Δημιουργείται Εθνικό Πλαίσιο Επαγγελματικής Ανάπτυξης των Εκπαιδευτικών

18/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Τη δημιουργία   Εθνικού  Πλαισίου Επαγγελματικής Ανάπτυξης των Εκπαιδευτικών προβλέπει μεταξύ άλλων, το Σχέδιο 120 σελίδων του υπουργείου Παιδείας, για το τρέχον έτος 2024.

Ειδικότερα, προβλέπεται:

  • Παροχή μεγάλης γκάμας Επιμορφωτικών Προγραμμάτων για την κάλυψη διαφοροποιημένων αναγκών (εισαγωγική κατά τη δόκιμη θητεία, περιοδική ετήσιας διάρκειας (Sabbatical), ανάπτυξης ηγετικών στελεχών, ειδικά στοχευμένα προγράμματα τρίμηνης ή εξάμηνης διάρκειας, ενδοσχολικά, Μείζον πρόγραμμα με εστίαση σε σχολείο-όχι μόνο ατομικά, μεταπτυχιακά).
  • Πιστοποίηση των προσόντων που αποκτώνται από τις διαδοχικές δράσεις επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και σύστημα καταγραφής των σταδίων της ανάπτυξης της επαγγελματικής πορείας τους (Teacher Portfolio).
  • Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών το οποίο ανάμεσα στα άλλα θα παρέχει “μηχανισμούς καταγραφής των στοιχείων παρακολούθησης της επιμόρφωσης και παραγωγής αναφορών ανά μάθημα ή επιμορφούμενο.
  • Ο στόχος είναι «αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της συμμετοχής των επιμορφούμενων στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες καθώς και τα αποτελέσματα αξιολόγησης αυτών, η διαδικασία επιμόρφωσης να οδηγεί σε αντίστοιχες πιστοποιήσεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ