Οριστικά χάθηκε η εξεταστική στη Νομική του ΑΠΘ λόγω συνεχιζόμενης κατάληψης

Η διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου θα αρχίσει την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου

20/02/2024

Ενημερώθηκε: 21/02/2024, 06:44

Άκουσε το άρθρο

 Εξ αιτίας της αδυναμίας διενέργειας εξετάσεων λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης της Σχολής, η εξεταστική περίοδος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έλαβε τέλος.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Νομική Σχολή του ΑΠΘ στους φοιτητές , λόγω της αδυναμίας δια ζώσης εξετάσεων, εξαιτίας των συνεχιζόμενων καταλήψεων.

Προ ημερών ο ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης με ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους  καταληψίες φοιτητές, είχε απευθύνει έκκληση   να δείξουν υπευθυνότητα και να διακόψουν την κατάληψη για να επιτρέψουν τη διενέργεια της εξεταστικής (Διαβάστε εδώ).

Στη σημερινή ανακοίνωση η Νομική Σχολή του ΑΠΘ αναφέρει και τα εξής:

Η διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου θα αρχίσει την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Παρακαλείσθε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των Τομέων για την έναρξη κάθε μαθήματος. Εφόσον συνεχιστεί η κατάληψη και την επόμενη εβδομάδα, τα μαθήματα από τις 26/2 και μετά θα διεξάγονται διαδικτυακά για όσο χρόνο παραμένει κλειστή η Σχολή. Τα σχετικά link του ΖΟΟΜ για την περίπτωση αυτή, θα ανακοινωθούν με αναρτήσεις επίσης στην ιστοσελίδα κάθε Τομέα.

Μόλις ανοίξει η Σχολή, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσες και όσους δεν εξετάστηκαν λόγω κατάληψης σε κάποια από τα μαθήματα της Εμβόλιμης εξεταστικής που διενεργήθηκε μετά τις 22 Ιανουαρίου, να το πράξουν διά ζώσης στα μαθήματα αυτά σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί. Όσοι καθηγητές δεν κατάφεραν να διενεργήσουν τις εξετάσεις της Εμβόλιμης εξεταστικής του Ιανουαρίου, θα εκδώσουν σχετικές ανακοινώσεις για τη διενέργεια των εξετάσεων αυτών αμέσως μόλις ανοίξει η Σχολή.

Επίσης, μόλις ανοίξει η Σχολή, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσες και όσους φοιτητές οφείλουν μέχρι και τρία (3) μαθήματα για να λάβουν το πτυχίο τους (πλέον αυτών που δεν κατάφεραν ενδεχομένως να δώσουν στην Εμβόλιμη της παρ. γ ανωτέρω), να εξεταστούν σε αυτά τα μαθήματα (μέχρι τρία) με φυσική παρουσία στη Σχολή σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί. Για τον προσδιορισμό των δικαιούχων της ρύθμισης της παραγράφου αυτής, θα εκδοθεί ανακοίνωση από τη Γραμματεία προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, να υποβάλουν δηλώσεις μέσω e-mail.
 

Σχόλια (2)

καραμέλα
|

@αγανακτισμένος γονιός
Δεν γνώριζα οτι οι κυβερνήσεις πρέπει να συγχρονίζονται με τις εξεταστικές των φοιτητών.
Αν πάντως κατέθεταν το νομοσχέδιο τον Αυγουστο, θα κράζατε οτι αποφεύγουν τις κοινητοποιήσεις των φοιτητών.
Ισως επίσης να νομίζεται οτι αν το έφερναν στη μέση του εξαμήνου δεν θα γίνοταν καταλήψεις, ή οτι αν γίνονταν τουλάχιστον δεν χανονταν η εξεταστική (άσχετα αν οι φοιτητές δεν είχαν διδαχτεί την ύλη).
Στην πραγματικότητα όμως το νομοσχέδιο αναφέρθηκε τον Ιούνιο, τον Νοέμβριο, όλο το Δεκέμβριο και αρχές Ιανουαρίου χωρίς να γίνει καμία κατάληψη αφου δεν δόθηκε τέτοια εντολή απο τους κομματικούς ταγούς των καταλήψεων. Οι καταλήψεις ξεκίνησαν με την έναρξη της εξεταστικής ΠΡΙΝ κατατεθεί το νομοσχέδιο.
Αν δεν γίνονταν καταλήψεις, η κατάθεση του νόμου για διαβουλευση και στη βουλή δεν θα συνέπιπτε με τις εξετάσεις (αλλα με το τέλος τους)

ΥΓ1 Άλλοι επιστήμονες, νομικοί έχουν μιλήσει για τη μή αντιστυγματικοτητα του νόμου
ΥΓ2 Αν βγεί ο ωόμος συνταγματικός, θα μας πληρώσουν οι καταληψίες όα αυτα που έχουμε χάσει;

αγανακτισμένος γονιός
|

Η εξεταστική έχει χαθεί και σε πολλές άλλες σχολές και όχι μόνο στη νομική του ΑΠΘ! (ΗΜΜΥ στο πολυτεχνείο Χανίων που φοιτά ο γιος μου και όχι μόνο).Υπεύθυνη για όλη αυτήν την αναστάτωση είναι μόνο η κυβέρνηση που νόμιζε πως θα περάσει το νομοσχέδιο αβρόχοις ποσί, με 5-10 μέρες κατάληψης και τέρμα .Τόσοι έγκριτοι επιστήμονες,νομικοί και δικαστές μιλούν για αντισυνταγματικότητα του νόμου και μόνο η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ κωφεύει .Και εμείς οι γονείς πληρώνουμε κυριολεκτικά το μπάχαλο που έχει προκαλέσει ο κ.Μητσοτάκης .Αν ο νόμος βγει αντισυνταγματικός (λέω εγώ τώρα !!!) θα μας πληρώσει η κυβέρνηση όλα αυτά που έχουμε χάσει;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ