Διάταξη για την απογραφή της περιουσίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

25/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Διάταξη για την απογραφή της περιουσίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων , περιλαμβάνεται στο , περιλαμβάνεται  στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή. 

Ακολουθεί η διάταξη

Άρθρο 119
Απογραφή της περιουσίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων – Προσθήκη άρθρου 260Α στο ν. 4957/2022

Στον ν. 4957/2022 (Α ́ 141), μετά το άρθρο 260, προστίθεται άρθρο 260Α ως εξής:

«Άρθρο 260Α
Απογραφή της περιουσίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

1. Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) υποχρεούνται, είτε μέσω των εταιρειών τους όπως ορίζονται στο Κεφάλαιο ΚΗ’, είτε μέσω του Συμβουλίου Διοίκησης σύμφωνα με την περ. λβ) της παρ. 1 του άρθρου 14, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαοκτώ (18) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, να προβούν στην απογραφή και τήρηση αρχείου της ακίνητης και κινητής περιουσίας του Α.Ε.Ι., των τίτλων ιδιοκτησίας του και κάθε άλλου σχετικού εγγράφου, καθώς και στην ψηφιοποίησή του. Το Συμβούλιο Διοίκησης δύναται να αναθέτει το έργο της απογραφής της περιουσίας του Α.Ε.Ι. σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού  δικαίου, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού.

2. Στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αναπτύσσεται και λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής της ακίνητης και κινητής περιουσίας όλων των Α.Ε.Ι..

3. Η ολοκλήρωση της δραστηριότητας του πρώτου εδαφίου διαπιστώνεται με πράξη του αρμοδίου οργάνου της εταιρείας. Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αναθέτει την ως άνω δραστηριότητα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας συνάπτοντας σχετική προγραμματική σύμβαση της παρ. 4 του άρθρου 12 του ν. 4412/2016 (Α’ 147)».    

Σχόλια (1)

Θύμιος
|

Έχω συμμετάσχει τρεις φορές σε απογραφές. Πριν την τελευταία, είχαμε στοιβές από παλιό υλικό που δεν μας άφηναν να πετάξουμε για γραφειοκρατικούς λόγους. Έχοντας γεμίσει δύο αίθουσες με παλιατζούρες, απλά τις ξεφορτωθήκαμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ