Προαγωγή της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ: Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

18/02/2024

Ενημερώθηκε: 18/02/2024, 16:20

Άκουσε το άρθρο

Η προαγωγή της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων – συμμετοχή σε Εθνική Στρατηγική, είναι ένα από τα προγράμματα δράσης περιλαμβάνονται στο σχέδιο του υπουργείου παιδείας για το 2024.

Ειδικότερα το σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής:

Αναθεώρηση ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την εκπαίδευση μαθητών/τριών με αναπηρία με έμφαση στη συμπεριληπτική/ ενταξιακή εκπαίδευση

  • Εφαρμογή της πρώιμης εκπαιδευτικής παρέμβασης, ορισμός του Υπευθύνου Διασύνδεσης με τη Μαθητεία στα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. και προσβασιμότητα στις ιστοσελίδες των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4823/2021. 
  • Επεξεργασία περαιτέρω διατάξεων, τις οποίες θα εισηγηθεί η ομάδα εργασίας για την αποδελτίωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για τη χαρτογράφηση βελτιωτικών αλλαγών. (ΕΣΔΑμεΑ), (ΕΣΔΛΟΑΤΚΙ+)

Επιμορφωτικό πρόγραμμα και εκπαιδευτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη εκπαίδευσης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας – Πρόγραμμα Φιλία

  • Με ρητή αναφορά στην ομοφοβία και τρανσοφοβία, καθώς και στη διαχείριση ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού, έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου μαθητών, εκπαιδευτικών και οικογενειακών δομών, με διασαφήνιση της ΛΟΑΤΚΙ+ ορολογίας [ΕΣΔ ΛΟΑΤΚΙ+]

Δράσεις στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι.+ και Γ.Ε.Α.

  • Συγκρότηση και λειτουργία Επιτροπών Ισότητας Φύλου και Καταπολέμησης των Διακρίσεων σε κάθε Α.Ε.Ι. - παράλληλη οργάνωσή τους σε Συντονιστικό Δίκτυο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ