"Ξάφρισαν" όλη την τάξη στη Ρώμη: Μαθητές από το Ηράκλειο θύματα κλοπής - Τους πήραν λεφτά, ταυτότητες και προσωπικά αντικείμενα

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η σχολική εκδρομή στην ιταλική πρωτεύουσα για μαθητές του 2ου Λυκείου Ηρακλείου: Άγνωστοι διέρρηξαν τα λεωφορεία και άρπαξαν τις τσάντες τους μαζί με χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και ταυτότητες!

29/02/2024

Άκουσε το άρθρο

Μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία, αφού έπεσαν θύματα κλοπής, είχαν στη Ρώμη τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας οι μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου. 

Όπως αποκάλυψε στο neakriti.gr χθες ο πατέρας ενός από τους μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία, Κώστας Παναγόπουλος, η διάρρηξη έγινε τις νυχτερινές ώρες, που τα περίπου 80 παιδιά με τους πέντε καθηγητές συνοδούς τους βρίσκονταν σε εστιατόριο της Ρώμης για φαγητό. Επιστρέφοντας είδαν τα λεωφορεία παραβιασμένα και τις τσάντες τους να είναι άφαντες, μαζί με τα χρήματα, τα προσωπικά τους αντικείμενα που είχαν μέσα, ενώ εξαφανίστηκαν και οι ταυτότητές τους, τις οποίες ένας καθηγητής τις είχε μαζέψει και τις είχε όλες μαζί σε μία δική του τσάντα, που επίσης “έκανε φτερά”! 

«Να αναλάβει, σε συνεργασία με την Πρεσβεία μας στην Ιταλία, το υπουργείο Παιδείας πλήρως την κάλυψη των εξόδων που χρειάζονται για την επιστροφή των παιδιών στο Ηράκλειο, αφού δεν ευθύνονται για ό,τι έγινε», λέει στo neakriti.gr το στέλεχος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή, που είχε και εκείνη την ίδια ενημέρωση για όσα συνέβησαν τη νύχτα της Δευτέρας στην εκδρομή των παιδιών. 

«Είναι άλλωστε πολύ κακές οι εποχές αυτές και οι οικογένειες των παιδιών αυτών τα έστειλαν στην εκδρομή με ένα σωρό στερήσεις. Θα πρέπει να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από το υπουργείο Παιδείας μετά από το πολύ δυσάρεστο περιστατικό», σύμφωνα με την κ. Σπαχή

«Μια τραυματική εμπειρία»...

Ως μία πολύ τραυματική εμπειρία χαρακτήρισε προς το neakriti.gr όλο αυτό που συνέβη στην εκδρομή αυτή ο Κώστας Παναγόπουλος, που μάλιστα εκφράζει την προσωπική του πικρία για το γεγονός ότι η Διεύθυνση του σχολείου δεν έχει ενημερώσει τους γονείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν μόνο από τα παιδιά τους! 

«Τα παιδιά έφτασαν στη Ρώμη την Κυριακή το βράδυ. Τη Δευτέρα το βράδυ πήγαν να φάνε. Και όταν επέστρεψαν στα λεωφορεία διαπίστωσαν ότι τα είχαν ανοίξει. Και είχαν κλαπεί οι τσάντες των παιδιών, οι οποίες εμπεριείχαν προσωπικά είδη, ρούχα, χρήματα και δυστυχώς κλάπηκε και η τσάντα ενός καθηγητή, που ήταν μέσα οι αστυνομικές ταυτότητες των παιδιών. Τις είχε μαζέψει ο καθηγητής για να μην τις χάσουν τα παιδιά. Και εξαφανίστηκε και αυτή η τσάντα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Πήγε εκεί που ήταν τα λεωφορεία. Έκανε τις δικές της ενέργειες. Πήγαν και οι καθηγητές στο τμήμα και υπέβαλαν μήνυση, όπως με ενημέρωσε ο γιος μου», αποκάλυψε στo neakriti.gr ο Κώστας Παναγόπουλος.

«Εμείς ως γονείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι γίνεται από ’κει και πέρα. Τα παιδιά φεύγουν αύριο (σ.σ. σήμερα) από Ρώμη για να γυρίσουν ακτοπλοϊκώς. Εγώ ήθελα μία ενημέρωση από το σχολείο για το τι έγινε και για το τι θα γίνει από τώρα και πέρα. Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν καθηγητή που ήταν με τα παιδιά μας. Άνθρωποι είναι. Και δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα πήγαιναν κάποιοι να διαρρήξουν τα λεωφορεία. Προφανώς έγινε στοχευμένα. Είχαν πάρει χαμπάρι ότι ήρθαν κάποια λεωφορεία με μαθητές από άλλη χώρα και πήγαν και έκαναν ό,τι έκαναν. Και βέβαια μιλάμε για περίπου 80 τσάντες. Άρα, μπορούμε να καταλάβουμε ότι πήγαν κάποιοι με βανάκι και φόρτωσαν τις τσάντες των παιδιών»! 

Σύμφωνα με τον Κώστα Παναγόπουλο, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε σε πόσο δύσκολη φάση βρέθηκαν τα παιδιά που έχασαν και τα χρήματά τους σε μία ξένη χώρα και μπορεί να έχασαν και κάρτες αναλήψεως χρημάτων. 

«Εγώ έβαλα με κάποιον τρόπο χρήματα στο παιδί μου για να μπορέσει να γυρίσει», κατέληξε ο Κώστας Παναγόπουλος. 
«Βρέθηκε λύση για την επιστροφή»

To neakriti.gr επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνη Φουντουλάκη. Όπως ο ίδιος μας διαβεβαίωσε, «από την ενημέρωση που είχα κι εγώ μέσω της Διεύθυνσης του 2ου ΓΕ.Λ., πληροφορήθηκε πως με τη βοήθεια του Ελληνικού Προξενείου στην Ιταλία βρέθηκε λύση για την επιστροφή των παιδιών χωρίς να υπάρχει ζήτημα σχετικά με την απώλεια των ταυτοτήτων τους. Δεν έχω άλλες λεπτομέρειες για το συμβάν αυτό. Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να είναι κάτι σπάνιο σε ό,τι αφορά την Ιταλία. Μόλις με το καλό επιστρέψουν τα παιδιά και οι καθηγητές, θα ζητήσω όλες τις πληροφορίες για το περιστατικό αυτό», κατέληξε ο κ. Φουντουλάκης. 
Στο ερώτημά μας αν χρειάστηκε οικονομική κάλυψη για τα έξοδα των παιδιών από την πλευρά του Ελληνικού Προξενείου, ο ίδιος μας απάντησε πως δεν έχει ενημέρωση για την ύπαρξη οικονομικού προβλήματος για την επιστροφή των παιδιών. Πάντως, για όλα θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση μόλις επιστρέψει το γκρουπ στο Ηράκλειο.


Πηγή: https://www.neakriti.gr/kriti/irakleio/2043507_xafrisan-oli-tin-taxi-st…

Σχόλια (3)

Ασφαλιστική κάλυψη
|

Θα έπρεπε να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη στο πακέτο του ταξιδιού.

Κρίμα
|

Κρίμα και άδικο. Αλλά ένα πράγμα μου τράβηξε την προσοχή, το ερώτημα του δημοσιογράφου για το αν υπήρξε "οικονομική κάλυψη για τα έξοδα των παιδιών από την πλευρά του Ελληνικού Προξενείου". Τα προξενεία δεν είναι εκεί για να πληρώνουν τα σπασμένα σε περίπτωση που πάμε για τουρισμό και πέσουμε θύμα ληστείας, αυτό μας έλειπε!

Μελ.Θαλ.
|

Δεν είναι η πρώτη φορά.
Το 2016 συνόδευα μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ σε εκδρομή στην Ιταλία.
Την τελευταία μέρα μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο στην Φλωρεντια, μαθητές επέστρεψαν να πάρουν τα πράγματα τους για να αναχωρησουμε για Ελλάδα.
Μπουφάν ακριβά, ρολόγια και χρήματα είχαν εξαφανιστεί. Τα συγκεκριμένα παιδιά επέστρεψαν στην Ελλάδα με "δανεικά".
Αναρωτήθηκα πολλές φορές:
ποια η ευθύνη του τουριστικού γραφείου;
τι ενέργειες έγιναν μετά από τη διεύθυνση του σχολείου σχετικά με το θέμα της κλοπής;
πως αντέδρασαν οι γονείς;
Κανεις δεν μας ενημέρωσε.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ