Στ. Κασσελάκης: Δεν είμαι υπέρ της νομιμοποίησης της συναλλαγής της Κυβέρνησης με κολεγιάρχες και funds

02/03/2024

Άκουσε το άρθρο

"Δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι υπέρ της νομιμοποίησης της συναλλαγής της κυβέρνησης με κολεγιάρχες και funds που σκοπό έχουν να παρέχουν ισότιμα πτυχία από ιδιωτικά πανεπιστήμια-σούπερ μάρκετ με τη μέθοδο του franchise".

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη στη Real News, ενώ τονίζει τα εξής: 

Η ανώτατη εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα είναι αγαθό που προστατεύεται από το Σύνταγμα θέλουμε δημόσια πανεπιστήμια καλά χρηματοδοτημένα στελεχωμένα και εξωστρεφή που θα συνεργάζονται πράγματι με τα καλύτερα ιδρύματα του εξωτερικού όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις και σήμερα.

 Περιμένω από όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερές και προοδευτικές να απορρίψουμε μαζί κατηγορηματικά και χωρίς ήξεις-αφήξεις το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη .

Να απομονώσουμε τη Ν.Δ στη Βουλή όπως την απομονώνει το πανεκ παιδευτικό κίνημα στους δρόμους

Σχόλια (28)

@ Ντροπή α λα καρτ? | 6 Μαρ 2024 22:08
|

Τα μπλέκουμε όλα. Να γράψω όσα ντρέπομαι ή να σεβαστώ ότι είναι ιστότοπος εκπαίδευσης και άρα πρέπει να γράφουμε σχετικά; Ντρέπομαι και που τρώω τα νύχια μου.

Ντροπή α λα καρτ?
|

@6 Μαρ 2024 21:09
Αααα κατάλαβα. Και α λα καρτ και μόνο για το Παιδείας. Αλλού και γι' άλλα δεν ντρεπόμαστε δηλαδή? Στα Τέμπη επίσης ξέρετε, πολλά θύματα ήταν του Παιδείας....

@ Ντροπή α λα καρτ? | 5 Μαρ 2024 15:59
|

όπως και για υπουργό παιδείας με >ν+2 ντρέπομαι. Τα τέμπη είναι στο παιδείας;

Πλάνη...
|

Yolo φοιτητές (με λεφτά φυσικά) θα υπάρξουν και στα ιδιωτικά. Αυτοί δε, θα είναι super yolo, γιατί θα ξέρουν εν των προτέρων ότι το πτυχίο το έχουν... στο τσεπάκι τους.

Ντροπή α λα καρτ?
|

@5 Μαρ 2024 14:27
Για τον άλλο Υπουργό, που με το ν+2 (της δικής του κυβέρνησης) επίσης δεν θα έπαιρνε πτυχίο, είστε δηλαδή περήφανος/νη? Για τον Υπουργό των Τεμπών μήπως?

@ Θα σας εξαφαν.... εεε εξασφαλίσουμε.... | 5 Μαρ 2024 12:49
|

Το ότι υπήρχε κυβέρνηση με υπουργό παιδείας αιώνιο φοιτητή με κάνει να ντρέπομαι.

Θα σας εξαφαν.... εεε εξασφαλίσουμε....
|

@5 Μαρ 2024 09:21
- Πρέπει να προσπαθήσει πολύ κανείς για να καταλάβει το "πολιτικές αποφάσεις όσων κυβέρνησαν για 10ετίες" που έγραψα εγώ.... ως "όχι αποκλειστικά της τωρινής πολιτικής ηγεσίας" που είναι η δική σας "μετάφραση".
- Πρέπει να προσπαθήσει πολύ κανείς για να πείσει ότι η σημερινή χρηματοδότηση των πανεπιστημίων είναι ακόμα απόρροια των Μνημονίων.... και όχι 110% πολιτική απόφαση και 120% της παρούσης κυβέρνησης.
- Πρέπει να προσπαθήσει πολύ κανείς για να μην βλέπει ότι πρώτη η ακαδημαϊκή κοινότητα ζητά αποτελεσματικά μέτρα, εξορθολογισμό και νέο ακαδημαϊκό χάρτη για να διορθωθούν τα "κακως κείμενα".... και ότι η κυβέρνηση βάζει-βγάζει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία (που "λιβάνιζε" 4 χρόνια) και ιδρύει επιπλέον Τμήματα στα σύνορα.
- Πρέπει να προσπαθήσει πολύ κανείς για να βλέπει μόνο τις μεταμνημονιακές χρηματοδοτήσεις λες κι έχουμε ακόμα Μνημόνια, επίσης για να μην βλέπει ότι ναι μεν "απο το 2021 υπάρχει μια τάση άυξησης" αλλά ότι ταυτόχρονα υπάρχει μια υπέρταση εκτόξευσης των λειτουργικών εξόδων και δαπανών τους λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.... για να υποστηρίζει ότι έχουμε δήθεν αύξηση της χρηματοδότησης. Αύξηση 40 ευρώ/μήνα είχαμε και στο δημόσιο σε σχέση με πέρσι.... ενώ η μείωση των εισοδημάτων από το 2010 αποτιμάται σε 10δες χιλιάδες ευρώ.
- "το υπάρχον σύστημα είναι φτιαγμένο" (καλώς ή κακώς) για να δίνει σε πολύ κόσμο τη δυνατότητα-ευκαιρία να λάβει πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Στο ίδιο Τμήμα που εισάγεται κάποιος με 9, εισάγονται πολλοί με 13, άλλοι με 15 και κάποιοι με 18. Κάποιοι παίρνουν εύκολα πτυχίο, άλλοι δυσκολότερα και κάποιοι ποτέ.... αλλά όλοι τους έχουν τη δυνατότητα-ευκαιρία και να σπουδάσουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο και να πάρουν ένα πτυχίο. Δεν υπάρχουν λέτε φοιτητές που δεν πήραν ποτέ πτυχίο? Εδώ ολόκληρος πρώην Υπουργός Παιδείας και για 1000 λόγους δεν αποφοίτησε ποτέ... ενώ Υπουργός της κυβέρνησης χρειάστηκε 10 χρόνια και επίσης 1000 λόγους. ΔΕΠ που "περνάνε φοιτητές ακόμη και με 3" προσωπικά δεν γνωρίζω. ΔΕΠ που κόβουν φοιτητές με 5 δεν υπάρχουν άραγε?
ΥΓ. Γενικώς προσπαθείτε πολύ, εδώ και πολύ καιρό. Κατανοώ βέβαια τα κίνητρά σας, για να επιδεικνύετε τόση επιμονή. Εάν καταφέρνετε να γίνετε και πειστικός, είναι το ερώτημα....

@Θα σας εξαφαν.... εεε εξασφαλίσουμε....
|

Κανένας δεν είπε οτι δεν είναι πολιτικές αποφάσεις της τελευταίας 50ετιας η κατάσταση των πανεπιστημίων (και όχι αποκλειστικά της τωρινής πολιτικής ηγεσίας οπως προσπαθείτε να περάσετε στο σχολιο σας). Η χρηματοδότηση τους ομως σίγουρα είναι απόρροια των μνημονίων (και όλων αυτών που μας οδήγησαν στα μνημόνια).
Δεν είδα όμως ολους αυτούς που δήθεν κόπτονται για τα δημόσια πανεπιστήμια (φοιτητές, πρυτάνεις, ποσδεπ κλπ) εν όψη της ίδρυσης παραρτημάτων ξενων πανεπιστημίων, να διαμαρτύρονται για τον αριθμό πανεπιστημίων και διασπαρτων τμημάτων, τους "yolo φοιτητές" και άλλα κακως κείμενα. Αντίθετα διαμαρτύρονται για ΕΒΕ.
Οι πίνακες και στοιχεία που ποαρουσίασαν καποια πανεπιστήμια εδώ στο esos ειναι σύγκριση μεταξυ προμνημονιακών και μεταμνημονιακών χρηματοδοτήσεων. Μεταμνημονιακά πάντως απο το 2021 υπάρχει μια τάση άυξησης (90, 105, 117, 123 εκατ).
"αλλά τουλάχιστον στο δημόσιο πανεπιστήμιο δεν θα πάρει εύκολα ή και ποτέ πτυχίο."
Μαλλον δεν ξέρετε απο πανεπιστήμια. Με τους αιώνιους φοιτητές και τις αέναες επαναλειπτικές εξετάσεις, το "ποτέ" δεν είναι ποτέ (και η κατάργηση των αιωνίων καταπολεμήθηκε). Ενώ οι διευκολύνσεις για να παρουν εύκολα πτυχία είναι καθημερινότητα. Ξέρετε ποσοι ΔΕΠ περνάνε φοιτητές ακόμη και με 3;

Σχολιαστήςς
|

@ Θα σας εξαφαν.... εεε εξασφαλίσουμε....

Έγκυρη πληροφόρηση για τη συνολική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, από όλες τις πηγές, δίνεται στο άρθρο του esos με τίτλο "Κ. Πιερρακάκης: Fake news τα περί υποβάθμισης χρηματοδότησης των ΑΕΙ" (18/01/2024).

@ Θα σας εξαφαν.... εεε εξασφαλίσουμε.... | 4 Μαρ 2024 12:18
|

Δηλαδή μας λέτε ότι το υπάρχον σύστημα είναι φτιαγμένο για να ΜΗΝ τελειώνουν όσοι μπαίνουν; Άλλη πρωτοτυπία.

Θα σας εξαφαν.... εεε εξασφαλίσουμε....
|

@4 Μαρ 2024 09:38
Και η χρηματοδότηση και ο αριθμός των Πανεπιστημίων και τα διάσπαρτα Τμήματα και οι "yolo φοιτητές".... πολιτικές αποφάσεις όσων κυβέρνησαν για 10ετίες ήταν.... και δεν τα επέβαλαν τα Μνημόνια. Κι εγώ πιστεύω ότι δεν μπορεί να σπουδάσει κάποιος γιατρός, δικηγόρος, μαθηματικός, φυσικός και φιλόλογος με 9.... αλλά τουλάχιστον στο δημόσιο πανεπιστήμιο δεν θα πάρει εύκολα ή και ποτέ πτυχίο.
@Σχολιαστήςς 4 Μαρ 2024 08:31
Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας που τα Πανεπιστήμια παρουσίασαν εδώ στο esos, πίνακες και στοιχεία για τη μείωση της χρηματοδότησης και του προσωπικού τους. Εσείς όπως καταλαβαίνω, ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλετε τους Ακαδημαϊκούς ως μυθομανείς και ότι παραπληροφορούν τους φοιτητές.
Οι πολιτικές ηγεσίες που ευθύνονται για την υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, έρχονται τώρα ως σωτήρες της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με την είσοδο στη χώρα των παραρτημάτων.... και όσων αμαρτημάτων θα δουν τα μάτια μας στο μέλλον....

@Θα σας εξαφαν.... εεε εξασφαλίσουμε....
|

Η χρηματοδότηση είναι λίγη γιατί πρέπει να την μοιράσεις σε 25 Πανεπιστήμια με χιλιάδες διάσπαρτα Τμήματα.
Η μείωση λόγω φίλτρων και κόφτη απλα αναδεικνύτει πόσους yolo φοιτητές ειχαν αυτά τα τμήματα. Γράφουμε εδώ και μέρες οτι δεν μπορεί καποιος να σπουδάζει ιατρική με 9. Το ερώτημα είναι αν γίνεται να σπουδάζει μαθηματικά ή φυσική.

Σχολιαστήςς
|

@ Θα σας εξαφαν.... εεε εξασφαλίσουμε....

Ένας μύθος που διακινείται είναι ότι μειώνεται η χρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων. Το αντίθετο συμβαίνει, αυξάνεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα θέλανε περισσότερα (όπως όλοι, πάντα και παντού).
Οι φοιτητές έχετε παραπληροφόρηση για την οποία δυστυχώς, εκτός από πολιτικούς, ευθύνονται και πανεπιστημιακοί που είτε από ιδρυματικό "πατριωτισμό" είτε πολιτική στράτευση μιλάνε απαξιωτικά.
Σκεφτείτε πόσο χρόνο διαρκούν οι σπουδές και σε πόσες περιπτώσεις δεν τελειώνουν ποτέ για να αντιληφθείτε ότι "φίλτρα και κόφτες" είναι για το καλό όλων και του δημόσιου πανεπιστημίου. Δεν υπάρχει ανώτατη εκπαίδευση που μπορεί να ανταποκριθεί άνθρωπος που δεν ξέρει τα στοιχειώδη. Ούτε είναι κοινωνική προσφορά να παγιδεύεις ανθρώπους σε αδιέξοδες σπουδές και οικογένειες να αιμορραγούν οικονομικά.
Τέλος τα κολέγια που είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων έχουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα ισότιμα με πανεπιστημιακά πτυχία και κανείς δεν μιλάει για αντισυνταγματικότητα.
Και όλα αυτά στη σημερινή ψηφιακή εποχή που μπορείτε να γραφείτε σε εξ αποστάσεως σπουδές για πτυχίο ή μεταπτυχιακό σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού και να αναγνωρίζεται πλήρως (και ακαδημαϊκά).
Και δίδακτρα σε μεταπτυχικά, ΕΑΠ και κοινά μεταπτυχιακά των δημοσίων με ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου.
Πλεόνασμα υποκρισίας και ανορθολογισμού με θύμα την αγνών προθέσεων νεολαία.

Θα σας εξαφαν.... εεε εξασφαλίσουμε....
|

@3 Μαρ 2024 19:26
Δεν έκλεισαν τα δημόσια σχολεία, γιατί η πρωτοβάθμια και το γυμνάσιο είναι υποχρεωτικά.... και 1,5 εκατομμύριο γονείς δεν έχουν τα χρήματα που απαιτούν τα ιδιωτικά σχολεία.
@Σχολιαστήςς
Πράγματι δεν κλείνουν τα δημόσια πανεπιστήμια. Απλά τους δίνεται μειωμένη χρηματοδότηση, μέσα και προσωπικό, μένουν ασυντήρητα με τις υποδομές τους καταρρέουν και τέλος, με φίλτρα και κόφτες μειώνεται ο αριθμός των φοιτητών τους. Δηλαδή τα οδηγούμε σε υπολειτουργία και τελικά σε απαξίωση. Μήπως είναι αυτός ο λόγος, που οδηγεί τους φοιτητές τους σε καταλήψεις? Σε ένα πανάκριβο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, για ποιο λόγο να κάνουν καταλήψεις? Για τα έπιπλα της γραμματείας?
Γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός, εκπαιδευτικός, δεν γίνεται νομίζω κανείς στα ιδιωτικά κολέγια. Στα κολέγια που θα "μετατραπούν" αύριο σε παραρτήματα θα γίνεται.
Ούτε τα δημόσια νοσοκομεία έκλεισαν.... αλλά όποιος έχει χρήματα πηγαίνει στα ιδιωτικά.... ενώ στα δημόσια παίρνει νουμεράκι αναμονής για τις αμυγδαλές....

Εμμονές
|

Είναι κρίμα η αντιπολίτευση να μην μπορεί να ξεπεράσει τις εμμονές κ τις φαντασιώσεις... Δυστυχώς δεν έχει να προτείνει που να βοηθάει την κοινωνία που με τόση έμφαση προβάλει!

Σχολιαστήςς
|

@ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Σας το έγραψαν πριν. ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ τα Δημόσια Πανεπιστήμια. Για την ακρίβεια δεν τα κλείνει η κυβέρνηση, γιατί τα κλείνουν και τα βανδαλίζουν οι διαρρηγνύοντες τα ιμάτιά τους υποτίθεται για την προστασία της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης.

Μην ανησυχείτε, το Δημόσιο πανεπιστήμιο δεν κινδυνεύει από τα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Τα παιδιά μας θα μπορούν να σπουδάζουν δωρεάν όπως και τώρα, με βάση τις επιδόσεις στις πανελλαδικές.

Εργασιακά δικαιώματα έχουν τα κολέγια, ίδια με τα πανεπιστημιακά πτυχία. Οι πτυχιούχοι τους αποκλείονται μόνο από εγγραφή σε μεταπτυχιακό δημόσιου πανεπιστημίου. Σας φαίνεται φοβερό αυτό το δικαίωμα; Και θα αφορά παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων που θα λειτουργούν πια με έλεγχο του Ελληνικού κράτους, προδιαγραφές λειτουργίας πανεπιστημίου και όχι κολεγίου και αξιολόγηση από ΕΘΑΑΕ όπως και στα Δημόσια Πανεπιστήμια.

Θα σας εξαφαν.... εεε εξασφαλίσουμε....
|

@3 Μαρ 2024 17:47
Και να θέλει να κρυφτεί μια νταλίκα, δεν μπορεί λόγω μεγέθους. Αν εσείς δεν τη βλέπετε, τότε περιμένετε να σας πατήσει για να το καταλάβετε. Εκτός πάλι.... κι αν την οδηγείτε....

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΓΑΘΟ (2)
|

Όταν η δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση υποστελεχώνεται, υποχρηματοδοτείται, κλείνουν τμήματα στην περιφέρεια κτλ, κοιτάς σαν κράτος να δώσεις προτεραιότητα στη δημόσια παιδεία, ώστε να εξυγιανθούνε (σε αξιοπρεπή βαθμό όμως) τα προβλήματά της, και δεν φέρνεις μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά (εδώ γελάνε) πανεπιστήμια, των οποίων τα πτυχία θα αναγνωρίζονται ισάξια με τα ελληνικά και οι απόφοιτοι θα αποκτούν εργασιακά δικαιώματα την άλλη μέρα, επειδή όλα αυτά ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ. (είτε επειδή άξιζε το επίπεδο της παρεχόμενης πληρωμένης γνώσης είτε όχι). Κάνεις τη δημόσια εκπαίδευση σωστή, ώστε η ιδιωτική που θα έρθει (ή που υπάρχει ήδη) να μπορεί να ανταγωνιστεί την ήδη πολύ καλή δημόσια και όχι να την αφανίσει. Γιατί ΟΛΟΙ πρέπει να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην (καλή) εκπαίδευση και όχι μόνο αυτοί που θα ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Διαφορετικά, αν ως κυβέρνηση έχεις ως σημαία το "ιδιωτικοποιήσεις παντού", τότε μην παίζεις με τα λόγια, κάνε τα όλα ιδιωτικά (ναι, και τα πανεπιστήμια), αλλά εξασφάλισε μισθούς και οικονομική καθημερινότητα που ο μέσος Έλληνας να μπορεί να τα φτάσει (ναι, και το παράρτημα του Χάρβαρντ). Και τότε θα δούμε αν θα ακούγεται η "ραδιοφωνική της ΚΝΕ" (όπως εσείς το θέσατε, και με όλο τον σεβασμό στη ΚΝΕ από μέρους μου).
ΥΓ: Βασική αρχή του Συντάγματός μας είναι ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και υπέρ του λαού. Και λαός είναι ΟΛΟΙ.

Σχολιαστήςς
|

Απίθανο να διάβασε το νομοσχέδιο ο κ. Κασσελάκης.
Αν το έχει κάνει, να μας εξηγήσει που βλέπει τις συναλλαγές με κολεγιάρχες και funds στις διατάξεις του νομοσχεδίου.
Στις διάφορες διατάξεις που βαραίνουν με ευθύνες το μητρικό πανεπιστήμιο για τη λειτουργία του παραρτήματος, την έγκριση κάθε προγράμματος σπουδών από την ΕΘΑΑΕ πριν την προσφορά του, στην ετήσια αξιολόγηση των παραρτημάτων, συμπεριλαμβανομένου του παραγόμενου ερευνητικού έργου από την ΕΘΑΑΕ, όπως και στα δημόσια πανεπιστήμια;
Το ότι μπορεί να συνεργαστεί ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της νοτιοανατολικής Ευρώπης με ιδιωτικά νοσοκομεία για μια ποιοτική Ιατρική Σχολή, είναι μια καλή προοπτική του νομοσχεδίου. Να βγάζουμε καλύτερους γιατρούς χωρίς να ξενιτεύονται σε χώρες ευκαιρίας.

@Θα σας εξαφαν.... εεε εξασφαλίσουμε.... |
|

Έχουμε ιδιωτικά σχολεία. Έκλεισαν τα δημόσια;

3 Μαρ 2024 15:28
|

Αν βλέπετε νατλίκες να έρχονται πριν έρθουν, να το ψάξετε λίγο.

Θα σας εξαφαν.... εεε εξασφαλίσουμε....
|

@3 Μαρ 2024 13:44
Δεν ακούσατε κανέναν να το λέει? Σιγά μην σας το ζωγραφίσει κιόλας....
Εάν δείτε πχ μια νταλίκα να έρχεται, πρέπει να σας πει κάποιος να προσέχετε μην πέσει επάνω σας?

@ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΓΑΘΟ | 3 Μαρ 2024 11:01
|

Δεν άκουσα πουθενά να λέει κανένας ότι θα κλείσουν τα δημόσια ΑΕΙ. Φτάνει πια με τα τσιτάτα λες και είμαστε σε μικροφωνική της ΚΝΕ.

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
|

Ακριβώς επειδή είναι αμερικανο- εκπαιδευθής (όπως και κάποιοι ...άλλοι) και δούλεψε σε fund, ξέρει πολύ καλά τί λέει. Και τί λέει; (προς τιμήν του, αφού ο ίδιος είχε άλλες προσλαμβάνουσες) ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Είναι πολύ κακό αυτό; Οι προηγούμενοι πολιτικοί, που δεν ήταν μόνο "λόγια" αλλά "πράξεις", το πέτυχαν αυτό; Στο κάτω κάτω αυτός δεν δοκιμάστηκε ως κυβέρνηση.

Φιλόλογος απών
|

@Πολίτες
Καλά του τα 'πες!
Υποθέτω λοιπόν μ' αυτά που σου έσουρες πως θεωρείς ντροπή να πήγε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο αποφεύγοντας τις πανελλαδικές εξετάσεις!
Άρα η άποψή σου είναι ότι τα ιδιωτικά πανεπιστημία έρχονται στην Ελλάδα, για να διευκολύνουν όσους δεν τολμούν να αναμετρηθούν επί ίσοις όροις με τους άλλους μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων που απαιτούνται για τα δημόσια πανεπιστήμια.
Λόγια.... λόγια... λόγια και θεωρίες λοιπόν του υπουργού και των συν αυτώ όλα όσα μας ξεφουρνίζουν, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!
Έτσι δεν είναι;

@Πολιτες
|

Τι σχέση έχουν οι ερωτήσεις σου όταν μεγάλωσε στην Αμερική από μικρό παιδί! Φαντάρος ειδικά και πανελλήνιες?

πάρτε ποπ-κορν...
|

Για μένα ιδιωτικά πανεπιστήμια πανάκριβα. Για σας, "απαγορεύεται". Εγώ αλλού δούλευα στα funds και έβγαλα εκατομμύρια. Εδώ τα funds είναι "οι κακοί". Συνεχίζουμε κανονικά...

Πολίτες
|

Μεγάλε, οι σπουδές σου είναι σε κρατικό ή ιδιωτικό Πανεπιστήμιο;
Πανελλήνιες έδωσες;
Φαντάρος πήγες;
Λόγια......λόγια.....λόγια καί θεωρίες...στην πράξη .....τα εντελώς αντιθετα....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ