Ολοκληρώθηκε το έργο για τη διασφάλιση Ποιότητας της μη Τυπικής Εκπαίδευσης από τον ΕΟΠΠΕΠ

28/02/2024

Ενημερώθηκε: 28/02/2024, 19:10

Άκουσε το άρθρο

Παρουσιάστηκε στο υπουργείο Παιδείας  το σημαντικό, διττό έργο, το οποίο ο ΕΟΠΠΕΠ ολοκλήρωσε βάζοντας θεμέλια στη διασφάλιση ποιότητας της μη τυπικής εκπαίδευσης και στην επικύρωση της πρότερης μάθησης.

Η μελέτη διενεργήθηκε σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ με αντικείμενο την «Υποστήριξη για το σχεδιασμό ενός εθνικού πλαισίου διασφάλισης ποιότητας της μη τυπικής εκπαίδευσης καθώς και στην αξιολόγηση και επικύρωση της πρότερης μάθησης στην Ελλάδα».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, κα Ρεμπούτσικα Γεωργία ανέφερε : «Αποτελεί μία πρόταση συμπεριληπτική που έλαβε υπόψη πρωτίστως τις ανάγκες των συμπολιτών μας να λαμβάνουν ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση από φορείς, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, που αξιολογούνται και αυτοαξιολογούνται για τις παροχές τους. Για να είναι μια εφαρμόσιμη πρόταση, συμπεριλήφθησαν τα θεσμικά δεδομένα της χώρας μας και οι τελευταίες εξελίξεις της μεγάλης μεταρρύθμισης στην ΕΕΚ, που συντελείται από την ηγεσία του Υπουργείου μας, αλλά και τις καλύτερες πρακτικές των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Διαβουλευτήκαμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και συνεργαστήκαμε αποδοτικά με τους Κοινωνικούς Εταίρους και με τη ΔΥΠΑ, με τους οποίους προχωρούμε μαζί όλο αυτό το διάστημα. Διότι, το εθνικό σύστημα διασφάλισης ποιότητας της μη τυπικής εκπαίδευσης οφείλει να είναι ένα, ενιαίο και κοινά αποδεκτό».

Στα δύο πάνελ που πραγματοποιήθηκαν έγινε εκτενής αναφορά στο ολοκληρωμένο πλαίσιο αξιολόγησης της ποιότητας των Παρόχων Μη Τυπικής Μάθησης, σε συγκεκριμένους τομείς αξιολόγησης, με εξειδικευμένους δείκτες (Key Performance Indicators) και ελάχιστα αποδεκτά επίπεδα επίτευξης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα. Ιωάννα Λυτρίβη , ο γενικός Γραμματέας Δια βιου Μάθησης κ. Γιώργος Βούτσινος, η Υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ κα Γιάννα Χορμόβα και εκπρόσωποι των Κοινωνικών Εταίρων.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Μέσου Τεχνικής Υποστήριξης και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον ΕΟΠΠΕΠ, με αντικείμενο την «Υποστήριξη για το σχεδιασμό ενός εθνικού πλαισίου διασφάλισης ποιότητας της μη τυπικής εκπαίδευσης καθώς και στην αξιολόγηση και επικύρωση της πρότερης μάθησης στην Ελλάδα».

Πατήστε παρακάτω για να ανοίξτε τις μελέτες:

21EL28 - QA roadmap - Output 5

21EL28 - AVPL Roadmap - Activity 8.1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Ποια μη τυπική εκπαιδευση
|

Η επαγγελματική καταρτιση δνε εντάχθηκε στην τυπική με τον Νομο Κεραμέως.. αυτοί μας δουλευουν χοντρα!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ