Τη διαβάθμιση των τίτλων σπουδών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας ο Γεώργιος Βούτσινος, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης

20/02/2024

Ενημερώθηκε: 20/02/2024, 11:47

Άκουσε το άρθρο

Ομάδα  Εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν στη διαβάθμιση των τίτλων σπουδών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, έχει συσταθεί στο υπουργείο Παιδείας, η οποία  θα κάνει τη σχετική εισήγηση μέχρι και στις  15 Μαρτίου.

Το πόρισμα και η εισήγηση της Ομάδας Εργασίας θα κατατεθούν στον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη και στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μεδώνη.

Η  Ομάδα  Εργασίας  θα  διερευνήσει  και  θα καταγράψει τα  δεδομένα του  της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και  θα καταρτίσει εισήγηση προτάσεων για τη διαβάθμιση τίτλων σπουδών που απονέμονται από δημόσιες και ιδιωτικές σχολές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Η Ομάδα  Εργασίας  έχει ως εξής

1. Γεώργιος Βούτσινος, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ως Συντονιστής,

2. Ελένη Δουνδουλάκη, Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού,

3. Σπυρίδων Χρυσανθόπουλος, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού,

4. Κωνσταντίνα Πισλή, Διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,

5. Αγγελική Σγούρα, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού,

6. Μαρία Σακελλαρίδου, νομικός, μετακλητή υπάλληλος στο ιδιαίτερο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,

7. Μαρία Αναγνωστοπούλου, νομικός, μετακλητή υπάλληλος στο ιδιαίτερο γραφείο της Γενικής Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού.
 

Σχόλια (7)

Αντιγραφή πετυχημένου μοντέλου
|

Να γίνει η πατέντα που έγινε στα ΙΕΚ. Αντί για διαβάθμιση και ανώτερες σχολές, να γίνουν σχολές ανώτερης καλλιτεχνικής κατάρτισης.

Πειραματικός
|

Κάποτε οι ανώτερες σχολές σε όλα τα καλλιτεχνικά αντικείμενα ήταν ισοδύναμες με τα ΤΕΙ και μέσω του ΥΠΠΟ χορηγούσαν ακόμα και πάσο. Μόλις γεμίσαμε πανεπιστήμια και δεν υπήρχε αντίστοιχο επίπεδο στην τριτοβάθμια ξαφνικά χάθηκε η διαβάθμιση!

Μόνο οι καλλιτεχνικές;;;;
|

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΕΩΣ ΙΕΚ;;; ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ; ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΩΣΙΕΚ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ; ΑΝ ΘΑΛΑΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΧΟΡΤΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ.
ΜΑΣ ΒΑΦΤΙΣΑΤΕ ΣΑΕΚ
ΣΑΣ ΒΑΦΤΙΖΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ.

Σωτήρης
|

Αμήν...

Να γίνουν Σ.Α.Κ.ΕΚ.
|

Δεν χρειάζεται καμιά διαβάθμιση. Απλά να αναβαθμιστούν διά της μετονομασίας όπως τα ΙΕΚ που έγιναν ΣΑΝΕΚ. Τι, οχι?

οι παντες διαβαθμιση
|

οι παντες τακτοποιηση... τα ΙΕΚ λύκειο... στις ευρωεκλογες ψηφιστε τον αναβαθμιστη μας

Γονιός
|

Θα ληφθεί υπόψη και η καλλιτεχνική εκπαίδευση που λαμβάνουν -και δίνουν εξετάσεις- κάθε χρόνο τα παιδιά μας στα δημόσια μουσικά σχολεία;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ