Το χρονοδιάγραμμα επιλογής εποπτών Σ.Ε., προϊσταμένων Ε. Θ., ΠΔΕ, Συντονιστών Εξωτερικού και ΚΕΠΕΑ

18/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Το χρονοδιάγραμμα επιλογής εποπτών Σ.Ε., προϊσταμένων Ε. Θ., ΠΔΕ, Συντονιστών Εξωτερικού και ΚΕΠΕΑ,  προβλέπει ο Σχέδιο 120 σελίδων του υπουργείου Παιδείας  για το έτος 2024

Ειδικότερα, για την ολοκλήρωση επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, το σχέδιο προβλέπει:

Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης (13) (4ο τρίμηνο), 
Περιφερειακοί Επόπτες Ποιότητας (2ο τρίμηνο), 
Επόπτες Ποιότητας (2ο τρίμηνο), 
Προϊστάμενοι ΚΕΔΑΣΥ (4ο τρίμηνο), 
Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Θεμάτων (2ο τρίμηνο)

Νομοθετική  ρύθμιση

Νομοθετική  ρύθμιση, προκειμένου να ξεκινήσουν οι "κρίσεις" όλων τω στελεχών εκπαίδευσης , η θητεία των οποίων βρίσκεται σε παράταση, θα φέρει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πολυνομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα ψηφιστεί  τη μεθεπόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Με τη νομοθετική ρύθμιση :

Α. θα αλλάξει η  σειρά προτεραιότητας επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, ξεκινώντας από τους  Επόπτες Σ.Ε. και τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Στόχος να γίνουν άμεσα οι κρίσεις των Εποπτών, ενώ   επιδίωξη του υπουργείου  είναι οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές να αναλάβουν υπηρεσία τον Αύγουστο του 2024.

Β. Επίσης μελετάται η νομοθετική διόρθωση ως προς τα αντικειμενικά κριτήρια επιλογής των στελεχών, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν στις κρίσεις Διευθυντών Σχολείων και Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι θεωρούνται ως οι "στρατηγοί" της εκπαίδευσης, τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές τον Μάρτη του 2019, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, από τον τότε  υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  και διανύουν το δεύτερο σχολικό έτος παράτασης της θητείας τους.

Μάλιστα οι  7 από τους 13  Περιφερειακούς  Διευθυντές, είναι  διορισμένοι από την νυν Κυβέρνηση,  εκτελώντας χρέη αναπληρωτή, καθώς η θέσεις είναι κενές λόγω συνταξιοδότησης ή για άλλους λόγους.

Οι 7 Περιφερειακές Διευθύνσεις οι οποίες  λειτουργούν   με διορισμένους από το υπουργείο Παιδείας Διευθυντές είναι οι εξής:

              Αττικής
              Θεσσαλίας
              Δυτικής Μακεδονίας
              Αν. Μακεδονίας Θράκης
              Ηπείρου
              Β. Αιγαίου
              Ν. Αιγαίου  

Οι 6  οι οποίοι  επελέγησαν  με το νόμο "Γαβρόγλου", είναι  στις ΠΔΕ:

      Δυτικής Ελλάδας
      Ιονίων Νήσων
      Κεντρικής Μακεδονίας
      Κρήτης
      Πελοποννήσου
      Στερεάς Ελλάδος
 

Σχόλια (5)

Γιώργος
|

Οι Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού δεν θα προκηρυχθούν????!!!!! Πεντε χρονια ειναι οι προσωρινοί με απευθείας ανάθεση χωρίς κανένα πίνακα!!!! Ντροπή......

ΜΑΡΙΑ
|

Σωστό να προηγηθούν οι επόπτες ποιότητας σε πρώτη φάση στις διευθύνσεις για να γίνει ο συντονισμός και η εποπτεία της αξιολόγησης. Οι υπόλοιπες δομές αυτή τη στιγμή λειτουργούν και είναι καλό να μην υπάρξει αναστάτωση, ειδικά στη βθμια με επιλογές στο διάστημα των εξετάσεων. Για τα ΚΕΠΕΑ δεν ανακοινώθηκε τίποτα. Θα συνεχίσουν; θα κλείσουν; μια δομή σημαντική που υπολειτουργεί και κατά τη γνώμη ή θα πρέπει να αναβαθμιστεί ή επιτέλους ας καταργηθεί.

Σκεπτόμενος
|

Προφανώς οι Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού θα πάρουν παράταση για του χρόνου!(;)

Βαμβακάς Ιωάννης
|

Γιατί τόση καθυστέρηση αλήθεια για ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και Περιφερειακούς? Δεν θα έπρεπε μόλις τελείωνε η θητεία τους να προκηρύσσεται η θέση? Τι όχι????

Π.Σ.
|

Πάλι σε αναβολή οι 13 Περιφερειακες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης γιατί; είπατε τον Αύγουστο θα αναλάβουν γιατί πάει το 4 τρίμηνο; να βοηθήσουν κάποιον με μόρια γιατί;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ