Συνάντηση του Πρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. με την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη

01/03/2024

Ενημερώθηκε: 01/03/2024, 21:43

Άκουσε το άρθρο

Συνάντηση  με την υφυπουργό Τουρισμού, Έλενα Ράπτη και την  Μαρία Αγοραστού, Προϊσταμένη Πρακτικής Άσκησης και Σταδιοδρομίας Φοιτητών και Αποφοίτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε., είχε σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού ο Πρύτανης Σταμάτης Αγγελόπουλος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Αγγελόπουλος παρουσίασε στην υφυπουργό το πλήθος των δυνατοτήτων που διαθέτει το Πανεπιστήμιο, προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη των τουριστικών δυνατοτήτων της χώρας.

 Όπως σημείωσε ο κ. Αγγελόπουλος, το ΔΙ.ΠΑ.Ε μπορεί να αναδειχθεί μοχλός, περιφερειακής - τουριστικής ανάπτυξης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του κοινωνικού κεφαλαίου των περιοχών όπου εκτείνεται. Τα ερευνητικά και επιστημονικά αποτελέσματα που παράγει το ΔΙ.ΠΑ.Ε., διαθέτοντας μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με γνωστικό αντικείμενο τον τουρισμό και την τουριστική ανάπτυξη και η ακαδημαϊκή εμπειρία του Πανεπιστημίου δύναται να αξιοποιηθούν, για την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και η υφυπουργός Τουρισμού  είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν  θέματα συνεργασίας των δύο φορέων στον τομέα της ανάπτυξης των ειδικών μορφών τουρισμού, συνδυάζοντας τη σύγχρονη ερευνητική ακαδημαϊκή γνώση και εμπειρία του Πανεπιστημίου, με την πραγματική ανάγκη της προβολής των ειδικών μορφών τουρισμού για την επίτευξη της βιωσιμότητας στον τουρισμό.

Ο  Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. με την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη 

Από την πλευρά της, η κ. Ράπτη σημείωσε πως «Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ένα σύγχρονο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα προσανατολισμένο στην καινοτομία, την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και τη διασυνδεσή του με την κοινωνία και οικονομία, θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό εταίρο μας στους στόχους μας για σύγχρονη ανάπτυξη και  διαχείριση ειδικών τουριστικών πόρων και προορισμών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ