Integrated master θα χορηγεί το τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

13/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Με απόφαση,  την  οποία  υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης, προβλέπεται ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών πρώτου κύκλου του   Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στην ειδικότητα του Τμήματος και ο τίτλος σπουδών αντιστοιχεί σε επίπεδο 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων σύμφωνα με το άρθρο 47 του ν. 4763/2020 (Α’ 254).

Tο Ανώτατο Συμβούλιο της Αρχής, στην υπό στοιχεία ΑΣΥ 58/18.12.2023 συνεδρίασή του, διατύπωσε ομόφωνα θετική γνώμη για την υπαγωγή του προγράμματος σπουδών πρώτου κύκλου του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στις διατάξεις του άρθρου 78 του ν. 4957/2022.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (3)

@@ΔΕΠ
|

Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι σκάνδαλο ο αριθμός μαθημάτων. Όλοι ξέρουμε γιατί ξεκίνησε έτσι κάποτε. Μαθήματα, βιβλία,....ας μη συνεχίσω. Το κακό είναι ότι δε σταμάτησε ποτέ. Υπουργεία, ΕΘΑΑΕ, πιστοποιήσεις, αξιολογητές. Κανένας δεν ανάγκασε τα τμήματα να εκλογικεύσουν το πλήθος μαθημάτων για πτυχίο. Στα καλύτερα πολυτεχνεία του κόσμου βγαίνεις Μηχανικός με 4-5 μαθήματα το εξάμηνο (αναλόγως ωρών του καθενός), συνολικά 32-38 μαθήματα. Εδώ σου λέει 69 μαθήματα, είναι τελείως παλαβό. Ακόμη και για άλλα αντικείμενα, όχι Μηχανικών, τα 40+ μαθήματα δεν είναι ασυνήθιστό.
Μετά θα κλαίμε όταν έρθουν τα ιδιωτικά και τα εξορθολογίσουν αναγκαστικά όλα αυτά, αλλά είναι ήδη αργά.

@ΔΕΠ
|

Όταν φτάνεις στο σημείο να παίρνεις το δίπλωμα με 69 μαθήματα και σιγά σιγά μέσα στα χρόνια να γίνεται ισοδύναμο με ένα άλλο 39 μαθημάτων μισής ύλης και ενός δεκάτου δυσκολίας, αυτά γίνονται. Και λίγα είναι δηλαδή. Πιο λογικό θα ήταν το phd. Και ξέρεις ποιο είναι το κερασάκι στην τούρτα; Πως κάποιοι θα διαμαρτυρηθούν κι από πάνω, και θα μας θυμίσουν "τον νόμο" και "τι γίνεται στην Ευρώπη".

ΔΕΠ
|

Όταν όλοι πλεον φτάσουν να χορηγούν IM, θα πάμε στα Integrated PhDs...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ