Μέσα στο 2024 το νέο σύστημα διορισμού και πρόσληψης μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Την Άνοιξη θα ξεκινήσει ο διάλογος με τους εμπλεκόμενος φορείς

17/02/2024

Ενημερώθηκε: 18/02/2024, 00:06

Άκουσε το άρθρο

Μέσα στο 2024 θα θεσμοθετηθεί το νέο σύστημα διορισμού και πρόσληψης μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το σχέδιο- χρονοδιάγραμμα  του υπουργείου Παιδείας το οποίο είναι αποτυπωμένο σε 120 σελίδες

Για τους διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών το σχέδιο προβλέπει:

Διορισμοί εκπαιδευτικών

Κάλυψη παγίων αναγκών εκπαιδευτικού προσωπικού στη βάση πραγματικών αναγκών και δημοσιονομικών περιθωρίων
Υλοποίηση μόνιμων διορισμών βάσει των αποχωρήσεων και των εκπαιδευτικών αναγκών.

Νέα κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών

Α. Δημιουργία νέων κριτήριων επιλογής με στόχο την ενδυνάμωση της αξιοκρατικής και διαφανούς επιλογής.

Β. Ανάπτυξη νέου συστήματος διορισμού/προσλήψεων για εκπαιδευτικούς με στόχο την ενδυνάμωση της αξιοκρατικής και διαφανούς επιλογής εκπαιδευτικών,

Γ.   Νέο πλαίσιο κινητικότητας και εκπαιδευτικών αδειών.

Δ. Νέο σύστημα διορισμού / προσλήψεων

  • ψυχολόγων, 
  • κοινωνικών λειτουργών, 
  • σχολικών νοσηλευτών, 
  • ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Το Μάιο θα ανακοινωθεί ο αριθμός των νέων μονίμων διορισμών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο αριθμός των θέσεων για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Μάιο.

Σύμφωνα  με πληροφορίες του esos ο αριθμός αυτός θα είναι  περίπου τρεις με τέσσερις χιλιάδες.

 Οι επόμενοι διορισμοί  εκπαιδευτικών θα γίνουν κανονικά από τους ισχύοντες πίνακες, όπως ήδη έχε δεσμευθεί  ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός σε   συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Σχόλια (20)

Ματζικα ντε σπελ
|

Αίσχος ο γραπτός διαγωνισμός! Δεν θα δώσουμε τεστακι για να δούμε αν του κάνουμε του υπουργείου! Είμαστε ήδη καθηγητές με το που τελειώσαμε τη σχολη! Να γίνουν όλοι μόνιμοι κ να σταματήσει ο θεσμός του αναπληρωτή!

ΠΕ80
|

Γραπτός και πάλι γραπτός διαγωνισμός! Πέρασες την βάση; Καλώς, θα μοριοδοτηθείς και για την προϋπηρεσία και για το μεταπτυχιακο και για το διδακτορικό κοκ. Και σταματήστε επιτέλους την καραμέλα «ήμουν επιτυχών/επιτυχούσα». Κι εγώ ήμουν επιτυχούσα σε γραπτό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το έτος 2018 αλλά δεδομένου ότι υπήρχαν άτομα με καλύτερη βαθμολογία από εμένα προφανώς κι εμένα εκτός.

ΕΤΣΙ
|

Συγχαρητήρια σε σας που τον ψηφίσατε , τώρα γιατί διαμαρτύρεστε;

Αναπληρώτρια
|

Αυτό που κάνουν είναι bullying! Οι πλέον ακατάλληλοι και αδαείς άνθρωποι σε θέσεις που κρίνουν τη ζωή μας. Δεν έχουν περάσει καν από τον περίγυρο των σχολείων και σαφώς δεν γνωρίζουν πόσα έχουμε προσφέρει σ' αυτά. Έχουμε διαβάσει, έχουμε οδηγήσει, έχουμε θυσιάσει οικογενειακές υποχρεώσεις και ψυχική ηρεμία και θα μας βάλουν να γράψουμε τεστακι;;;; Να γράψουν αυτοί τεστ με δικά μας θέματα για το υπουργείο Παιδείας, να δούμε αν θα πιάσουν τη βάση!!!!!!!

ΠΕ 03
|

Γραπτός δεν πέτυχε ούτε στα καλύτερα ευρωπαϊκά μέρη… Λέτε να πετύχει στην Ελλάδα μας ;…

Λοστος
|

Ποτε επιτελους θα διορθωση το υπουργειο το τιμωριτικο σρθρο του νομου για την υποχρεωτικη παρσμονη του νεοδιοριζομενου εκπαιδευτικου για μια διετια .Δενλυπουνται που διαλυουν τις οικογενειες χωριζουν ταπαιδεια απο τις μανες και τις καταδικαζουν να ζουν με χιλια ευρω ενω συγχρωνος στελνουν στους νομους τους σναπληρωτες που καιαυτοι ταλαιπωρουνται.Ωστοσω υπσρχει υπουργος οικογενειας και ειναι και γυναικα.

Καληνύχτα
|

Γραπτός διαγωνισμός χωρίς κοινωνικά κριτήρια και με μόρια μόνο με αποδεδειγμένη προυπηρεσία σε φροντιστήρια

Σχόλια για εξοπλισμούς
|

Το fake news πάει συννεφο! Η Τουρκία έδινε 16 δις για εξοπλισμούς και θα δίνει 40 κι όχι 90! Κι επειδή έχει σαν σημαντική πολεμική βιομηχανία τα λεφτά θα μείνουν στη χώρα τους , μειώνοντας και την ανεργία. Καμία σχέση με την Ελλάδα φυσικά. Επίσης πολύ διαφορετικά μεγέθη οικονομίας. Η Ελλάδα πέρυσι ξόδεψε το 3% του προϋπολογισμού της σιγά την άμυνα, όντας η τρίτη χώρα σε αμυντικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ και η Τουρκία ξόδεψε το 1,3 % . Αυτή είναι η σύγκριση που πρέπει να γίνεται και φυσικά να κοιτάξει η ελληνική κυβέρνηση πως μπορεί να συγκρατήσει τον νέο πληθυσμό που μεταναστεύει μαζικά στο εξωτερικό ,λες κι είμαστε στη δεκαετία του 50, για καλύτερες συνθήκες ζωής.

@Καληνύχτας, @@Καληνύχτα
|

Η δική σας πρόταση θα ήταν αν γίνουμε σαν τη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν για να μην μας απειλεί κανείς;
Πείνα και φτώχια, αμορφωσιά και μόνος στόχος οι εξοπλισμοί;

Παλιά
|

η πατρίδα είχε εθνικούς ευεργέτες πχ Αβέρωφ που έδωσαν την περιουσία τους για την Ελλάδα/ Εσείς μάλλον παίρνετε ότι μπορείτε από την Ελλάδα (ακόμα και η νόμιμη προμήθεια έπρεπε να πηγαίνει στην άμυνα και όχι στις τσέπες κάποιων) ακόμα και οι πολιτικοί έστω συμβολικά έπρεπε να δίνουν μέρος της αμοιβής τους για την άμυνα...
Αλλά ,,,

Ηρεμείστε
|

άλλο η άμυνα άλλο η παιδεία και η υγεία. Αλλά με γερή παιδεία και υγεία έχεις και καλύτερη άμυνα έτσι δεν είναι κύριε @Καληνύχτα και κύριε Καληνύχτας;
Άστε τις φωνές λέτε και είσαστε οι μόνοι που νοιάζονται για την Ελλάδα.

@Καληνύχτας, @@Καληνύχτα
|

μάλλον είσαστε ανθρωποφάγοι ή του υπουργού. Ο άνθρωπος δεν είπε να μην πάρουμε τίποτα για τον εξοπλισμό μας, αλλά να μετριάσουμε αυτόν τον τομέα σε όφελος άλλων.
Άλλωστε αν ξέρατε ιστορία η ψυχή του Έλληνα μέτραγε πάντα πάνω από κάθε εξοπλισμό και έδωσε νίκες απρόσμενες.
"Αν δεν ήμασταν εξοπλισμένοι η Τουρκία θα ήταν στα Τουρκοβούνια και το Τουρκολίμανο."
Ντροπή να λέτε κάτι τέτοιο. Υποβιβάζετε το έργο των ενόπλων μας δυνάμεων που καθημερινά δίνουν τη μάχη για την πατρίδα με ότι μέσο διαθέτουν
Τέλος θα έχετε καταλάβει ότι άλλοι παίκτες της σκακιέρας επηρεάζουν την τουρκία να μην κάνει πόλεμο όχι μόνο εμείς.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
|

Να λαμβάνεται υπόψιν μόνο η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών. Κλασικό και αλάνθαστο κριτήριο.

Αναπληρώτρια
|

Επειδή προφανώς είσαι πολύ μικρός, σκέψου: γιατί άραγε σταμάτησε το τοοοοσο δίκαιο σύστημα του διαγωνισμού ΑΣΕΠ; Έπειτα σκέψου γιατί εγώ αν και επιτυχούσα είμαι ακόμα αδιόριστη; Μήπως θα μπεις στη διαδικασία διαβάσματος και μέτα από επιτυχία εκ νέου διαβάσματος; Εύχομαι όταν θα έχεις όσα μόρια έχω εγώ να μην μετράνε όπως επιθυμείς τώρα! Σκέψου επιτέλους και μετά γράψε

Inspector
|

Μόνο γραπτός διαγωνισμός. Και χωρίς πολύ μεγάλη μοριοδοτηση προϋπηρεσίας

Καληνύχτας
|

@Καληνύχτα.Η Τουρκία αύξησε από 10δις σε 90δις από φέτος τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς(φρεγάτες,υποβρύχια,πύραυλοι μακράς εμβέλειας,άρματα κτλ).Για ποιον τα θέλουν;Για την Συρία,την Αρμενία,την Βουλγαρία;Για εμάς τα θέλουν.Τι δεν καταλαβαίνεις;Τούρκος εκπαιδευτικός θα σκεφτόταν κάτι τέτοιο;Εσύ αν γίνει,θεός φυλάξει,κάτι πάνε με γαρύφαλλα.

ΠΕ 91.01
|

3η χρονια και ακομα να ολοκληρωθεί η συσταση οργανικων θέσεων κοινών ειδικοτήτων στην Αθμια.
Κάθε χρονο τα ζητάνε απο τις διευθύνσεις και δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία.
Ειμαστε 15-20 χρονια αναπληρωτες!

@Καληνύχτα
|

Για την από 100 ετών ίδια φρασεολογία σας για τους εξοπλισμούς ευτυχώς για την χώρα κάνετε λάθος.Αν δεν ήμασταν εξοπλισμένοι η Τουρκία θα ήταν στα Τουρκοβούνια και το Τουρκολίμανο.Το λένε κάθε μέρα ότι τα θέλουν όλα.Καθε μέρα εδώ και 50 χρόνια και ορισμένοι,λίγοι ευτυχώς,κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν Πόλεμος με τον μαρκαδόρο πίνακα δεν γίνεται.Το "θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία" μειώνοντας δραστικά τους εξοπλισμούς που είπε ο Μπαλάφας ευτυχώς διαψεύσθηκε στον Έβρο το 2020.Ο ίδιος δήλωσε ότι έκανε λάθος και μείνανε λίγοι ευτυχώς όπως εσείς να λένε κάτι τετοια

ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ
|

Κάλυψη παγίων αναγκών εκπαιδευτικού προσωπικού στη βάση πραγματικών αναγκών και "δημοσιονομικών περιθωρίων"
για την αγορά πανάκριβων όπλων και νόμιμες "προμήθειες" με τις αγοροπωλησίες υπάρχουν λεφτά. Για να πάει υγεία και παιδεία και οι οτα μπροστά δεν γίνεται πέφτουν τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Κωνσταντίνος
|

Γραπτός ΑΣΕΠ δεν πρόκειται να γίνει. Είδαμε πως ο γραπτός διαγωνισμός εξέταση που έγινε πέρσι και αφορούσε γενικότερα εργασίες για το δημόσιο, εξελίχθηκε σε φιάσκο. Ερωτήσεις χωρίς καμία λογική και η "διοριστεί" ακόμα περιμένουν να τοποθετηθούν!! Προφανώς θα μπούνε καινούργια κριτήρια όπως εντοπιότητα. Ίσως αυξηθεί η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και ελαττωθούν τα μόρια του δεύτερου μεταπτυχιακού και εξαφανιστούν τα μόρια του σεμιναρίου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ