Οδηγίες και πρόγραμμα της 4ης Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία

02/04/2024

Ενημερώθηκε: 02/04/2024, 10:32

Άκουσε το άρθρο

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία - 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», για το σχολικό έτος 2023-2024 θα υλοποιηθεί από τις 22 έως τις 26 Απριλίου 2024.

Οι βασικοί άξονες ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών είναι:

• Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες
• Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες
• Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004
• Ολυμπιακά Ιδεώδη – ηθικά ζητήματα

Με βάση τις παραπάνω θεματικές ενότητες το βασικό σύνθημα της Ολυμπιακής Εβδομάδας για το σχολικό έτος 2023-2024 είναι: «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024».

Το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» θα υλοποιηθεί από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην υπό στοιχεία 140963/Δ5/08-12-2023 έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. «Χρονική επέκταση έγκρισης υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος “Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία”, για το σχολικό έτος 2023-
2024» (σχετικό α) και περιλαμβάνει:

Α) Διαδικτυακές συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας zoom:

1. Ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης.
2. Ζωντανή σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία.
3. Ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.
4. Ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.
5. Διαδικτυακές συζητήσεις με Ολυμπιονίκες και διακριθέντες αθλητές.
6. Ολυμπιακές αξίες – Αθλητική ακεραιότητα.
7. Παρίσι 2024 – Καινοτομίες, μνημεία/πολιτισμός και νέα αθλήματα.
8. Ζωντανή σύνδεση με το βιωματικό Εργαστήρι Ζωγραφικής.

Β) Αθλητικές - κινητικές δραστηριότητες:

Στο πλαίσιο της 4ης Ολυμπιακής Εβδομάδας στα Σχολεία, καλούνται οι σχολικές μονάδες, την τελευταία ημέρα του προγράμματος, να προβούν στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, που υλοποιούνται σε ένα δημιουργικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, με σύνθημα: «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024».

Γ) Δημιουργικές Καλλιτεχνικές Εργασίες Έκφρασης:

Σκοπός είναι, μέσω της καλλιτεχνικής – εκπαιδευτικής ενασχόλησης, να εμπνευστούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στη διαμόρφωση συμπεριφορών, δεξιοτήτων και αξιών, οι οποίες εκπορεύονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Ολυμπιακή παράδοση.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι οδηγίες υλοποίησης της Ολυμπιακής Εβδομάδας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας www.hoa.org.gr, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024.

Τα σχολεία μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, μέχρι την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 15:00, στην ιστοσελίδα της ΕΘΝΟΑ www.hoa.org.gr ακολουθώντας τις οδηγίες. Στη δήλωση θα αναφέρεται το σχολείο, η βαθμίδα εκπαίδευσης, το ονοματεπώνυμο του υπευθύνου εκπαιδευτικού για επικοινωνία, το τηλέφωνο, η ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου και ο αριθμός των μαθητών/τριών.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, στα τηλέφωνα επικοινωνίας 210 6878912 και 210 6878951 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: hoa@ethnoa.org ή dpanagopoulou@ethnoa.org

Σχόλια (2)

Περίεργος
|

ΡΕ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ......ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΑΘΗΜΑ;
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ .....ΜΑΘΗΜΑΤΑ ....!!!
ΕΛΕΟΣ, ΕΛΕΟΣ.....ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ....ΕΛΕΟΣ.....ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.....

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Μπούρδες! Ό,τι πιο ανόητο!
Για το σύνθημα, λέω: «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024».
Μια δράση στο βουνό, στην πλαγιά, στον κάμπο, στην ακτή... κάτι που είναι δίπλα στα παιδιά και είναι εύκολη η εξόρμηση. Σχολική ή οικογενειακή.
Κάτι για να τα ξεσηκώσει. Αν ξεσηκωθούν τα παιδιά, υπάρχει ελπίδα!...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ