Διατάξεις για τα οδοιπορικά των στελεχών εκπαίδευσης

Κατατέθηκαν, προς ψήφιση, στη Βουλή

24/02/2024

Ενημερώθηκε: 24/02/2024, 14:12

Άκουσε το άρθρο

Δύο διατάξεις  για τα οδοιπορικά και τις μετακινήσεις των στελεχών εκπαίδευσης ,  περιλαμβάνονται στο  πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Ακολουθούν οι διατάξεις  

Άρθρο 163
Ημέρες μετακίνησης εκτός έδρας Συμβούλων Εκπαίδευσης, Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης - Προσθήκη παρ. 13 στο άρθρο 3 Κεφαλαίου Α’ υποπαρ. Δ.9 παρ. Δ’ άρθρου 2 ν. 4336/2015

Στο άρθρο 3 του Κεφαλαίου Α’ της υποπαρ. Δ.9 της παρ. Δ’ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015
(A’ 94), περί ημερών μετακίνησης εκτός έδρας, προστίθεται παρ. 13, ως εξής:

«13. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών καθορίζονται οι ημέρες μετακίνησης εκτός έδρας κατ’ έτος και πέραν των ανωτέρω ορίων της παρ. 1 και μέχρι εκατόν είκοσι (120) ημέρες συνολικά ετησίως για τους Περιφερειακούς Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης, τους Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό, την έκταση και τη χωροκατανομή των περιοχών αρμοδιότητάς τους.».

Άρθρο 164
Οδοιπορικά έξοδα Συμβούλων Εκπαίδευσης, Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης κατά τις διατάξεις του Κεφαλαίου Γ’ του ν. 4823/2021 – Προσθήκη παρ. 4 στο άρθρο 9 Κεφαλαίου Α’ υποπαρ. Δ.9 παρ. Δ’ άρθρου 2 ν. 4336/2015

Στο άρθρο 9 του Κεφαλαίου Α’ της υποπαρ. Δ.9 της παρ. Δ’ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (Α’ 94), περί μετακινήσεων προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, προστίθεται παρ. 4 ως εξής:

«4. Στους Περιφερειακούς Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης, Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης και Σύμβουλους Εκπαίδευσης, που μετακινούνται για παρατήρηση διδασκαλίας ή υποστηρικτικού προγράμματος στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης κατά τις διατάξεις των άρθρων 73 έως 76 του ν. 4823/2021 (Α’ 136) αναγνωρίζονται η δαπάνη χιλιομετρικής αποζημίωσης του άρθρου 8, η δαπάνη διοδίων, σε περίπτωση χρησιμοποίησης ιδιωτικής χρήσης μεταφορικού μέσου ή το αντίτιμο των εισιτηρίων των χρησιμοποιούμενων μέσων μαζικής μεταφοράς.».

Σχόλια (3)

Στράτος
|

Η αύξηση των ημερών μετακίνησης που αποζημιώνονται συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Η διάταξη επιβεβαιώνει ότι η αξιολόγηση κοστίζει πολύ μεγάλα ποσά. Και το ερώτημα που παραμένει είναι αν όντως αξίζει και σε τι ωφελεί τους μαθητές όλη αυτή η διαδικασία. Σίγουρα παντως τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να "επενδυθούν" σε καλύτερες σχολικές υποδομές και ενίσχυση του σχολείου στην καθημερινή του ζωή.

T34
|

Μετακινήσεις, μικρές μεν, αλλά μετακινήσεις, έχουν και πολλοί εκπαιδευτικοί, εδώ και δεκαετίες. Οι μετακινήσεις εντός του ίδιου νομού πρέπει να αποζημιώνονται.
Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για το υπουργείο και τους συνδικαλιστές.

Γιώργος
|

Eίναι ασύμφορο να πηγαίνεις για αξιολόγηση από τις Κυκλάδες στην Αθήνα ή από Αθήνα στα νησιά του Αιγαίου για βδομάδες η παραμονή. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ