Το αργότερο μέχρι την 31η.8.2024 η παράταση της θητείας της διοίκησης του ΕΑΠ

Η διαδικασία εκλογής των μελών και συγκρότησης του Συμβουλίου Διοίκησης και του Πρύτανη του ΕΑΠ εκκινεί δεκαπέντε (15) ημέρες μετά από την έναρξη ισχύος του παρόντος

25/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Μέχρι τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Α.Π. και το αργότερο μέχρι την 31η.8.2024 παρατείνεται η θητεία της Διοικούσας Επιτροπής όπως έχει συγκροτηθεί με την υπό στοιχεία 94151/Ζ1/31.10.2022 απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΟΔΔ 897), η οποία ασκεί όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 14 του ν. 4957/2022 (Α’ 141), πλην της περ. κβ) της παρ. 1 και της παρ. 3 του άρθρου 14 του ανωτέρω νόμου.

Τα παραπάνω προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Πρυτανικές εκλογές: Η διαδικασία εκλογής των μελών και συγκρότησης του Συμβουλίου Διοίκησης και του Πρύτανη του ΕΑΠ εκκινεί δεκαπέντε (15) ημέρες μετά από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

Για την εφαρμογή των διαδικασιών των εκλογών , καθήκοντα Συγκλήτου και Συμβουλίου Διοίκησης ασκεί η Διοικούσα Επιτροπή  και καθήκοντα Πρύτανη και Αντιπρυτάνεων ασκούν ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι του Ε.Α.Π., αντίστοιχα.

Μέχρι τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Α.Π., το Καταστατικό της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του, εγκρίνεται με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του.

Για το χρονικό διάστημα έως τις 31.12.2024, άλλως έως τη θέση σε ισχύ του Οργανισμού του Ε.Α.Π., η οργανωτική διάρθρωση της Μονάδας Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Έρευνας του Ε.Α.Π. διατηρείται όπως έχει εγκριθεί από το αρμόδιο όργανο του Ε.Α.Π. έως τη δημοσίευση του παρόντος.

 

Σχόλια (1)

ΔΕΠ
|

Αμήν, επιτέλους!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ