Ποιοι φορείς θα προσκληθούν στη Βουλή για να μιλήσουν για το πολυνομοσχέδιο

θα προσκληθούν και φοιτητές

27/02/2024

Ενημερώθηκε: 27/02/2024, 22:48

Άκουσε το άρθρο

Συνολικά 20 από τους 60 φορείς που εισηγήθηκαν οι Βουλευτές των κομμάτων, θα προσκληθούν να τοποθετηθούν επί των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μεταξύ αυτών και δύο Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΕΚΠΑ και του ΔΠΘ.

Ειδικότερα, θα προκληθούν οι εξής φορείς

 1. Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος,
 2. Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, 
 3. Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος,
 4. Πρύτανης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, 
 5. Προεδρεύων  της Συνόδου των Πρυτάνεων τον ΑΕΙ,
 6. Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, 
 7. Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, 
 8. Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκής και Πληροφορικής (ΔΟΑΤΑΠ), 
 9. Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, 
 10. STUDY IN GREECE, 
 11. Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των ΑΕΙ, 
 12. Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων,
 13. Οικονομικό Επιμελητήριο,
 14. Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών 
 15. Ανώτερες Δραματικές Σχολές
 16. Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας
 17. Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό των ΑΕΙ
 18. Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας
 19. Σύλλογος Φοιτητών   του ΔΠΘ  
 20. Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών.

Για να αποφασιστεί η πρόσκληση σ Φοιτητικούς Συλλόγους προηγήθηκε ο εξής διάλογος σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών  Υποθέσεων της Βουλής:

Μερόπη Τζούφη Ειδική Αγορήτρια της Κ.Ο «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»): Δεν έχετε καλέσει κανέναν φοιτητή, πρώτα απ’ όλα. Δεν έχετε καλέσει γονείς και δεν έχετε καλέσει και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια που έχουν Πανελλήνια Ομοσπονδία την ΠΟΕΤΕΠ. Είναι δυνατόν;

Αφροδίτη Κτενά (Ειδική Αγορήτρια της Κ.Ο «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ»): Λείπουν όλοι οι εργαζόμενοι και λείπουν και οι Σύλλογοι Φοιτητών κύριε Πρόεδρε. 

Χρήστος Κέλλας (Πρόεδρος της Επιτροπής): Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καταρχήν είναι ατελείωτοι. Ποιον θα καλέσουμε; 

Μερόπη Τζούφη: Σας είπα συγκεκριμένες προτάσεις για τον Φοιτητικό Σύλλογο της Ιατρικής της Αθήνας αλλά και άλλους της Φιλολογίας και άλλους.

Αφροδίτη Κτενά: Πρέπει να εκπροσωπηθούν οι φοιτητές.

Παύλος Πολάκης: Κύριε Πρόεδρε πρέπει να καλέσετε τον Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών, ο οποίος έχει καταθέσει και αναλυτικό υπόμνημα με επιχειρήματα και είναι μία από τις πρώτες Σχολές που ετοιμάζονται να ανοίξουν και το διαφημίζουν κιόλας. Είναι η σύμπραξη του …… με μια από την Κύπρο και εγκατάσταση στο Ελληνικό. Πρέπει να τους καλέσετε……..

Αφροδίτη Κτενά: Έχετε καλέσει όλους τους εργοδότες, δεν έχετε καλέσει προσωπικό και φοιτητές.

Παύλος Πολάκης: Γιατί αλλιώς να πάτε να σας χειρουργήσουν οι γιατροί που θα βγουν από εκεί. Εντάξει. Να κληθεί οπωσδήποτε ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών.

Χρήστος Κέλλας: Κύριε Πολάκη, δεν ξέρω ποιος διαφημίζει τι, δεν ξέρω αν ξέρετε περισσότερα από όσα ξέρουμε όλοι οι υπόλοιποι, αλλά εγώ πιστεύω ότι η Ιατρική είναι πολύ δύσκολο……..

Μερόπη Τζούφη: Έχει κατατεθεί υπόμνημα, δεν μπορεί να απουσιάζουν οι φοιτητές.

Αφροδίτη Κτενά: Κύριε Πρόεδρε καλέστε τους εργαζόμενους και τους φοιτητές, πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στα Πανεπιστήμια ……… Δεν είναι δυνατόν να έρχονται όλοι οι εργοδότες εδώ και να μην είναι ούτε ένας Σύλλογος Φοιτητών και ούτε η Ομοσπονδία του Διοικητικού Προσωπικού. Δεν είναι δυνατόν. 

Χρήστος Κέλλας: Ακούστε να σας πω. Οι Σύλλογοι των Φοιτητών είναι πάρα πολλοί ……

Παύλος Πολάκης: Αρα δεν καλούμε κανέναν;

Μερόπη Τζούφη: Τουλάχιστον έναν, την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Πανεπιστήμια. Δεν μπορεί να λείπουν. Τελεία.

Χρήστος Κέλλας: Ένας , ένας. 
Τον λόγο έχει ο κύριος Παραστατίδης.

Στέφανος Παραστατίδης (Ειδικός Αγορητής της Κ.Ο «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ»): Θεωρώ ότι πρέπει να καλεστεί ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών γιατί έχει καταθέσει και υπόμνημα άρα θέλει να συμμετάσχει και στο διάλογο με τη θέση του. Δεν είναι το ίδιο, δηλαδή δεν μιλάμε για όλους τους Συλλόγους, αλλά ο συγκεκριμένος έχει καταθέσει και υπόμνημα…

Χρήστος Κέλλας: Ναι, αλλά είναι σαν να έχουμε μπροστά μας ένα σχέδιο που ιδρύεται η ιδιωτική Ιατρική.

Στέφανος Παραστατίδης : Όχι, όχι, λέμε ότι έχει καταθέσει υπόμνημα.

Μερόπη Τζούφη: Μα υπάρχει , μην κάνετε ότι δεν το ξέρετε.

Χρήστος Κέλλας: Όχι δεν ξέρω τίποτα εγώ.

Αφροδίτη Κτενά: Κύριε Πρόεδρε, την Ομοσπονδία των Εργαζομένων;  

Σπυριδων Μπιπίλας: Κύριε Πρόεδρε, επειδή τον Σύλλογο Ιατρικής τον έχουμε βάλει όλοι σχεδόν. 

Αφροδίτη Κτενά: Την Ομοσπονδία των Εργαζομένων; 

Χρήστος Κέλλας: Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι στο εξωτερικό πηγαίνουν για Ιατρική, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. 

Αφροδίτη Κτενά: Την Ομοσπονδία των Εργαζομένων, κύριε Πρόεδρε. Είναι Ομοσπονδία. 

Χρήστος Κέλλας: Τον λόγο έχει ο κύριος Μπιμπίλας.

Σπυριδων Μπιπίλας: Να σας παρακαλέσω κάτι. Τον Σύλλογο Ιατρικής τον έχουμε βάλει σχεδόν όλοι. Επίσης, στο προηγούμενο νομοσχέδιο είχαμε βάλει 20 φορείς. Κάντε τους και τώρα 20 τουλάχιστον. Θα κάτσουμε να τους ακούσουμε, γιατί να μην τους ακούσουμε.

ΔιονύσηςΚαλαματιανός (Εισηγητής της Μειοψηφίας): Κύριε Πρόεδρε, είναι κρίσιμο να καλούμε τους ανθρώπους των πανεπιστημίων. Αυτό πλήττεται, το δημόσιο πανεπιστήμιο. Πρέπει να τους καλέσουμε όλους. Ήταν κοινό αίτημα οι φορείς αυτοί από όλους σχεδόν.

Χρήστος Κέλλας: Μα, και οι υπόλοιποι που έχουν κληθεί είναι κοινό αίτημα περισσότερων από μια παράταξη.

Αφροδίτη Κτενά: Όχι, ο ΣΕΒ δεν ήταν απ’ όλους. Τον ΣΕΒ μόνο εσείς τον ζητήσατε. 

Μερόπη Τζούφη: Επίσης, δεν μπορεί να απουσίαζε η προηγούμενη βαθμίδα τη στιγμή που συζητάμε για τα πανεπιστήμια. Την ΟΛΜΕ, το ΠΟΕΤΕΠ και τον Σύλλογο Φοιτητών της Ιατρικής, θα τους καλέσετε οπωσδήποτε.

Χρήστος Κέλλας: Ακούστε με λίγο. Προχωρούμε στην εισήγηση της κυρίας Τζούφη, καλούμε αυτούς προς το παρόν και θα επανέλθουμε αργότερα. 

Μερόπη Τζούφη: Όχι, δεν γίνεται. Είναι καταρχήν ασύμμετρη η συζήτηση. Έχετε όλους τους εργοδότες και δεν έχετε τους ανθρώπους αυτούς που τους αφορά. Χρήστος Κέλλας: Αφήστε να καλέσουμε αυτούς και θα επανέλθουμε πριν τελειώσει η συνεδρίαση. Θα συνεχίζουμε, εδώ είμαστε δεν φύγαμε.

Μερόπη Τζούφη: Δεσμευθείτε. Το λέμε όλοι, το ακούτε από όλους. 

Χρήστος Κέλλας: Ωραία, κυρία Τζούφη, προχωρήστε στην εισήγησή σας ως εκπρόσωπος της Κ. Ο. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε. 

Μερόπη Τζούφη: Κύριε Πρόεδρε επαναλαμβάνω, το αίτημα είναι πάνδημο όλης της αίθουσας. Πρέπει να κληθούν οι άνθρωποι που τους αφορά το νομοσχέδιο και συναποτελούν την πανεπιστημιακή κοινότητα. Δεν μπορούν να απουσιάζουν.

Σχόλια (7)

Σκεπτομενος
|

Σοβαρα μιλαμε. Θα μιλησουν τα επιμελητηρια και ο δικηγορικος Συλλογος και οχι ενας, ενας οι Πρυτανεις ; Kαταστρεφετε τα νεα παιδια μας, που ειναι το μελλον. Θα φευγουν για παντα τα μυαλα απο Ελλαδα. Η επαρση απο μερια της Κυβερνησης κανει τρομερο κακο. Tης κολλησε κατι και γιουργια. Ελατε ξαφνικα στα αμφιθεατρα να συζητησετε με τους φοιτητες. Τα παιδια ειναι που πρεπει να μας αφορουν. Χωρις να προειδοποιησετε ομως. Εκει θα σας εξηγησουν τι πραγματι χρειαζονται. Που εχουμε αιθουσες που τρεχουν νερα και μας μαραναν τα ξενα Πανεπιστημια. Λες και το Ηαrvard και το Imperial θα ερθουν Ελλαδα.

Το θέμα είναι ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο
|

Πραγματικά ο ΦΣ των ιατρών πρέπει να πάει αλλά δεν θα αλλάξει και τίποτα.

THOMAS
|

Τα θέλουμε τα Ιδιωτικά ,,,,Να λειτουργήσουν ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2024

Μεροληψία
|

Καλείται ο πρύτανης του ΔΠΘ που παίρνει τμήματα του ΔΙΠΑΕ και δεν καλείται ο πρύτανης του ΔΙΠΑΕ που ακρωτηριάζεται; Ενδιαφέρουσα προσέγγιση...

ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
|

41%

Κώστας - Μέλος ΔΕΠ
|

Στα όρια του γραφικού ο διάλογος. Ποιον πειράζει να ακουστούν και οι εργαζόμενοι και φοιτητές ; δηλαδή τόση πίεση χρόνου υπάρχει ή είναι άλλοι οι λόγοι ;
Το μόνο επιχείρημα του κ. Κέλλα ήταν ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι πολλοί...

Αριστεία-Παρωδία
|

Να τους χαίρεστε εσείς που σας αρέσουν αυτά τα "κόλπα" και δυστυχώς τους ψηφίσατε...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ