«Κόντρα» στην εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης να συγχωνευθούν το 4ο με το 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, διότι συστεγάζονται σε κτίριο των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ανατολικής Θράκης, πήγε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ συντάσσεται με την αρνητική πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
«Το υπουργείο δεν θα προβεί σε σχολική μεταβολή, δηλαδή δεν θα συγχωνευθεί το 4ο και το 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς» δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, και τόνισε:
- Αντιλαμβανόμαστε τους παιδαγωγικούς λόγουςγια τους οποίους προτείνονται από τους εκπαιδευτικούς.
- Ηεκτίμηση των υπηρεσιώνκαι η τελική απόφαση του υπουργείουθα είναι ότι δεν πρέπει από παιδαγωγικής απόψεως οι σχολικές μονάδες να συγχωνευθούν σε μία, θα λειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά ως έχουν μέχρι τώρα και αυτό θα παρέχει και εύρυθμη λειτουργία και εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.
- Οιπροτάσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Δημοτικών Συμβουλίων λαμβάνονται σοβαρώς υπόψιν, αλλά δεν δεσμεύουν το υπουργείογια την τελική απόφαση.
- Σε ό,τι αφορά τη συγχώνευση του 4ου και του 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς, πράγματιμε βάση την εγκύκλιο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης η πρότασή της ήταν να συγχωνευθούν αυτά τα δύο σχολεία, διότι συστεγάζονται σε κτίριο των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ανατολικής Θράκης.
- Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μετεγγραφών κάθε χρόνο μεταξύ των σχολικών μονάδων, που η αρμόδια Διεύθυνση θεωρεί ότι επηρεάζουν έστω και προσωρινά το παιδαγωγικό κλίμα και τη γενικότερη λειτουργία.
- Και με την πρόταση αυτή συμφωνεί και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίαςγια τους ίδιους λόγους και κυρίως και για το λόγο ότι η συστέγαση δεν υποχρεώνει σε μεταφορά μαθητών, δεν δημιουργείται θέμα μεταφοράς μαθητών.
- ΤοΔημοτικό Συμβούλιοστο σχετικό θέμααπάντησε αρνητικά,όπως και εσείς γνωρίζετε.
- Το δικό μας το υπουργείο εξετάζει πάντοτε και τις προτάσεις και τις γνωμοδοτήσεις, τις λαμβάνει σοβαρώς υπόψιν.
- Στην τελική απόφαση πάντοτε βαραίνει η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στα παιδιά και το όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Δεν έχω λόγια.