ΠΟΣΔΕΠ: Ομόφωνη απόφαση για τα αιτήματα των Τμημάτων Τεχνών στο δημόσιο πανεπιστήμιο

26/02/2024

Ενημερώθηκε: 26/02/2024, 13:47

Άκουσε το άρθρο

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ στη συνεδρίαση της 22-2-2024 ομόφωνα υιοθέτησε τα αιτήματα που προβάλλουν με το ψήφισμα τους τα Τμήματα Τεχνών στο δημόσιο πανεπιστήμιο   και συγκεκριμένα

1. Διεκδικεί την έμπρακτη υποστήριξη της πολιτείας στα Τμήματα Τεχνών με ενίσχυση της πενιχρής χρηματοδότησης του δημοσίου πανεπιστημίου σε επίπεδο ανάλογο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ζητούμε χρηματοδότηση για την υποστήριξη της έρευνας, την πρόσληψη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, την συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη βελτίωση της φοιτητικής μέριμνας.

2. Διεκδικεί την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Τμημάτων Τεχνών σε όλους τους δημόσιους φορείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την τέχνη και τον πολιτισμό, επισημαίνοντας την ανάγκη της ιδιαίτερης μέριμνας για τα νέα καλλιτεχνικά αντικείμενα που αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία.

3. Για την χωρίς διαβούλευση σχεδιαζόμενη ίδρυση ενός νέου δημοσίου Πανεπιστημίου Παραστατικών Τεχνών, ζητά να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με εκπροσώπους των υφιστάμενων Τμημάτων Τεχνών του Πανεπιστημίου, που έχουν τη σχετική και απαραίτητη εμπειρία, ερευνητικό υπόβαθρο και τεχνογνωσία.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Σεϊμένης Καθηγητής

Ο Γραμματέας Γιώργος Λιτσαρδάκης Καθηγητής

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ