Πρυτανικές εκλογές Ιονίου Πανεπιστημίου: Τα αποτελέσματα εκλογής των 6 εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης

Από το νυν Πρυτανικό Συμβούλιο εκλέγονται ο Πρύτανης Ανδρέας Φλώρος και οι Αντιπρυτάνεις Γιαρένης Ηλίας και Μπενέκη Χριστίνα

23/02/2024

Ενημερώθηκε: 23/02/2024, 19:20

Άκουσε το άρθρο

Στην Κέρκυρα στις 23 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Παρασκευή, ώρα 15.00, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου για το χρονικό διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου 2024 έως 31η Αυγούστου 2028, κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. ΠΡΥΤ/03 (Κέρκυρα, 03.01.2024, ΑΔΑ: 9Χ8Τ46Ψ8ΝΨ-ΤΩ8) Προκήρυξης για την εκλογή των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Ανδρέα Φλώρου αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψήφο μέσω ειδικού πληροφοριακού συστήματος (σύστημα «ΖΕΥΣ») του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε.), η οποία διαδικασία διεξήχθη από ώρα 9:00 έως 15:00.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της οποίας τα μέλη ορίστηκαν με την απόφαση της 6ης Συνεδρίασης της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου ακαδ. έτους 2023-2024  (Κέρκυρα, 11 Ιανουαρίου 2023, ώρα 13:00, ΑΔΑ: ΕΩΤΜ46Ψ8ΝΨ-Φ0Ω), κατ’ εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 9 του ν. 4957/2022, συνεδρίασε και συνέταξε το παρόν πρακτικό, σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων και την εκλογή των εσωτερικών μελών του συμβουλίου διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Παρόντα/συμμετέχοντα στη συνεδρίαση ήταν όλα τα τακτικά μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, ήτοι οι κ.κ.:

  • Εμμανουήλ Μάγκος, Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής
  • Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας
  • Κωνσταντίνος Αρτίκης, Αν. Καθηγητής Τμήματος Τουρισμού
  • Φωτεινή Βάκη, Αν. Καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας
  • Χρήστος Καρύδης, Αν. Καθηγητής Τμήματος Περιβάλλοντος

Καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής και Διαχειριστή της εκλογικής διαδικασίας ασκεί το αρχαιότερο μέλος στη βαθμίδα του Καθηγητή, που είναι ο καθ. Εμμανουήλ Μάγκος.

Τα πρακτικά τηρεί ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αρτίκης.  

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Δικτύου Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε.), βάσει των διατάξεων της Υ.Α. υπ’ αριθμ. 99286/Ζ1/9-8-2022, ΦΕΚ 4211/τ. Β΄/9-8-2022) «Διαδικασία εκλογής των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και θέματα σχετικά με την εφαρμογή της ταξινομικής ψήφου»  και της σχετικής προαναφερόμενης Προκήρυξης Εκλογών (ΠΡΥΤ/03, Κέρκυρα, 03.01.2024, ΑΔΑ: 9Χ8Τ46Ψ8ΝΨ-ΤΩ8).

Όπως προκύπτει από το έγγραφο αποτελεσμάτων του συστήματος «ΖΕΥΣ» (το οποίο περιλαμβάνεται στο συνημμένο πρακτικό της Κ.Ε.Ε.) για το αξίωμα του εσωτερικού μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου:

   εκλέγεται ο Φλώρος Ανδρέας, Καθηγητής Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών.
   εκλέγεται ο Δημητριάδης  Δήμος, Καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών.
   εκλέγεται ο Βλάμος Παναγιώτης, Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής, Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής.
   εκλέγεται ο Γιαρένης Ηλίας, Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών.
   εκλέγεται η Μπενέκη  Χριστίνα, Καθηγήτρια Τμήματος Τουρισμού, Σχολή Οικονομικών Επιστημών.
   εκλέγεται ο Λίβας, Σωτήρης  Καθηγητής Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Η θητεία των ανωτέρω είναι τετραετής, από 1-9-2024 έως 31-8-2028.

Σχόλια (1)

Αλέξανδρος
|

2 σχολές εκλέγουν 2 άτομα και μια δεν έχει εκπροσώπηση...
Αυτό είναι καταστρατήγηση της εκπροσώπησης όλων των σχολών που είναι το πνέυμα του νόμου

Η δάταξη που έχει βγει και επιτρέπει 2ο εκπρόσωπο υπάρχει για να συμπληρωθούν τα 6 μέλη στην πέρίπτωση που υπάρχουν 5 σχολές ΟΧΙ για να αποκλειστεί μια σχολή και να εκλέξουν δύο από δύο άτομα ...
η ερμηνεία της διάταξης δεν ειναι σωστή - οι εγκύλιοι δεν είναι δεσμευτικοί

Η γνώμη μου είναι οτι αν προσφύγουν στο ΣΤΕ το αποτέλεσμα θα είναι άκυρο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ