Παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση την οποία κήρυξε η ΟΛΜΕ

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργού Παιδείας να κηρυχθεί ως καταχρηστική η ένδικη απεργία αποχή, διότι, παρέλκει η εξέταση των σχετικών λόγων καταχρηστικότητας

17/03/2024

Ενημερώθηκε: 17/03/2024, 09:23

Άκουσε το άρθρο

Παράνομη κήρυξε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών  απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση την οποία κήρυξε η ΟΛΜΕ.

Η απόφαση του δικαστηρίου λήφθηκε  μετά την αγωγή την οποία κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό  το αίτημα του υπουργού Παιδείας να κηρυχθεί ως καταχρηστική η  ένδικη απεργία αποχή, διότι, παρέλκει η εξέταση  των σχετικών  λόγων καταχρηστικότητας.

Ακολουθεί η απόφαση


Ακολουθεί απόσπασμα από ο σκεπτικό της απόφασης


 

Σχόλια (13)

@Πλαταρο Γιάννη
|

μάλλον χαλαρώνετε με λίγο κρασάκι πρίν γράψετε αυτά που σκέφτεστε με κενά ανάμεσά τους και εμείς παλεύουμε να καταλάβουμε

Λευτέρης
|

Ε και... Δεκάδες δικαστικές αποφάσεις έχουν βγει με το ίδιο περιεχόμενο και τίποτε από επιπτώσεις δεν είδαμε. Πόσο θα τραβήξει ακόμη;

Χουρδάκης Μιχαήλ
|

Στην εποχή της ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης και στην Ελλάδα ασχολούμαστε ακόμα με τους συνδικαλιστές, τα δημόσια ερείπια εεεε πανεπιστήμια και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που έπρεπε να θεωρείται δεδομένη δεκαετίες τώρα.

Λέμε
|

Μήπως να πάρετε ένα σκάνερ για τα έντυπα?

@Ποιος ασχολείται και γιατι
|

Δε γίνεται αυτό που λέτε. Είναι αλλά τα κριτήρια...του κατώτερου προς τον ανώτερο...δε γίνεται. Στον δημόσιο τομέα δεν υφίσταται αυτό.

@Ποιος ασχολείται και γιατι
|

Σε εταιρείες μπορεί να ισχύει αυτό που γράφετε όμως είστε στο δημόσιο. Και στο δημόσιο πουθενά δεν ισχύει , σε καμία χώρα, στη διοίκηση ο κατώτερος να αξιολογει τον ανώτερο. Δε σας λέω αν είναι σωστό ή όχι...αν διαφωνώ ή συμφωνώ...όμως στη διοίκηση δεν ισχύει αυτό που λετε. Δεν υφίσταται. Γι αυτό και όταν οι δάσκαλοι ψήφισαν ποιον θέλουν για διευθυντη τους ( 2015) αυτό δεν ξαναεγινε έκτοτε. Γιατί κρίθηκε παράνομο.

@Πλαταρο Γιάννη
|

Δεν καταλάβαμε τπτ . Εν ολίγοις τι εννοείτε...

Δύο σχόλια
|

Δύο σχόλια:
Α) Οι νομοθετούντες πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα. Οι νομοθετούντες πολιτικοί είναι οι πρώτοι που έχουν το κράτος πραγματικά πατερούλη με χίλια προνόμια, μεγάλους μισθούς ,ασυλίες ακόμα και το δικαίωμα να διορίζουν μέλη της οικογένειάς τους και όχι οι κακοπληρωμένοι (σε σχέση με την Ευρώπη) δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι δε τα τελευταία δέκα-δώδεκα χρόνια αντιμετωπίζουν και το φαινόμενο των συνταξιοδοτήσεων στις υπηρεσίες τους χωρίς διορισμούς και ο κάθε εκτελεστικός /γενικός γραμματέας των Υπουργείων να τους εντέλει να αναλαμβάνουν τα καθήκοντα και αυτών που πήραν σύνταξη!!
Β) Ναι να εφαρμόζονται οι νόμοι αλλά παντού και σε όλους. Έχουμε δει πολιτικούς να πέφτουν στα μαλακά και να μην παίρνουν τις ποινές του Νόμου σαν τον απλό πολίτη ή υποθέσεις να μπαίνουν στο αρχείο αλλά και έχουμε δει και το Υπουργείο Παιδείας που με τέτοιο σθένος αγωνίζεται να εφαρμοστεί ο νόμος της αξιολόγησης, να σφυρίζει αδιάφορα όταν σχολεία και πανεπιστήμια τελούν υπό κατάληψη, ιδιαίτερα γυμνάσια και λύκεια. Εκεί ο Νόμος έχει εξαίρεση στο «όποιος καταλαμβάνει παράνομα δημόσιο χώρο και εμποδίζει τη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας» ;;;;; Εκεί δεν έχει εισαγγελίες και ποινές στους καταληψίες;;

Ποιος ασχολείται και γιατί;
|

Αυτό που η κυβέρνηση λέει αξιολόγηση τρέχει κανονικά. Σχεδόν ολοι βγαίνουν άριστοι, εκτός από μικρές "παρεκτροπές" οι οποίες είτε διορθώνονται είτε είναι αναπόφευκτες. Εντάχθηκε και προσαρμόστηκε και αυτό στην ελληνική πραγματικότητα και νοοτροπία. Καλό θα ήταν η ΟΛΜΕ να μας κατέβαζε σε αποχή προτείνοντας μια άλλη αξιολόγηση, πιο κοντά σε αυτό που έχει ανάγκη το σχολείο και ο κλάδος. Ας πούμε δεν είναι κακό να με αξιολογήσει ο Διευθυντής μου ούτε ο Σύμβουλος. Θα ήθελα όμως να με αξιολογήσει και ο Σύλλογος των καθηγητών, και οι μαθητές. Και κυρίως να αξιολογήσω και εγώ με κάποιον τρόπο τον Διευθυντή μου ή τον σύμβουλο μου λίγο πριν ξανά υποβάλλουν τα χαρτιά τους για νέα θητεία. Έτσι γίνεται ΠΑΝΤΟΎ, σε όλες τις σοβαρές εταιρείες για το προσωπικό και τα στελέχη.

Ποιός πληρώνει το βαρκάρη;
|

Με ποιανού λεφτά γίνονται όλα αυτά; Τα έξοδα και το λογαριασμό που στέλνει κάθε φορά το δικαστήριο ποιός το πληρώνει; Δεν είναι ειρωνικό το ερώτημα, όποιος γνωρίζει πραγματικά ας μας πει.

Βββ
|

Τι γίνεται με τους προϊσταμένους εκπαιδευτικών θεματών ?

Lag
|

Το να απεργείς ενάντια σε ένα νόμο κατ' επανάληψη είναι παράνομο. Ειδικά αφού δεν προσβάλεις το νόμο δικαστικώς και απλά αποφασίζεις να απέχεις. Τώρα γιατί το συνεχίζουν οι συνδικαλιστές δεν το καταλαβαίνω. Αφού το ίδιο θα γίνει και στο μέλλον.

Πλατάρος Γιάννης
|

Σχόλιο σε τίτλο και πλαγιοτιτλο:
Η απόφαση βγήκε "σκέτη παράνομη" και όχι ως μια ενέργεια όπου κάποιος "το παρακάνει".
Ποια είναι η διαφορα:
Δεν μπορεί λ. χ. τώρα η ΟΛΜΕ να προκηρύσσει κάθε δεύτερη βδομάδα αποχή, "για να μην γίνει καταχρηστική" Λογικά, η επ αόριστον αποχή από καθήκον είναι εξ ορισμού, καταχρηστική ενέργεια.
Αφαιρειται δηλαδή από την ΟΛΜΕ η δυνατότητα να κάνει "κλεφτοπολεμο" οριστικά...
Βεβαίως υπάρχει ακόμα και το Εφετείο για την οριστικοποιηση - τελεσιδικία....
Συμβούλιο Επικρατείας, δεν υπάρχει, διότι ο νόμος είναι Συνταγματικός.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ