγε κι ο Καραγκιόζης...)

Δώσε κι εμένα θείο
|

Θα μπορούμε να αγοράσουμε και εισιτήρια για την Τούμπα με το βουτσεράκι.... για την καλλιέργεια της αθλητικής μας παιδείας?....

Νίκος
|

Δώπε υπουργέ voucher να γίνουμε εντελώς Σοβιετία.
Και φυσικά αθλητικά γυμνάσια.
Αποτελούν καλή δεξαμενή για τα ΕΠΑ.Λ.
Οσοι είναι στο χώρο καταλαβαίνουν....
Για τους υπόλοιπους να αναφέρω ότι η πλειοφηφία των μαθητών στα αθλητικά γυμνασια(νομίζω έκλεισαν το 2012 ) δεν διάβαζε.
Δεν υπήρχε κουλτούρα για μάθηση ούτε από τα παιδιά ουτε από τους καθηγητές τους. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για τα αθλητικά.
Θα μου πεις κάποιος και τι προτείνεις???
Ως εκπαιδευτικός λέω στους γονείς αν το παιδί δεν θελει να διαβάζει,
ας μάθει πολύ καλά μια τέχνη που του αρέσει. Θα είναι ευτυχισμένο και θα μπορεί και να ζήσει.
Αν θέλει να "σπουδάσει" για να ικανοποιήσει το εγωισμό των γονιών του,
τότε θα χάσει χρόνο και χρήματα.
Χρήματα στα φροντιστήρια-ιδιαίτερα και ψυχική ταλαιπωρία για όλη την οικογένεια.
Δηλαδή θα πάει να σπουδάσει σε σχολή
με χαμηλό επιπεδο (περιφερειακές σχολές ΤΕΙ, ιδιωτικά κολλέγια, Κύπρο, Ρουμανίες κλπ) και στο τέλος με χίλια βάσανα αν τελειώσει θα ψάχνει για το μεροκάματο.

Νικ
|

Όλα τα σχολεία στη Μακεδονία και Ήπειρο έχουν κλείσει...εκεί να μεριμνήσει ο υπουργός.....α

Νικος
|

Athlete pass

@ριστεία, όχι αστεία
|

Δώσε Μπρέζνιεφ!

Κατερίνα Θεοχάρη
|

Να φτιάξουμε και αθλητικά σχολεία σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος!!!

Να γίνουν
|

α) αρκεί να μη χάνονται ώρες διδασκαλίας (πχ σαββατοκύριακα και γιορτές)
β) να φτάσουμε στην άθληση κι όχι σεμινάρια στα θρανία από επιφανείς αθλητές

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ