Τρία εκ.ευρώ στο ΔΠΘ για εξοπλισμό των φοιτητικών εστιών και εστιατορίων

27/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Η  προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για τις φοιτητικές εστίες και τα εστιατόρια σε Ξάνθη και Κομοτηνή του ΔΠΘ, προϋπολογισμού 2.999.870,00 ευρώ,  εντάχθηκε στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη.

Αντικείμενο της υπουργικής απόαφσης  είναι η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού (έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και λοιπός εξοπλισμός) για τις φοιτητικές εστίες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του φοιτητικού εστιατορίου σε Ξάνθη και Κομοτηνή που θα οδηγήσει στη βελτίωση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των φοιτητικών εστιών και των υποδομών σίτισης του ΔΠΘ, προκειμένου να παρέχει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του στους φοιτητές του.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ανταποκρινόμενο στη δύσκολη οικονομική εποχή και στις σύγχρονες απαιτήσεις, παρότι διαθέτει έναν πολύ μεγάλο αριθμό φοιτητών μεριμνά για την όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη των αναγκών στέγασης και σίτισης των φοιτητών του. 

Κύριος (ιδιοκτήτης) των κτιριακών εγκαταστάσεων όλων των φοιτητικών εστιών είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

Στην πόλη της Ξάνθης παρέχεται η δυνατότητα διαμονής σε 568 ιδιόκτητες κλίνες

Στην πόλη τη Κομοτηνής παρέχεται η δυνατότητα διαμονής σε 690 ιδιόκτητες κλίνες.

Οι υποδομές που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για παροχή σίτισης είναι :

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Ένα (1) Εστιατόριο στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, όπου σιτίζονται οι οικότροφοι φοιτητές των Εστιών Κομοτηνής, σύμφωνα με το Ν. 3443/27-2-2006. άρθρο 11, (σίτιση και στέγαση φοιτητών μέσω του ΙΝΕΔΙΒΙΜ πρώην Ε.Ι.Ν.) και Ένα (1) Εστιατόριο στην Παλιά Νομική, στην Κομοτηνή, όπου σιτίζει ο ανάδοχος-εργολάβος.

ΞΑΝΘΗ: Ένα (1) Εστιατόριο στην Πανεπιστημιούπολη Ξάνθης, όπου σιτίζονται οι οικότροφοι φοιτητές των Εστιών Ξάνθης, σύμφωνα με το Ν. 3443/27-2-2006. άρθρο 11, (σίτιση και στέγαση φοιτητών μέσω του ΙΝΕΔΙΒΙΜ πρώην Ε.Ι.Ν.) και Ένα (1) Εστιατόριο που μισθώνει ο ανάδοχος-εργολάβος στην πόλη της Ξάνθης.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

  • Ημερομηνία έναρξης της Πράξης:  03/06/2024.
  • Ημερομηνία λήξης της Πράξης: 31/12/2025.
     

Σχόλια (2)

Αλεκα
|

Μήπως επείγει να ανοίξει το εστιατόριο που σιτιζονται οι φοιτητές της φοιτητική ς εστίας στην πανεπηστιμιουπολη Κομοτηνής που είναι κλειστό λόγω λήξης της σύμβασης του προμηθευτή;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
|

Το προβλημα στην Κομοτηνη για αρκετές σχολές ειναι η απόσταση. Το μεσημερι πρεπει να φυγουν από τη σχολή τους, να παρουν λεωφορείο (μιλάμε για εκατονταδες φοιτητες), να περιμενουν ώρα για να πάρουν φαγητό και να φανε και μετά να ξαναπάρουν λεωφορειο και να πανε πίσω στη σχολή. Δεδομένου ότι μόνο στη νομική έχει εκατοντάδες φοιτητές και πρόγραμμα μαθημάτων όλη την ημέρα, ότι τα αστικά λεωφορεία όσο τακτικά και να περνάνε δε μπορούν να μεταφερουν πάνω από 40 άτομα, χρειάζονται τουλάχιστον δέκα δρομολόγια για να μεταφερθούν οι φοιτητές, να πάνε για φαγητό και πίσω όταν έχουν μαθήματα. Αντί λοιπόν να επιβαρύνουν το περιβάλλον, να αυξάνουν το κόστος μετακίνησης και να ταλαιπωρούν τους φοιτητές, ας δημιουργήσουν χώρο εστίασης εντός του πανεπιστημιακού χώρου για τις σχολές που στεγάζονται εκεί. Και εκτός των άλλων κρατάς τους φοιτητές εντός του πανεπιστημιακού χώρου και παρακολουθούν τις διαλέξεις που τώρα εκ των πραγμάτων δε μπορούν να παρακολουθήσουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ