Κλοπές, ναρκωτικά και 4 συλλήψεις μαθητών, σε εκδρομή σχολείου της Θεσσαλονίκης

Ο εντοπισμός των ναρκωτικών, ανάγκασε τους αστυνομικούς να επεκτείνουν τις έρευνες και στα δωμάτια, με σκύλο που είναι ειδικά εκπαιδευμένος για τον σκοπό αυτό και όπως αποδείχτηκε βρέθηκε ποσότητα ινδικής κάνναβης και σε δωμάτιο στο οποίο διέμεναν μαθητές

26/02/2024

Ενημερώθηκε: 26/02/2024, 16:10

Άκουσε το άρθρο

 Απίστευτα πράγματα συνέβησαν σε πενθήμερη σχολική εκδρομή μαθητών από τη Θεσσαλονίκη, η οποία τερματίστηκε πρόωρα και… άδοξα, καθώς στιγματίστηκε από κλοπές αλλά και από εντοπισμό ναρκωτικών, στη διάρκεια των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί.

Η πενθήμερη των μαθητών λυκείου από την ανατολική Θεσσαλονίκη ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, με τους μαθητές να εγκαθίστανται σε ξενοδοχείο της πόλης.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes.gr, οι μαθητές χωρισμένοι σε γκρουπ πήγαν σε ταβέρνα για φαγητό.

Με την επιστροφή τους, κάποιες μαθήτριες διαπίστωσαν πως έλλειπαν από τα δωμάτια τους μετρητά και αντικείμενα.

Δημιουργήθηκε τεράστια αναστάτωση και όλο το σχολείο συγκεντρώθηκε στη reception του ξενοδοχείου, όπου αποφασίστηκε να ενημερωθεί άμεσα η αστυνομία.

Όπως αποδείχτηκε, ο δράστης ή οι δράστες, μπήκαν σε τρία δωμάτια αρπάζοντας συνολικά δύο σταυρούς αξίας, αλλά και πολλά μετρητά, με τους αστυνομικούς να παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα από τα δωμάτια αλλά και καταθέσεις από μαθητές προκειμένου να εντοπίσουν τους υπαίτιους.

Τα ευτράπελα όμως της σχολικής εκδρομής δεν τελείωσαν εδώ, καθώς οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής, είχαν και άλλα ευρήματα.

Κοιτάζοντας τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί εντόπισαν μαθητές να κρύβουν κάτι στην αυλή του ξενοδοχείου και στην έρευνα που έγινε στο σημείο βρέθηκε ποσότητα ινδικής κάνναβης.

Ο εντοπισμός των ναρκωτικών, ανάγκασε τους αστυνομικούς να επεκτείνουν τις έρευνες και στα δωμάτια, με σκύλο που είναι ειδικά εκπαιδευμένος για τον σκοπό αυτό και όπως αποδείχτηκε βρέθηκε ποσότητα ινδικής κάνναβης και σε δωμάτιο στο οποίο διέμεναν μαθητές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes.gr, στην υπόθεση με τα ναρκωτικά εμπλέκονται συνολικά τέσσερις μαθητές, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο τμήμα για περίπου επτά ώρες και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, αφέθηκαν όμως ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να οριστεί δικάσιμος .

Ύστερα από όλα όσα προηγήθηκαν, η σχολική εκδρομή τερματίστηκε μια μέρα νωρίτερα, με τους μαθητές να επιστρέφουν την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και το σχολείο να είναι σε γενικό αναβρασμό, ακυρώνοντας μέχρι νεοτέρας όλες τις εκδρομές από όλες τις τάξεις.

Όσον αφορά τις κλοπές από τα δωμάτια τέλος, οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται και εξετάζονται πολλά ενδεχόμενα. 
 

Πηγή: https://www.grtimes.gr/ellada/sok-se-5imeri-mathiton-apo-thessaloniki-astynomia-klopes

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (11)

Τι κάνουμε οι εκπαιδευτικού;
|

Βία, ναρκωτικά κ παραβατικές συμπεριφορές στα σχολεία. Χρειάζεται πρακτικές πρόληψης κ ενδυνάμωσης στα σχολεία. Τα κέντρα πρόληψης, το μοίρασμα καλών πρακτικων κ η διάθεση των εκπαιδευτικών να βάλουν.πλατη σε ακόμα ένα πρόβλημα κ ας είναι οι λιγότερο αμοιβομενοι υπάλληλοι...

Drifter
|

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες! Όλοι κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα και το υπουργείο αρκείται στο να καλύπτεται πίσω από τις εγκυκλίους.
Άλλωστε η μπίζνα είναι πολύ μεγάλη και κανείς δεν θέλει να τη σταματήσει.

Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν.
Θα μπορούσαν τα σχολεία να είναι κλειστά 5 μέρες και οι μαθητές να πραγματοποιούσαν όποια εκδρομή ήθελαν με το σύλλογο γονέων. Οι εκπαιδευτικοί να ήταν υπεύθυνοι (αν ήθελαν) μόνο για το πρωινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Δεν ελπίζω να γίνει οτιδήποτε! Δυστυχώς!

@
|

Δυστυχώς οι γονείς είναι πιεστικοί στο να γίνονται σχολικές πολυήμερες εκδρομές. Ακόμη υποκινούνται και καταλήψεις προκειμένου να γίνουν εκδρομές. Το επιχείρημα είναι το τι θα θυμούνται τα παιδιά από το σχολείο τα μαθήματα και το διάβασμα. Η γενιά του κορωνοίου πρέπει να εκτονωθεί. ¨Οταν λέμε να αναλάβουν οι γονείς να πάνε τα παιδιά τους εκδρομή σε χρόνο διακοπών .Η απάντηση είναι ότι χαλάει ο οικογενειακός προγραμματισμός.
Την ευθύνη όμως την έχουν αυτοί που θα συνοδέψουν και ο αρχηγός. Απόφαση συλλόγου που να επιτρέπει να εξαιρούνται της εκδρομής τα παραβατικά παιδιά δύσκολα παίρνεται γιατί δεν υπάρχει νόμος που να καλύπτει το σύλλογο στην απόφαση αυτή. Ο νόμος είναι υπεράνω όποιας απόφασης συλλογικού οργάνου. Οι γονείς σήμερα στέκονται με το δίκανο και απειλούν με δικηγόρους και μηνύσεις αν δεν ικανοποιεί το σχολείο τις απαιτήσεις τους. Πως να αντιμετωπίσουμε το θέμα των πολυήμερων εκδρομών κάτω από αυτές τις συνθήκες?

ΗΛΙΑΣ
|

ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ
Ο ΤΖΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ, ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ
ΓΟΝΕΙΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΚΠ.ΚΟΙ
ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗΣ
ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ...

@Πέτρος
|

Είναι καιρός για έξοδα τώρα? Αφού στείλαμε διαδραστικούς είπαμε....

ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
|

Εκδρομές τέλος. Κάποτε πρέπει να το αποδεχθούμε. Μόνο εκπαιδευτικές δεν είναι. Και αν μιλάμε για ψυχαγωγία να πάνε εκδρομή με τους γονείς τους....

Πέτρος
|

τη λύση την έχει το Υπουργείο..θα προσλάβει ψυχολόγους με ειδικότητα στις εκδρομές!

Τ34
|

@ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ
Δεν βρίσκω λάθος οι εκδρομές να έχουν ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Πιστεύω επιπρόσθετα, ότι καλό θα ήταν να σταματήσει ο χαρακτηρισμός των εκδρομών ως εκπαιδευτικές, είναι υποκρισία.
Το ζητούμενο είναι η ευπρεπής συμπεριφορά και τα όρια στη διασκέδαση

ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ
|

Μήπως είναι πλέον καιρός να σταματήσουμε να κλείνουμε όλοι τα μάτια μπροστά στον ευτελισμό κάθε έννοιας περί εκπαιδευτικών επισκέψεων; Με ...παιδαγωγικό σκοπό που επιτελείται στο ακέραιο στα μπουζούκια και τα κλαμπάκια; με ντεσεν κάποιες επισκέψεις σε μουσεία και μνημεία όπου οι αξιαγάπητοι έφηβοι μας παραμένουν απέξω ή στην καλύτερη περιηγούνται βαριεστημένοι και μισονυσταγμένοι; σίγουρα εκπαιδεύονται άριστα για αυριανοί πολίτες... κρίμα

T34
|

Tο άρθρο ''Εκδρομές-μετακινήσεις μαθητών: Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας (Παραδείγματα)'', έχει οδηγίες για τέτοια περιστατικά?
Ρητορική ερώτηση....
Αν δεν δοθεί η αρμοδιότητα ή εξουσία, πείτε το όπως θέλετε, στο σύλλογο καθηγητών να αποκλείει από τις εκδρομές μαθητές με παραβατική συμπεριφορά, χωρίς γραφειοκρατία, τέτοια φαινόμενα θα είναι συχνά. Ειλικρινά απορώ πως βρίσκονται ακόμα συνοδοί για τις εκδρομές

Λευτέρης
|

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν σε πενθήμερη σχολική εκδρομή....
Λέτε να είναι έτσι ή μήπως συμβαίνουν συχνά; Όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους , φυσικά και οι γονείς. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή , δύσκολα θα έχουμε βελτίωση και απίθανα εξάλειψη, ώστε να υπάρχει πραγματική ασφάλεια για όλους .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ