Τρεις επισημάνσεις στα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης

10/04/2024

Ενημερώθηκε: 10/04/2024, 08:12

Άκουσε το άρθρο

Τρία προβληματικά σημεία εντοπίζονται επί  των μέτρων που ανακοίνωσε σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης:

1. Εάν γονέας δεν συμφωνεί και δεν υπογράφει τον εσωτερικό κανονισμό τι γίνεται;

2. Όταν οι μαθητές δέχονται αποβολή, πρέπει να είναι αυτονόητο να μην παρευρίσκονται στον σχολικό χώρο.

3. Τα 15 λεπτά καθυστέρησης θα δημιουργήσουν προβλήματα. Πρεπει η απουσία να μπαίνει εφόσον ο μαθητής μπήκε στην αίθουσα μετά τον εκπαιδευτικό. Και απουσία θα λάβει και μέσα στο μάθημα θα μένει.

Διευθύντρια Γυμνασίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (9)

Απορών
|

Σε ποια δημοσία ή ιδιωτική Υπηρεσία του κόσμου (σημ. Υπηρεσία από την άποψη οργάνωσης, ιεραρχίας και δομής - όχι παρεχόμενου έργου) έχετε δει αυτά τα καινοφανή; Όταν ξεκινάει η εργασία (στην περίπτωση μας κουδούνι εισόδου στην αίθουσα) ξεκινά και το μάθημα με την ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΙΣΟΔΟ του εκπαιδευτικού. Οι δικαιολογημένες καθυστερήσεις είναι λίγες, ελεγχόμενες, ανθρώπινες και κατανοητές και φυσικά όχι από τους ίδιους και τους ίδιους και τους ίδιους. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τί σημαίνει δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη απουσία, ειδικά το αδικαιολόγητη...

Τζιμης
|

Πολύ καλο αυτό με τη 14-15λεπτη καθυστέρηση εισόδου. Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για όσους θέλουν να φύγουν λίγο νωρίτερα. Προτείνω λοιπόν, Για να είναι δίκαιο και ορθό το μέτρο, να ισχύει το ιδιο για την αποχώρηση δηλ οποίος θέλει να μπορεί να φεύγει νωρίτερα και να καταχωρείται 1 απουσία για κάθε 3χ14 λεπτά νωριτερης αποχώρησης από τη λήξη της διδακτικής ωρας.

Υποδιευθυντής
|

Λάθος το μέτρο με το 15λεπτο. Η απουσία να μπαίνει από τη στιγμή που μαθητής μπαίνει στην τάξη μετά τον εκπαιδευτικό. Δεύτερο μεγάλο φάουλ τα 3 δεκάλεπτα. Πώς και πού θα καταχωρίζει ότι κάποιος "άργησε να προσέλθει 6λεπτα"; Τα απουσιολογια δεν εχουν τέτοια επιλογή.

Πλατάρος Γιάννης
|

Το σύστημα που προτείνω λόγω επίσημης εκπαιδευτικής υπηρεσία τριών δεκαετιών είναι το εξης:
1. Μπαίνει στην τάξη ενδιάμεση ώρα μαθητής. Έλλειψε αυθαίρετα, δεν τον απασχόλησε κανεις.. 1 ημέρα αποβολή. Γραμμένο στον κανονισμό.
2. Μπαίνει καθυστερημενος πρώτη ώρα.
Α) Πατάει ο διδασκων το όνομα στην ήδη καταχωρισθεισα απουσία και βγαίνει το μηνυμα:: "Να σταλεί μνμ στον κηδεμόνα;" ΝΑΙ - ΌΧΙ.
Β) Με το "ναι" φεύγει μήνυμα αυτοματοποιημενο στην διατύπωση του: "Σημερα ηη/μμ/εεεε και ώρα ωω. λλ, προσήλθε στην τάξη ο μαθητής Αργοπουλος Άργος, καθυστερημενος κατά χ ( δηλ. >5 τουλάχιστον λεπτα ). Μέχρι σήμερα έχει αργήσει από την αρχή του έτους ψ φορές κατά συνολικά λλλ λεπτά. Στο παρόν αυτοματοποιημενο μήνυμα, δεν μπορείτε να απαντήσετε
Γ) οι απουσίες καταχωρίζονται στο τέλος ως το ακέραιο μέρος των λεπτών δια του 45.
Δ) Για κάθε 8 αδικαιολογητες καθυστερήσεις, ο ΣΔ αποφασίζει για επιβολή μιας μέρας αποβολη, αν εκτιμήσει το αδικαιολογητο μέρος της απουσίας.
Αυτό είναι το σύστημα που προτείνω που πληροί τα παρακατω:
*** Ενθαρρύνεται η άνευ καθυστερησεως προσέλευση.
*** Ενημερώνεται ο γονεας για κάθε καθυστέρηση.
*** Όλες οι καθυστερήσεις μετράνε και για συμπλήρωση ακεραιων ωρών και για το όριο του 8 για ημερήσια. (8Χ5=40λεπτα<45 λεπτα=1 διδακτική ώρα.)
Το παραπάνω προτείνω, μου τεχνολογικά είναι εφικτό, ενθαρρύνει την έγκαιρη προσέλευση, αποθαρρύνει την κοπάνα και είναι αρκούντως αυστηρό.

Χουρδάκης Μιχαήλ
|

@Πλατάρος

Το έχω το αυτοματοποιημένο Push Notification για τους γονείς που τα παιδιά τους αργούν να έρθουν... και τι έγινε μέχρι τώρα; Τις σβήνει στο τέλος της χρονιάς.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει το ίδιο φέτος.

@Πλατάρος Γιάννης
|

Αυτό που όλα τα βρίσκετε καλώς καμωμένα και προσπαθείτε να υπερασπιστείτε αστοχίες, με ξεπερνά!
Διαβάζω το εξής και δεν πιστεύω στα μάτια μου: "Θα προσέρχονται ησύχως (το αντέγραψα ανορθόγραφο, όπως το γράψατε) με μισάνοικτη πόρτα".
Για να είναι μισάνοιχτη η πόρτα της αίθουσας, θα πρέπει να είναι ορθάνοιχτη η εξώπορτα της αυλής! Διότι όταν ξεκινά η πρώτη διδακτική ώρα, βρισκόμαστε όλοι οι εκπαιδευτικοί στο μάθημά μας. Δεν υπάρχει πορτιέρης στο σχολείο ούτε εφημερεύων καθηγητής στην αυλή κατά τη διάρκεια της διδακτικής ώρας. Οπότε ανοιχτή η είσοδος του σχολείου για να μπει όποιο παραβατικό στοιχείο επιθυμεί...
Διαβάζω επίσης: "Πρέπει να παιδιά να ενθαρρύνονται να έρχονται Σχολείο ! ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ!
Πρέπει να τα δεχόμαστε ό,τι ώρα κι αν έλθουν. Αν γίνει αυτό, θα σημαίνεται αυτόματα η ώρα προσέλευσης με το τσεκάρισμα στο «προσήλθε»"
Για ποια ενθάρρυνση προσέλευσης μιλάμε, όταν ο μαθητής που καταφτάνει στις 8:20 σαφώς θα περιμένει για να εισέλθει στις 8:29 καθώς γνωρίζει ότι μέχρι το χρονικό περιθώριο αυτό θα χρεωθεί καθυστερημένη προσέλευση;
Και πώς δεν σας περνά από το μυαλό ότι ενώ έως τώρα καταλογιζόταν απουσία στον μαθητή όταν προσέρχεται π.χ. στις 8:25 και δεν του επιτρέπεται να παρακολουθήσει το μάθημα, από εδώ και πέρα θα μπορεί να έρχεται στις 8:29 και να εισέρχεται στο μάθημα και να καθυστερεί 3 φορές για να του καταχωρηθεί η απουσία μίας ώρας; Έτσι ενθαρρύνεται η καθυστερημένη άφιξη και όχι η έγκαιρη προσέλευση!
Και σας διαφεύγει βέβαια ότι κάθε εκπαιδευτικός πρέπει να έχει ένα εκτυπωμένο excel μαζί του για να σημειώνει την ακριβή ώρα προσέλευσης (με το δικό του ρολόι που μπορεί να έχει απόκλιση 1-2 λεπτά από του μαθητή) και φυσικά να ανατεθεί σε κάποιον άλλον εκπαιδευτικό να συλλέγει τις καταστάσεις με τους αργοπορημένους μαθητές από όλους τους καθηγητές και να αθροίζει τις καθυστερημένες προσελεύσεις. Ζήτω η γραφειοκρατία!
"Το ίντερνετ έχει ώρα Ελλάδος. Δεν τηλεφωνείς στο 14 π.Χ., 114 μ.Χ. 1844 τώρα για τον Διευθυντή του Ραλλείου...."
Πνευματώδες! Θα έχουμε ανοιχτό κινητό ή υπολογιστή για να βεβαιώνουμε την ώρα ίντερνετ; Σας έχει πει κάποιος ότι υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο σε κάθε σχολική αίθουσα;
Ιδού, λοιπόν, ο αντίλογος από εκπαιδευτικό - Διευθυντή Λυκείου που διαβάζει όσα με ειρωνικό ύφος παραθέτετε για να υπερασπιστείτε τα αδικαιολόγητα. Αλλά αυτό είναι λογικό να το περιμένει κανείς από κάποιον που δεν ζει και αναπνέει την καθημερινή σχολική πραγματικότητα.

Διευθυντής
|

Κύριε Πλατάρε, αυτή η εμμονή σας να υπερασπίζεστε όλες τις προτάσεις του υπουργείου, ακόμη και αν είναι εξώφθαλμα άστοχες, έχει ως αποτέλεσμα να χάνετε τελείως την όποια αξιοπιοστία σας έχει απομείνει. Προφανώς "Αν αργώ 5 λεπτά και ξέρω ότι θα πάρω απουσία, δεν ΘΑ ΕΛΘΩ ΔΕΥΤΕΡΗ ΩΡΑ". Διότι αν αργώ 5 λεπτά και ξέρω ότι δε θα πάρω απουσία, αύριο θα αργήσω 6 λεπτά.

μπαρμπα-Μήτσος
|

@ Πλατάρος Γιάννης
Να σου στείλω ένα μπουκάλι ρακή, να χαλαρώσεις λίγο;
Γιατί είσαι τόσο αυστηρός;

Πλατάρος Γιάννης
|

Και απουσία και μέσα στο μάθημα θα μένει , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ!
Αν αργώ 5 λεπτά και ξέρω ότι θα πάρω απουσία, ΘΑ ΕΛΘΩ ΔΕΥΤΕΡΗ ΩΡΑ!
Βγάλτε όλες σας τις εμμονές, να σας τις εξηγώ με επιχειρήματα.
Να βάζετε «Αναπληρώτρια»άλλα φορά να μην εκνευρίζετε τους παλιούς!
Η απουσία πρώτης ώρας είναι θέμα ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ!
Εσείς που δεν είστε ο Αϊνστάϊν , αλλιώς θα υπογράφατε, δεν περνάει από το μυαλό σας ότι η λύση που σκεφθείτε ως πολύ απλή , μάλλον δεν είναι λύση; Λέτε να είναι το αυγό του Κολόμβου και δεν το είχε σκεφθεί κανένας πριν;
Πρέπει να παιδιά να ενθαρρύνονται να έρχονται Σχολείο ! ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ!
Πρέπει να τα δεχόμαστε ό,τι ώρα κι αν έλθουν. Αν γίνει αυτό, θα σημαίνεται αυτόματα η ώρα προσέλευσης με το τσεκάρισμα στο «προσήλθε» Το ίντερνετ έχει ώρα Ελλάδος. Δεν τηλεφωνείς στο 14 π.Χ., 114 μ.Χ. 1844 τώρα για τον Διευθυντή του Ραλλείου....
Θα προσέρχονται ησύχως με μισάνοικτη πόρτα. Δεν είστε στον Στρατό, όπως ο δικτυακός φίλος Χουρδάκης.
Πρέπει να λαμβάνει αυτοποιημένο SMS ο κηδεμόνας για κάθε καθυστερημένη προσέλευση ο Γονέας!
Πρέπει οι καθυστερήσεις να προστήθενται αθροιστικά πραγματικού χρόνου και ότι με την κλιμακωτή συνάρτηση των ΑΡΧΑΙΩΝ εισηγητών του Υπουργού!
Δεν ξέρουν ότι έχουμε εργαλεία που καταργούν τις αρχαίες κλιμακωτές συναστήσεις για εύκολο υπολογισμό «με το χέρι»
Βάλτε κάποια σοβαρή πρόταση!
ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ και ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ!
Δώστε μου και αντίλογο αν παραλογίζομαι....
Είδατε τι παράλογα και ΑΣΧΕΤΑ που λένε το κόμματα! ούτε εμείς ξέρουμε τι μας γίνεται, και κατά μείζονα λόγο και τα κόμματα....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ