Μορφή… επιδημίας λαμβάνουν τα αιτήματα προς φαρμακοποιούς στην περιοχή της Λάρισας ώστε να καταχωρήσουν θετικό τεστ κορωνοϊού για μαθητές τρίτης λυκείου ώστε αυτοί με τη σειρά τους να διασφαλίσουν… δικαιολογημένη απουσία από τα μαθήματα στο σχολείο τους!
Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε τέτοιο βαθμό, που σύμφωνα με μαρτυρία στο onlarissa.gr, σε κάποιες περιπτώσεις οι «εκκλήσεις» για να καταγραφούν μαθητές ψευδώς ως ασθενείς στην covid19, γίνονται και μέσα από τους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας!
Προφανώς τα κίνητρα πίσω από αυτή την τακτική είναι να εξοικονομηθεί περισσότερος χρόνος για τους μαθητές, οι οποίοι στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στα φροντιστήρια, παρά στα σχολικά θρανία.
Είναι όμως αυτή η νοοτροπία που θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους που σε λίγα χρόνια θα κληθούν να αναλάβουν τα ηνία της κοινωνίας; Όλα στο βαθμό ενός γραπτού αποτελέσματος; Και ποιός ο ρόλος του δημόσιου σχολείου εν τέλει σήμερα;
Με αφορμή το δημοσίευμα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας δήλωσε τα εξής στο onlarissa.gr: «Οι απουσίες είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο η πολιτεία καλείται να το λύσει. Η αλλαγή που έγινε από προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου να μην υπάρχει διαχωρισμός δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών, αποδεικνύεται ότι πιθανόν ήταν λανθασμένη.
Ο υπουργός Παιδείας σε κάθε περίπτωση ασχολείται με το θέμα αυτό επισταμένως και υπάρχει αυτή τη στιγμή δήλωσή του ότι σύντομα θα επέλθουν αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση όμως – κάτι που αποδεικνύει και το δημοσίευμά σας – το θέμα δεν αφορά κυρίως εκπαιδευτικούς, αλλά άλλους εμπλεκόμενους.
Όλοι μαζί όμως ως κοινωνία που ενδιαφέρεται για το μέλλον της εκπαίδευσης, θα πρέπει να ασκούμε ο καθένας από την πλευρά του το καθήκον του με ευσυνειδησία, ώστε να υπάρχουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τους νέους μας και τους μαθητές μας. Οι απουσίες δίνονται από τον νομοθέτη για συγκεκριμένους λόγους, για να βοηθηθούν ή να ωφεληθούν μαθητές όταν έχουν πραγματικό πρόβλημα και όχι να τις χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Στην πλειοψηφία τους οι εκπαιδευτικοί αγωνιούν για το θέμα αυτό και στις περισσότερες περιτώσεις είναι αυτοί που δίνουν αγώνα για να έχουν τους μαθητές τους στα σχολεία και να τους προσφέρουν αυτό που τους επιτάσσει το καθήκον τους».
@Πλατάρος Γιάννης, 8 Μαρ 2024 20:14
Στο προηγούμενο σχόλιό μου έγραψα ότι όσο το συνεχίζετε το κάνετε χειρότερο.
Κι εσείς συνεχίσατε και το φτάσατε στο ακρότατο σημείο. Θα σας εξηγήσω μόνον αυτό με πολύ λίγα λόγια.
Λέτε λοιπόν:
«Σοβαρά είναι παλιομοδιτικος όρος η φυγοκεντρος ως αντιδρασι στην. Κεντρομολο;»
Απάντηση:
Και οι δύο δυνάμεις, κεντρομόλος (πραγματική) και φυγόκεντρος (φανταστική), ασκούνται στο ίδιο σώμα. Άρα ΔΕΝ (μπορεί να) είναι δυνάμεις δράσης - αντίδρασης.
Αποδείξατε λοιπόν μόνος σας την άγνοιά σας και άρα αποδομήσατε τον εαυτό σας όχι μόνο σε αυτήν τη συζήτηση αλλά και για όλα τα άλλα θέματα στα οποία συμμετέχετε, παριστάνοντας συχνά τον ειδικό, τουλάχιστον στα δικά μου τα μάτια.