Μια μέρα με την υπουργό Παιδείας πέρασαν μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες της

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού δοκιμίου «Τι θα άλλαζα εάν ήμουν Υπουργός/Υφυπουργός για μια μέρα»

12/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Στο υπουργείο Παιδείας της Κύπρου βρέθηκαν    οι μαθήτριες Παρασκευή Βασιλείου από το Λύκειο Παραλιμνίου και Νικολέττα Χριστοφόρου από το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την υπουργό Αθηνά Μιχαηλίδου και να συμμετάσχουν σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματός της.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του διαγωνισμού δοκιμίου «Τι θα άλλαζα εάν ήμουν Υπουργός/Υφυπουργός για μια μέρα», στην προκήρυξη του οποίου προνοείτο ότι οι νικήτριές του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία για κάποιες ώρες να αποτελέσουν «σκιά» (job shadowing) του/της Υπουργού/Υφυπουργού, για τον/την οποίο/οποία συνέγραψαν δοκίμιο, ακολουθώντας τον/την σε ό,τι επιβάλλει το εργασιακό του/της πρόγραμμα.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος απευθυνόταν σε μαθήτριες της Γ’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος και αποτελεί συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας με το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων.

Στόχος του είναι η ενίσχυση της ποιοτικής και ενεργού συμμετοχής και η αύξηση της εκπροσώπησης των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων, ώστε να διασφαλίζονται οι ίσες ευκαιρίες, να προάγεται η έμφυλη ισότητα και να επιτυγχάνεται η ισότιμη εκπροσώπηση αντρών και γυναικών, με σκοπό την εδραίωση ουσιαστικής δημοκρατίας για μια δικαιότερη κοινωνία.

Στο πλαίσιο της δράσης οι δυο μαθήτριες είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν από κοντά την Υπουργό και να ακολουθήσουν το πρόγραμμά της, αλλά και να συζητήσουν μαζί της τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους.

Η συμμετοχή σε τέτοιους διαγωνισμούς και δράσεις θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, αφού δίνει την ευκαιρία σε νεαρά κορίτσια να αναπτύξουν την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητά τους και να αποκτήσουν χρήσιμες για τη ζωή τους εμπειρίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να περάσουν
|

μια μέρα με τον υπουργό ή την υφυπουργό
γιατί οι μαθητές θα καταλάβαιναν ότι οι υπουργοί δεν έχουν δουλέψει ΠΟΤΕ σε σχολείο
δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ για τα προβλήματα του σχολείου
ΔΕΝ ξερουν ΤΙΠΟΤΑ για τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων του σχολείου
ΔΕΝ αντιλαμβάνονται ΤΙΠΟΤΑ για ζητήματα που απασχολούν μαθητές και εκπαιδευτικούς
-ΟΠΟΤΕ οι υπουργοί θα διασύρονταν...

Γι αυτό στην Ελλάδα μόνον μπροστά σε κάμερες κάνουν ΣΟΟΥ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ