Με το σύστημα ΑΠΕΛΛΑ και η εκλογή και εξέλιξη των μελών Δ.Ε.Π. των Α.Σ.Ε.Ι.

22/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας   Ιωάννης Κεφαλογιάννης, υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού   Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης   Δημήτριο Παπαστεργίου, σχετικά με τη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος ΑΠΕΛΛΑ, για τη διαχείριση διαδικασιών εκλογής και εξέλιξης των μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.).

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η διαδικασία εκλογής, μονιμοποίησης και εξέλιξης των μελών Δ.Ε.Π. των Α.Σ.Ε.Ι. θα πραγματοποιείται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Διαχείρισης διαδικασιών (ΑΠΕΛΛΑ). Στο εν λόγω πληροφοριακό σύστημα τηρείται γενικό μητρώο όπου εγγράφονται υποχρεωτικά οι καθηγητές, οι αναπληρωτές καθηγητές και οι μόνιμοι επίκουροι καθηγητές των Α.Σ.Ε.Ι.

Η λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος ΑΠΕΛΛΑ στα Α.Σ.Ε.Ι., αποτελεί μια θετική εξέλιξη στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης των διαδικασιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και της γενικότερης προσπάθειας περιορισμού της γραφειοκρατίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (2)

Κώστας
|

Και φυσικά πρέπει να μπουν στο ΑΠΕΛΛΑ και οι εκλογές για τις ΑΕΝ.

Polar_Fish
|

Και αυτο έπρεπε να γινει νωρίτερα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ