Κινδύλι 1 εκ. ευρώ για την απρόσκοπτη λειτουργία του myschool

Ο εξοπλισμός αφορά την κάλυψη των αναγκών σε κύρια υποδομή και τη λειτουργία κέντρου δεδομένων ανάκτησης από καταστροφές (Disaster Recovery Site)

21/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Κονδύλι 1.050.000 ευρώ εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Παιδείας κυριάκου Πιερρακάκη για την προμήθεια εξοπλισμού  για την απρόσκοπτη λειτουργία του myschool,για την κάλυψη της υφιστάμενης λειτουργικότητας του  αλλά και την παροχή λογαριασμών σε κάθε εκπαιδευτικό.

Ο εξοπλισμός   αφορά  την κάλυψη των αναγκών σε κύρια υποδομή και τη λειτουργία κέντρου δεδομένων ανάκτησης από καταστροφές (Disaster Recovery Site) και συγκεκριμένα:

1. Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των εξυπηρετητών.

2. Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία τουλάχιστον των διατάξεων ωφέλιμου αποθηκευτικού χώρου (SAN),

3. Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των backup servers για την αποθήκευση των backups

4. Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των απαραίτητων switches με κατάλληλες θύρες για τη διασύνδεση των 1,2 και 3 και του δικτύου του ΙΤΥΕ, καθώς και τα ικριώματα εγκατάστασης του εξοπλισμού.

5. Προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου λογισμικού λειτουργίας (π.χ. λογισμικό εικονικοποίησης και αντιγράφων ασφαλείας, τοίχου προστασίας και κατανεμητή φόρτου).

6. Υπηρεσίες εγκατάστασης και αρχικής παραμετροποίησης του εξοπλισμού και των λογισμικών.

7. Υπηρεσίες εγγύησης λειτουργίας του εξοπλισμού επιπέδου επόμενης μέρας για 5 έτη.

Για την προμήθεια του παραπάνω εξοπλισμού το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ έλαβε άδεια εξαίρεσης από την απαγόρευση της παρ. 3β του άρθρου 48 του ν.4623/2019, σύμφωνα με την παρ. 3γ του ιδίου νόμου (υπ’ αριθμ. 22165 ΕΞ 2020/06-08-2020 (ΑΔΑ: Ω76Β46ΜΤΛΠ-7ΜΠ) απόφαση του Υπουργού Επικρατείας), καθώς η ανωτέρω προμήθεια εξοπλισμού που θα αξιοποιηθεί για τη λειτουργία του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ κρίθηκε αναγκαία και επείγουσα για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Επί του παρόντος το πληροφοριακό σύστημα myschool φιλοξενείται σε υφιστάμενη υποδομή του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στο κεντρικό κτήριο του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών και ο προς προμήθεια παραπάνω εξοπλισμός θα εγκατασταθεί στο κεντρικό κτίριο του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, αναβαθμίζοντας την υφιστάμενη υποδομή και το DR στο ΥΚ του ΙΤΥΕ στην Αθήνα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ