Εμβληματική συνεργασία του ΠΑΔΑ με πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας: Μνημόνιο Κατανόησης με UEC

21/03/2024

Ενημερώθηκε: 21/03/2024, 22:33

Άκουσε το άρθρο

Μνημόνιο Κατανόησης υπεγράφη μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του University of Electro-Communications του Τόκιο, με σκοπό την ανάπτυξη ευρείας ακαδημαϊκής και ερευνητικής συνεργασίας σε πεδία αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, δήλωσε ότι η υπογραφή του εν λόγω Μνημονίου εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες για διεθνοποίηση και εξωστρέφεια του Ιδρύματος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απαρχή της συνεργασίας με ένα διακεκριμένο διεθνώς πανεπιστήμιο, που πρωτοπορεί σε ερευνητικό επίπεδο στο πλαίσιο του Industry 5.0.

Ο Πρόεδρος του University of Electro-Communications, καθηγητής Τano Sunichi, στην ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Πρύτανη του ΠΑΔΑ, δήλωσε τη βούλησή του για την ανάπτυξη πολύπλευρης συνεργασίας με το ΠΑΔΑ τα επόμενα χρόνια. Επικεφαλής της αποστολής του UEC του Τόκιο, ήταν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του UEC με αρμοδιότητα Ακαδημαϊκά Θέματα και Διεθνείς Στρατηγικές, καθηγητής Abe Kohji.

Συμμετείχαν, επίσης, ο καθηγητής Yasuhide Hobara και η επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων  Nagata Ikue.

Η συνεργασία εκκινά από την ανταλλαγή φοιτητών, ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού, τη δημιουργία συνεργειών που προωθούν την ανάπτυξη κουλτούρας επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο ακαδημαϊκών κοινοτήτων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών καθώς και τη συνεργασία σε ερευνητικά προγράμματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Οι σχετικές δράσεις πρόκειται το επόμενο διάστημα να εξειδικευτούν μέσα από την κατάρτιση ειδικών επιμέρους συμφωνιών. Το University of Electro-Communications του Τόκιο ειδικεύεται στους κλάδους της επιστήμης των υπολογιστών, των φυσικών επιστημών, της μηχανικής και της τεχνολογίας.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η προεργασία της υπογραφής του Μνημονίου έγινε από τον καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ, Στυλιανό Ποτηράκη.


Φωτογραφία Ευτυχία Περιβολάρη

 

Σχόλια (1)

Ωχ
|

Επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους του πότε θα δοθούν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ