Το "ψηφιακό Φροντιστήριο" κάνει "πρεμιέρα" το δεύτερο δεκαήμερο του Μάρτη με δυο μαθήματα του Γυμνασίου

Από Σεπτέμβριο το "ψηφιακό Φροντιστήριο"θα λειτουργήσει για όλα τα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων με "ταλαντούχους" καθηγητές

22/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του "Ψηφιακού Φροντιστηρίου", το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του "πιλοτικά" το δεύτερο δεκαήμερο του Μάρτη  σε δύο μαθήματα :  Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά του Γυμνασίου .

Πρόκειται για ανατροπή στη φροντιστηριακή μάθηση των μαθητών, κυρίως  της Γ Λυκείου, καθώς εάν ο νέος αυτός θεσμός πετύχει και "αγκαλιαστεί" από τους μαθητές θεωρείται βέβαιο ότι θα μειώσει σημαντικά τις ανάγκες των οικογενειών, να δαπανούν ένα μέρος των εισοδημάτων τους σε Φροντιστήρια.

Πως θα λειτουργήσει το Ψηφιακό Φροντιστήριο για τους μαθητές της Γ Λυκείου

"Ταλαντούχοι" εκπαιδευτικοί: Ήδη ο υπουργός Παιδείας έχει δώσει εντολή στο επιτελείο του να συντάξει πλαίσιο για την αναζήτηση "ταλαντούχων" εκπαιδευτικών στα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Αμοιβές: Οι αμοιβές των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν θα είναι ικανοποιητικές.

Πρόγραμμα ζωντανών μαθημάτων: Αφού γίνει η επιλογή των εκπαιδευτικών με εμπειρία το υπουργείο Παιδείας θα καταρτίσει πρόγραμμα "ζωντανών" μαθημάτων στα οποία θα παρακολουθούν μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Η συμμετοχή των μαθητών: Οι μαθητές κατά τη διάρκειαν του μαθήματος θα μπορούν να καταθέτουν ερωτήματα-με κάποιο τεχνικό τρόπο τον οποίο θα διαθέτει το "Ψηφιακό Φροντιστήριο"-προς τον καθηγητή που κάνει εκείνη την ώρα το μάθημα.

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις των μαθητών: Ο καθηγητής θα έχει στην οθόνη του τα ερωτήματα των μαθητών και  θα δίνει απαντήσεις   στο τέλος ή στη διάρκεια του μαθήματος, ανάλογα με το ερώτημα.

Κωδικοί μαθητών: Όσοι  μαθητές της Γ' Λυκείου   δηλώσουν συμμετοχή στο  "Ψηφιακό Φροντιστήριο", θα λάβουν από το υπουργείο Παιδείας μοναδικούς κωδικούς προκειμένου με αυτούς να εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αυτό θα γίνει προκειμένου να αποτραπεί η  συμμετοχή τρίτων που ενδεχομένως να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Καθημερινό Πρόγραμμα: Το πρόγραμμα θα είναι καθημερινό σε όλα τα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα αρχίζει το απόγευμα και θα ολοκληρώνεται το βράδυ.

Για τις υπόλοιπες τάξεις

Για τις υπόλοιπες τάξεις, Ε, και ΣΤ Δημοτικό Σχολείο,  Α', Β', Γ' Γυμνασίου και Α' και Β' Λυκείου τα  μαθήματα  τα οποία θα κάνουν εκπαιδευτικοί, θα βιντεοσκοπηθούν  και θα μπορεί ο καθένας , χωρίς κωδικούς, να μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να τα παρακολουθήσεις.

Για παράδειγμα  εάν ένας μαθητής θέλει   ένα συγκεκριμένο μάθημα το οποίο δεν κατάλαβε το πρωί στο σχολείο ή το έχασε γιατί απουσίαζε,  μπορεί να μπει στην ηλεκτρική πλατφόρμα να το αναζητήσει και να το παρακολουθήσει.

Παράλληλα σχεδιάζεται να  υπάρξει και εξατομικευμένη υποστήριξη μέσω της οποίας οι μαθητές θα επικοινωνούν μέσω chat με εκπαιδευτικούς για να επιλύουν απορίες.

Σχόλια (4)

Ατάλαντος
|

Τρέμετε φροντιστηριάδες! Έρχονται οι ...ταλαντούχοι!

Σώστης
|

Τα παιδιά υποστηρίζονται ήδη από τον καθηγητή στο σχολείο του μέσω της η τάξης και άλλων δυνατών εργαλείων. Όχι, ούτε χρειάζονται ούτε κάνουν όλα τα παιδιά φροντιστήρια. Κάθε χρόνο περνούν στις σχολές που θέλουν πολλά παιδιά με μόνη τη βοήθεια του σχολείου τους, αλλά δεν συμφέρει να ακούγονται, αφού υπάρχει μία βιομηχανία που στηρίζεται στις ανασφάλειες των ευκολόπιστων εφήβων. Γελοιότητες του Υπουργείου! Υπάρχει το study4exams. Να ενημερωθεί, να εμπλουτιστεί. Υπάρχει ήδη η τράπεζα θεμάτων. Υπάρχουν αρκετά εργαλεία. Διαθέστε τα χρήματα να βάψετε κανα σχολείο, να επιδιορθώσετε καμιά στέγη, να κλείσετε καμιά τρύπα στα διαλυμένα σχολικά κτήρια!

Διευθυντής
|

Αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι ότι το ταλαντούχοι θυμίζει αριστούχοι.

Χουρδάκης Μιχαήλ
|

Στις πανελλήνιες δεν πετυχαίνεις αν γράψεις καλά η τέλεια. Πετυχαίνεις αν γράψεις καλύτερα από τους άλλους.

Εάν όλοι έχουν πρόσβαση σε αυτό το ψηφιακό φροντιστήριο θα ανέβει όλων το επίπεδο, άρα και οι βάσεις. Επομένως για να μπεις στη σχολή που θες πρέπει να γράψεις ακόμα καλύτερα, άρα φροντιστήριο.

Τα ίδια έκανε ο γαβρογλου με το 7ωρο κατεύθυνση με την λογική να μην χρειάζονται φροντιστήρια. Φυσικά και χρειάζονται. Η πραγματική μείωση της ανάγκης για φροντιστήριο θα γίνει αν αυξηθεί η προσφορά (περισσότερες κενές θέσεις ή σχολές ή ιδωτικα πανεπιστήμια) ή αν μειωθεί η ζήτηση.

Αυτά στα θέματα της ελεύθερης αγοράς, τώρα στα επιμέρους :

Τι θα πει ταλαντούχοι εκπαιδευτικοι; υπάρχουν και ατάλαντοι; και αν ναι, γιατί δεν αξιολογούνται αρνητικά;

Τι σημαίνει ικανοποιητικες αμοιβές; ικανοποιητική για να τρώω ρύζι κάθε μέρα ή για να ταξιδέψω στη Μαδαγασκάρη;

Τι σημαίνει μοναδικοί κωδικοί; ο νόμος λέει taxis.

Τι σημαίνει ο μαθητής δεν κατάλαβε το μάθημα; δεν οφείλει ο εκπαιδευτικός του να του δώσει να το καταλάβει;

Τι σημαινει επειδή απουσίαζε; ήταν άρρωστος ή έκανε κοπάνα; και αν έκανε κοπάνα αυτό αφήνεται ατιμώρητο και του δίνουμε και τη λύση να κάθεται σπίτι του;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ