Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονοµικών Επιστηµών του ΔΙ.ΠΑ.Ε. θα αναγορευτεί ο διακεκριμένος Καθηγητής Κώστας Γραμμένος

12/04/2024

Ενημερώθηκε: 12/04/2024, 17:53

Άκουσε το άρθρο

Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονοµικών Επιστηµών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος θα αναγορευτεί ο κ. Κώστας Θ. Γραµµένος, Καθηγητής Ναυτιλίας, Εµπορίου και Χρηµατοοικονοµικών στην έδρα Lloyd’s Register Foundation του Bayes Business School του City, University of London και πρώτος Πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος από το 2006 έως το 2019.

Η αναγόρευση γίνεται ως έμπρακτη αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς του κ. Γραμμένου στην οργάνωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του πρώτου αγγλόφωνου ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1984 ο κ. Γραμμένος ίδρυσε το Κέντρο Εμπορίου, Ναυτιλίας και Χρηματοπιστωτικών στο City, University of London, το οποίο το 2007 μετονομάστηκε σε «Κέντρο Κώστας Γραμμένος» προς τιμήν του.  

Σύμφωνα με την εισηγητική πρόταση της Σχολής Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονοµικών Επιστηµών του Διεθνούς Πανεπιστημίου, βάσει της οποίας αποφασίστηκε ομόφωνα η αναγόρευση, ο καθηγητής Κώστας Θ. Γραµµένος, βασισμένος στις ηθικές αρχές του και αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του και τα σημαντικά επιτεύγματά του στην Αγγλία από 1982, κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια να συγκροτήσει ένα δημόσιο πανεπιστήμιο στη χώρα μας με κύριους άξονες την αξιοκρατία και την ποιότητα στην εκπαίδευση και την έρευνα, το οποίο μέσα σε λίγα χρόνια απέσπασε την ανώτατη βαθμολογία σε όλες τις εξωτερικές αξιολογήσεις που πέρασε και στο οποίο σπουδάζουν σήμερα φοιτητές και φοιτήτριες από όλο τον κόσμο. 

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30, στο Διεθνές Πανεπιστήµιο της Ελλάδος, στο κεντρικό Αµφιθέατρο του Κτιρίου Α’.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ