Συνάντηση του Πρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ

29/02/2024

Ενημερώθηκε: 29/02/2024, 16:39

Άκουσε το άρθρο

Με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Κωνσταντίνο Ταγγίρη,  συναντήθηκε σήμερα,  στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης στη Σίνδο, ο  Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε., Καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος . 

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, τέθηκε από τον Πρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε., η ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών που εξυπηρετούν χιλιάδες φοιτητές, φοιτήτριες, εργαζόμενους και εργαζόμενες, από και προς την Πανεπιστημιούπολη της Σίνδου.

Από την πλευρά του ο κ. Ταγγίρης, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα προσέλευσης των φοιτητών στο Πανεπιστήμιό τους, και δεσμεύτηκε πως με την έλευση των 110 νέων ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων που αναμένονται εντός του Μαρτίου, θα ενισχυθεί η συχνότητα των δρομολογίων αλλά και ο αριθμός των λεωφορείων που εξυπηρετούν την αστική συγκοινωνία της Σίνδου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, εκφράστηκε η πρόθεση του Πρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και του Προέδρου του ΟΑΣΘ για την ανάπτυξη της περαιτέρω, μεταξύ τους συνεργασίας. Συγκεκριμένα, αναμένεται να υπογραφεί κοινό Μνημόνιο Συνεργασίας, με σκοπό την παροχή επιστημονικών, συμβουλευτικών γνώσεων από καθηγητές του ΔΙ.ΠΑ.Ε.  προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, η διενέργεια κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων και διοργάνωσης επιστημονικών ημερίδων, με αντικείμενο τις συγκοινωνίες. Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα σε φοιτητές και φοιτήτριες του ΔΙ.ΠΑ.Ε. να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε θέσεις του Οργανισμού. 

Οι κ.κ. Αγγελόπουλος και Ταγγίρης συζήτησαν και για τη δυνατότητα συμβολής του Πανεπιστήμιου, ώστε να υπάρξει μείωση του αντιτίμου των καρτών απεριορίστων διαδρομών, για τους φοιτητές και φοιτήτριες του ΔΙ.ΠΑ.Ε..

Επίσκεψη  στο εκδοτήριο του Οργανισμού

Τέλος, ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ επισκέφτηκαν  το εκδοτήριο του Οργανισμού που τοποθετήθηκε και άρχισε να λειτουργεί την 1η Φεβρουαρίου, εντός της Πανεπιστημιούπολης της Σίνδου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών και των εργαζομένων της Πανεπιστημιούπολης. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για περισσότερους από 15.000 φοιτητές και φοιτήτριες που μετακινούνται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. Το ωράριο λειτουργίας του εκδοτηρίου είναι Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι 4.45 το απόγευμα. 


Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ κ. Κωνσταντίνος Ταγγίρης, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΣΘ κ. Αλέξανδρος Βλάχος, η Διευθύντρια Ασφάλισης Εσόδων ΟΑΣΘ κ. Μάχη Ξένου και η προϊσταμένη του Τμήματος Πρακτικής Άσκησης και Σταδιοδρομίας Φοιτητών και Αποφοίτων Θεσσαλονίκης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. κ. Μαρία Αγοραστού. 

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ