Υπ. Υγείας: Πολλές μαθήτριες απουσιάζουν έως και 30 ημέρες ή περισσότερο, από το σχολείο λόγω της έλλειψης προϊόντων περιόδου

θα ξεκινήσει διανομή 14.000.000 προϊόντων περιόδου στα σχολεία

03/03/2024

Άκουσε το άρθρο

Περίπου το 20% των γυναικών στην Ελλάδα δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το μηνιαίο κόστος των προϊόντων περιόδου για τις ίδιες ή και τις κόρες τους, πολλά κορίτσια απουσιάζουν έως και 30 ημέρες ή περισσότερο, από το σχολείο λόγω της έλλειψης προϊόντων περιόδου.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν από την  Αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη, παρουσιάζοντας  το Πρόγραμμα Period Poverty.

Το πρόγραμμα Period Poverty θα απευθύνεται σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική και η Δυτική Θεσσαλονίκη και θα περιλαμβάνει:

1) διανομή 14.000.000 προϊόντων περιόδου στα σχολεία, 

2) εκπαίδευση για την έμμηνο ρύση για γονείς (ιδιαίτερα για μονογονεϊκές οικογένειες), 

3) πακέτο περιόδου στο σχολείο, 

4) εκστρατείες αποστιγματισμού και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης για όλα τα κορίτσια της χώρας.
 

Σχόλια (16)

Έλεν
|

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το σχόλιο που έγραψα εγώ , με το Μονακό που αναφέρεις εσύ που με ειρωνεύεσαι, αλλά μακάρι να ζούσα σε αυτή τη χώρα και να είχα την οικονομική κατάσταση των κατοίκων της. Τι καλά που θα ήταν! Προς το παρόν όμως ζω στο ταπεινό Λασίθι.

Wokeness....
|

Θα μας τρελάνουνε. Το σύνδρομο "μαρία αντουανέτα". Τα περισσότερα σχολεία έχουν χάλια υποδομές, τουαλέτες αίσχος, "τούρκικες", χωρίς χαρτί υγείας. ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ; Γιατί αυτά αφορούν το 100% των μαθητών, έτσι δεν είναι;

@ Έλεν
|

Να ‘σαι καλά βρε ,γελάσαμε πάλι. απορία: εσυ στην Ελλάδα ζεις
ή στο πριγκιπάτο του Μονακό?

@Κώστας
|

Κι εγώ πάλι, αν δε σ' έχω ανάγκη στη δουλειά που κάνεις γιατί να σε πληρώνω απο τους φόρους μου? Όεο?

Έλεν
|

Συντοπίτισσα Αγαπηδάκη, κανονικά θα έπρεπε με υπάρχει νόμος που να προβλέπει το δικαίωμα άδειας εμμὴνου ρύσεως . Πολλές γυναίκες πονάνε σίγουρα αλλά υπάρχουμε κι εμείς που πραγματικά υποφέρουμε ,λόγω γυναικολογικών παθήσεων ή από άλλες αιτίες ,με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να είμαστε λειτουργικές στην εργασία μας. Η λήψη άδειας, έστω μιας μέρας το μήνα και η παραμονή στο σπίτι ,μας είναι απαραίτητη για τη διαχείρηση του πόνου.

Κώστας
|

Και εγώ αν δεν έχω κόρες γιατί να τα πληρώνω από τους φόρους μου?

Μπικο
|

Δυστυχώς δεν σβήνονται όλων.. Για τις ημέρες περιόδου έπρεπε να υπάρχει ειδικό καθεστώς για τις απουσίες είναι πολύ λεπτό το θέμα αυτό

Ανέκδοτο είναι?
|

Είναι δυνατόν μετά από τόσες επιτυχίες της κυβέρνησης να ανακοινώνει period recovery??

Φ.
|

Γιατί απορείτε όλοι. Όλων οι απουσίες σβήνονται.

Παυλος
|

Και πως δικαιολογούσαν 180 με 200 απουσίες . Από πού τα βρήκε αυτά τα στοιχεία το υπουργείο υγείας? Κανένας δεν γνωρίζει τους λόγους απουσίας των μαθητών .

Μαρία
|

Με το πακέτο σερβιέτες, να είναι η τιμή περίπου 5 ευρώ, με την ανάγκη ανάλογα την ροή ενός ή και παραπάνω πακέτων τον μήνα και τους μισθούς που δεν αρμόζουν της αύξησης όλων των φόρων, τι ακριβώς περίμεναν να κάνουν τα κοριτσάκια; Εγώ πάντως και σαν εργαζόμενη τουλάχιστον, δεν μου φτάνουν ούτε για ζήτω. Είμαστε στην θέση να περιμένουμε καμία 1+1 προσφορά μπας και την βγάλουμε. ΑΙΣΧΟΣ

30 μέρες...
|

επί 6 απουσίες την ημέρα μας κάνουν 180 απουσίες!!! όταν το όριο είναι 114; Τι να πω;

Για αλεξιπτωτο
|

Για αλεξιπτωτο για ανθρωπιστικη βοηθεια ειμαστε. Αυτα ειναι τα χαλια μας. Ειμαστε πολυ χειροτερα απο το 2010-2015 που υποτειθεται οτι ηταν η οικονομικη κριση. Εκεινη την περιοδο οι οικογενειες τουλαχιστον τρωγανε απο τα λιγοστα ετοιμα χρηματα που ειχαν κρατησει στην ακρη. Τωρα εχουν τελειωσει και αυτα, ο πληθωρισμος καλπαζει, η βενζινη στα 2 ευρω, το ρευμα στο Θεο και ο μισθος ο ιδιος πετσοκομενος απο το 2010. Κατα τα αλλα ηρθε η αναπτυξη.

Νάντια
|

Δε χρειάζεται να διαχωρίζονται περιοχές. Ας εξοπλιστεί από είδη προσωπικής υγιεινής κάθε σχολείο για όλο το χρόνο κι ας αφήσουμε τα period poverty. Με την ίδια λογική ας δώσουμε και σαμπουάν και αφρόλουτρα.

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Και δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος και θεραπεία για τα φτωχά παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο τουλάχιστον.
Κι ένα καλό δεκατιανό επίσης.

@ριστεία, όχι αστεία
|

Το 20 % των γυναικών, λοιπόν, ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχιας και δεν έχουν χρήματα ούτε για τα βασικά της υγιεινής τους.
Ευτυχώς που πήραμε την επενδυτική βαθμίδα και ηγούμαστε της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Άριστα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ