Πρυτανικές εκλογές Ιονίου Πανεπιστημίου: Με την "πρώτη" η συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης

Ανάμεσα στα εξωτερικά μέλη που έχουν εκλεγεί είναι ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Παναγιώτης Ζαφείρης και πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (σ.σ. το οποίο απορροφήθηκε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο) Γιάννης Δραγώνας

28/02/2024

Ενημερώθηκε: 28/02/2024, 21:42

Άκουσε το άρθρο


Συγκροτήθηκε με την πρώτη συνεδρίαση του Συμβούλιο Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου, η τετραετής θητεία του οποίου θα ξεκινήσει την 1-09-2024.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η Προκήρυξη για την θέση του Πρύτανη, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες θα διεκδικήσει εκ νέου ο νυν Πρύτανης Ανδρέας Φλώρος.

Ανάμεσα  στα εξωτερικά μέλη που έχουν εκλεγεί είναι ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Παναγιώτης Ζαφείρης και πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (σ.σ. το οποίο απορροφήθηκε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο)  Γιάννης Δραγώνας.

Ειδικότερα το 11μελές εκλεγμένο Συμβούλιο Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχει ως εξής:

1) Ανδρέας Φλώρος του Χρήστου,   Καθηγητής Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Εσωτερικό Μέλος.

2) Δήμος Δημητριάδης του Αρχοντή,  Καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Εσωτερικό Μέλος.

3) Παναγιώτης Βλάμος του Μιχαήλ,  Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής, Εσωτερικό Μέλος.

4) Ηλίας Γιαρένης του Αθανασίου,   Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Εσωτερικό Μέλος.

5) Χριστίνα Μπενέκη του Κωνσταντίνου,  Καθηγήτρια Τμήματος Τουρισμού της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, Εσωτερικό Μέλος.

6) Σωτήριος Λίβας του Σταύρου,   Καθηγητής Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Εσωτερικό Μέλος.

7) Ιωάννης Αλαμάνος του Παναγιώτη,  Ιατρός Δημόσιας Υγείας, Εξωτερικό Μέλος.

8) Παναγιώτης Ζαφείρης του Γεωργίου, , Καθηγητής, Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Εξωτερικό Μέλος.

9) Κωνσταντίνος Λυκέτσος του Γεωργίου ,  Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Johns Hopkins University, Εξωτερικό Μέλος.

10) Ιωάννης Δραγώνας του Παναγιώτη,  Αφυπηρετήσας Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Εξωτερικό Μέλος.

11) Χαράλαμπος Μαζαράκης του Γεωργίου,  Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΔΣ TELECOM ROMANIA, Εξωτερικό Μέλος.

Κοινή Ανακοίνωση Εσωτερικών Μελών Συμβουλίου Διοίκησης Ιονίου Πανεπιστημίου

Σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των συνολικά πέντε εξωτερικών μελών του Συμβουλίου, με την απαιτούμενη από το Νόμο ευρεία πλειοψηφία. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο η προσέλκυση υψηλού επιπέδου υποψηφιοτήτων εξωτερικών μελών.

Ως τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ακαδημαϊκή κοινότητα η οποία μας τίμησε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη της. Παράλληλα, δηλώνουμε πως θεωρούμε ως υψηλής προτεραιότητας την ενίσχυση του Ιονίου Πανεπιστημίου στην βάση τριών διακριτών αξόνων:

Την ενίσχυση της ερευνητικής και ακαδημαϊκής αριστείας και την σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης της έρευνας και όλων των αξιόλογων ερευνητικών δραστηριοτήτων και ομάδων του Ιονίου Πανεπιστημίου μέσω ανταγωνιστικών προγραμμάτων.

Τα θεμέλια της επίλυσης μέσα στην επόμενη τετραετία του στεγαστικού ζητήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου σε όλα τα νησιά – έδρες του, προς όφελος των φοιτητών και των φοιτητριών του.

Την εκπροσώπηση όλων ανεξαιρέτως των Σχολών στις αποφάσεις και στην στρατηγική εξέλιξης του Ιονίου Πανεπιστημίου με πλήρη εξισορρόπηση της θέσης και του μεγέθους των Τμημάτων σε σχέση με τον πολυνησιωτικό χαρακτήρα των Σχολών και του Πανεπιστημίου.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια για την υλοποίηση και την ανάδειξη πολλών καλών και καινοτόμων πρακτικών. Σε μία συγκυρία έντονου ανταγωνισμού και δραματικών αλλαγών του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης, οφείλει να διασφαλίσει την ενότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας και να εισαγάγει ένα επιτυχημένο συνεργατικό σχήμα, όχι μόνο για να επιβιώσει ακαδημαϊκά, αλλά πρωτίστως για να ξεχωρίσει ως περιφερειακός πόλος ακαδημαϊκής αριστείας. Αυτό αποτελεί την ειλικρινή δέσμευσή μας για την επόμενη τετραετία προς όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος
Καθηγητής Ηλίας Γιαρένης
Καθηγητής Δήμος Δημητριάδης
Καθηγητής Σωτήρης Λίβας
Καθηγήτρια Χριστίνα Μπενέκη
Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος
 

Σχόλια (2)

Αγγελικη
|

Πως είναι δυνατό αυτό που αναφέρεται στο σχόλιο? Ο νόμος δε ορίζει την ισόρροπη εκπροσώπηση των σχολών? Είναι σύννομα αυτά τα αποτελέσματα?

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΓΛΙΩΤΗΣ
|

Μόνο οι τέσσερις από τις πέντε Σχολές του Ιονίου Πανεπιστημίου εκπροσωπούνται στα Εσωτερική Μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης.
Συγκεκριμένα, η Σχολή Περιβάλλοντος η οποία είναι και η μοναδική η οποία εδρεύει εκτός της Κέρκυρας, και η οποία αποτελείται από δύο Τμήματα (με έδρες σε Ζάκυνθο και Αργοστόλι Κεφαλονιάς) ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ μεταξύ των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, παρ' όλο που υπήρχε υποψηφιότητα εκ μέρους της.
Κατά συνέπεια, η υλοποίηση του τρίτου διακριτού άξονα των προτεραιοτήτων που αφορά στην "εκπροσώπηση όλων ανεξαιρέτως των Σχολών στις αποφάσεις και στην στρατηγική εξέλιξης του Ιονίου Πανεπιστημίου με πλήρη εξισορρόπηση της θέσης και του μεγέθους των Τμημάτων σε σχέση με τον πολυνησιωτικό χαρακτήρα των Σχολών και του Πανεπιστημίου" καθίσταται μάλλον δυσχερής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ